איך לעבור בשלום את ארוחות החג?
בין הדגים, לעוגות ולרימונים, יש לשמור על מספר כללי תזונה בסיסיים, כדי שהחגים שיבואו עלינו לטובה, לא יסתיימו עם עליית משקל חדה

מתכונים לראש השנה: גפילטע פיש וקומפוט מסורתי. צילום: אלי דסה
לדבריה "סוג הדג אותו אנו אוכלים חשוב מאד. מעבר לחלבון האיכותי של הדגים, הם מכילים גם חומצת שומן מסוג אומגה 3, כשהעשירים בהם הם דגי פורל, סלמון, מקרל והליבוט. לדגים יתרונות בריאותיים רבים והם נמנים על המזונות שהתועלת מאכילתם הוכחה חד משמעית בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם".
ההמלצה היא לאכול לפחות שתי מנות דג בשבוע, כשמנה שווה ל-150 גרם. רצוי לפני כן לאפות את הדגים ולא לטגנם. פרט להפחתה בסיכון למחלות כלי דם, דגים עשירים בחומצות שומן בלתי רווית ודלים בחומצות שומן רוויות וכולסטרול וטובים ללב ולשיפור הזיכרון.
מחצית הצלחת ירקות ללא שמן
בכל הקשור לרימון, מדובר באחד הפירות המכילים את הכמות הגבוהה ביותר של נוגדי חמצון. הם מסייעים במיזעור נזקי החמצון הנגרמים כתוצאה מפעילותו של הגוף. עם זאת יש לזכור, שגם בפרי זה תכולת הסוכר גבוהה.
"ביום שבו אנו חוגגים את ראש השנה, בדרך כלל הארוחה חגיגית ועשירה יותר", מוסיפה בוסאני. "מומלץ לאכול במהלך היום שתי ארוחות קטנות ושתי ארוחות ביניים, כשאחת מארוחת הביניים רצוי שתתנהל כשעה לפני הארוחה החגיגית.
"בארוחה עצמה חשוב לזכור כי כוסית יין מכילה בין 160-90
קלוריות, ועל כן מומלץ להמעיט ביין ולהרבות בשתיית מים. כמו כן, מומלץ לחלוק בפרוסת עוגת הדבש יחד עם שתיית תה צמחים לקינוח. בארוחה עצמה אפשר לאכול וליהנות ממאכלי החג, אך מומלץ לדאוג לכך שמחצית הצלחת תכיל ירקות ללא רוטב או שמן, רבע צלחת תוספות של פחמימות והשאר מנה חלבונית כמו דג או בשר".
לסיכום אומרת בוסאני, כי "הכלל המנחה הוא להימנע מאכילה מופרזת ודיאטות "תיקון נזקים" לאחר החגים. את זה ניתן לעשות באמצעות אכילה נכונה, ללא ויתור על ההנאה ממאכלי החג".




נא להמתין לטעינת התגובות