יפן: תולעת הסושי המסתורית גורמת למגפה
בתי חולים ביפן מזהירים מפני מגפה חדשה-ישנה בקרב סועדי הסושי: תולעת במעי, שמקורה בדגי סלמון
פראנץ פתח באוגוסט האחרון בהליך משפטי מול המסעדה, אך כעת מתברר כי החשש הבריאותי מתרחב. בתי חולים ביפן מזהירים כי בשנה האחרונה הוכפל פי כמה מספר המקרים שבהם נתגלה הטפיל.

סושי. צילום: SXC
התולעת יכולה לשכון במשך חודשים ארוכים במעי האדם ולהגיע לאורך של 12 מטרים. לפי מערכת הבריאות היפנית, מקור התולעת הוא ככל הנראה בבשר דגי הסלמון, הנאכל נא במסעדות הסושי. משרד הבריאות היפני הבהיר כי הסיכון תקף רק לגבי דגי מים מתוקים ואין חשש מאכילת בשר נא של דגי ים כמו טונה.
תולעת הסרט, הידועה בכינוי "שרשור," הייתה נפוצה במשך מאות שנים בקרב מעמד האיכרים והעניים בדרום מזרח אסיה, אך בשנים האחרונות היא הופכת למגפה חוצה יבשות, לאחר שגם יאפים אמריקאים ואירופים גילו את המנה היפנית האולטימטיבית - הסושי. בעקבות המגפה נבדקו חוות גידול הדגים בדרום אמריקה, ונמצא כי אחוז גבוה מאוד מהדגים נגוע בטפיל.
הטפיל קשה לאבחון גם בבדיקה רפואית, וקיים חשש כי נשאים רבים במערב אינם מקשרים את הירידה במשקלם אל הנוסע הסמוי שבבטנם, שניזון מחלק מהאוכל שמגיע לקיבתם. הטפיל יכול לגרום לכאבי בטן ולשלשול, וניתן לגלותו בבדיקת צואה או בסריקה מקיפה של מערכת העיכול.