רוצים ילד גבוה? תנו לו לאכול ירקות כתומים
מחקר: ילדים נמוכים שאכלו ירקות כתומים כגון גזר או דלעת ובטטה, גבהו בקצב שנתי כפול מבני גילם, שלא הקפידו על תזונה נכונה

טוב לגדילה. צילום: SXC
במחקר, שהוצג בסוף השבוע בכנס 40 שנות תזונה בישראל, שנערך בפקולטה לחקלאות ברחובות, בחנו החוקרים כ-300 ילדים נמוכי קומה בגילאי 16-3. מהממצאים עולה כי ילדים שהקפידו על אכילת ירקות כתומים כגון גזר, דלעת ובטטה, גבהו כשמונה סנטימטרים בשנה לעומת ילדים אחרים שאכלו באופן לא מאוזן ואשר גבהו ארבעה סנטימטרים בלבד.
חלופה יעילה
החוקרת, ד"ר טלי סיני, דיאטנית קלינית באוניברסיטה העברית ויו"ר עמותת התזונאים בישראל, עתיד, מסבירה כי ילדים נמוכי קומה הם ברובם ילדים בריאים לחלוטין, שסובלים מחוסר סמוי ברכיבים תזונתיים חיוניים. לכן, היא מסבירה, אכילה מוקפדת של ירקות כתומים, מוצרי חלב, בשר וביצים העשירים מאד בוויטמין A, ברזל ואבץ עשויים להשפיע לטובה על דפוס הגביהה השנתי שלהם.
"ידוע שחוסר באנרגיה המכילה ויטמין A, ברזל ואבץ עלול
לעכב את הגדילה", אומרת ד"ר סיני, "אך במחקר הוכחנו שהשפעתם של הרכיבים הללו על הגוף היא גם הפיכה, ושבעזרת טיפול תזונתי נכון ניתן לשפר את הגדילה במשקל ובגובה.
"המחקר מראה כי במטרה לאפשר גדילה אופטימלית רצוי לבדוק באופן רציף את ההתאמה בין מה שהילד אוכל בפועל ובין ההמלצות התזונתיות המתאימו לגופו. התברר כי תמיכה תזונתית מתאימה עשויה במקרים רבים להוות חלופה יעילה, בטוחה וזולה להורמוני הגדילה".