על הסגולות והקלוריות של מאכלי ראש השנה
מרכיבי הדלעת אחראים על ייצור ויטמין A בגוף, הגזר מכיל חומצה פולית המסייעת לתהליך העיכול יחד עם נוגדי חמצון האחראים על בריאות כלי הדם ולרימון השפעה אנטי סרטנית. מאכלי החג מכילים סגולות רבות, אך ערב בחברתם עלול להסתיים בכ-2,000 קלוריות

גזר (רוביא - שירבו זכויותינו): הגזר עשיר בביתא קרוטן ובחומצה פולית, כמו גם בסיבים תזונתיים המסייעים לתהליך העיכול ולתחושת השובע ובנוגדי חמצון המסייעים לבריאות כלי הדם ומינרלים, בהם אשלגן.
נהוג לייחס לגזר השפעה אנטי סרטנית, בזכות מגוון כימיקלים צמחיים שהוא מכיל. מנה של שני גזרים קטנים או לחילופין חצי כוס מיץ גזר שוות ערך לכ-40 קלוריות. דלעת וגזר מכילים גם קרוטנואידים, המספקים לגוף ויטמין A החיוני לראיית לילה, לגדילה והתפתחות ובעלי השפעה נוגדת חימצון, המסייעת למניעת תהליכים סרטניים.
סלק (סילקא - שיסתלקו עוונותינו): הסלק עשיר בוויטמינים מקבוצה B המסייעים בהפקת האנרגיה בגוף. כמו כן, הסלק מכיל מינרלים כמו ברזל, מגנזיום, סידן ואשלגן. נהוג לייחס לסלק השפעה אנטי סרטנית ואנטי דלקתית. הוא עשיר בסוכרים ומנת סלק בגודל בינוני שוות ערך לכ-40 קלוריות.
תמר (תמירי - שיתמו שונאינו ואויבינו): התמר עשיר בויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, מינרלים וסיבים תזונתיים. שניים עד שלושה תמרים שווי ערך לכ-60 קלוריות. התמר מספק אנרגיה זמינה לפעילות גופנית, ויכול להוות תחליף למנת ממתק.
רימון (שירבו זכויותינו כרימון): הרימון עשיר בנוגדי חמצון ומינרלים, בהם אשלגן ונחושת. למיץ הרימון יכולת נוגדת חמצון גבוהה מאד, יותר מאשר ליין האדום. נהוג לייחס לרימון השפעה אנטי סרטנית ואנטי זיהומית. בנוסף, מפחית הרימון את הנזק החימצוני של הכולסטרול בכלי הדם. מנה של 100 גרם רימון שוות ערך לכ-80 קלוריות, כשחצי כוס מיץ רימונים שווה לכ-55 קלוריות.
תפוח בדבש (לשנה טובה ומתוקה): הדבש עשיר בפרוקטוז (סוכר הפירות), נוגדי חימצון ואנזימים. בעל תכונות אנטיבקטריאליות. מנה של כפית דבש שוות ערך לכ-20 קלוריות.
אמנם למאכלי החג סגולות בריאותיות רבות, אך הירקות שורשיים ולכן עתירי סוכרים והפירות והדבש נוטפים מתיקות. טעימה צנועה מכל מאכל מסורתי עלולה להסתכם בכ-200 קלוריות, כשמנה של 100 גרם פירות מיובשים שווה לכ-270 קלוריות. תוספת של מנות עיקריות, יחד עם מנות הפתיחה שכמה מאיתנו לא יוותרו עליהן בנוסף לקינוח, עלולים להסתכם בקלות
לכן, כדי לנסות ולצמצם את הנזק כמה שאפשר, ישנן כמה אפשרויות: נסו לצמצם ככל האפשר את צלחת האוכל והימנעו מרביצה ליד שולחן הסעודה, בחרו לעצמכם מנת קינוח קטנה אך מפתה, כדי שבאמת תהיה חווית אכילה חגיגית ומענגת, צמצמו בשתייה ממותקת ותירוש והעדיפו יין אדום יבש ובחרו את המזונות בתשומת לב ובקפידה: פחות שומן, פחות סוכר, קצת מכל דבר.
הכי חשוב ותרו על מה שאפשר, תנו כבוד לגוף שלכם וצאו לפעילות גופנית שתסייע להתגבר על הקלוריות העודפות.
הכותבת היא דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות







נא להמתין לטעינת התגובות