מחקר חדש: מדוע מרק עוף מועיל לבריאות?

חוקרים יפנים מצאו כי אכילת פולקע של עוף מסייעת בהורדת לחץ הדם. מנגד, חזה עוף אינו מועיל

אלכס דורון | 12/4/2009 8:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם גם אתם נהניתם לאכול במהלך החג כמה קערות של מרק עוף עם קניידלך, הרווחתם פעמיים: בפעם הראשונה בזכות הטעם, בפעם השנייה - כיוון שמחקר חדש מגלה כי המאכל היהודי המסורתי תורם להורדת לחץ הדם.

בתזמון מתאים לחג הפסח הודיע צוות מדענים יפני כי מצא תועלת רבה מאוד, אפילו בעלת השלכות רפואיות, במאכל היהודי המסורתי האופייני כל כך לחגים: מרק עוף.

מרק העוף ידוע זה מכבר כ"תרופת סבתא" או "תרופה ביתית" למלחמה בהצטננות, אבל זו הפעם הראשונה - ומכל המקומות שבעולם דווקא ביפן - שנמצאה בו תועלת נוספת בעלת משמעות תרופתית. הצוות, ובראשו ד"ר איי סאייגה מאוניברסיטת אוסקה, טוען שהמאכל היהודי המסורתי תורם להורדת לחץ הדם.
מרק עוף.
מרק עוף. צילום: ראובן קסטרו


בדיווח לכתב עת מדעי בינלאומי העוסק בכימיה של המזון ומוצרי חקלאות ויוצא לאור מטעם החברה האמריקאית לכימיה, אחד הארגונים היוקרתיים בעולם בתחום זה, ציינו החוקרים היפנים כי מתברר ששוקיים (פולקע) ורגליים של תרנגולות - שבמדינות רבות משליכים אותן לפח כפסולת לפני הבישול, אבל הם רכיבים חיוניים לבישול מרק העוף היהודי - מכילים ארבעה חלבוני קולגן שהתערובת ביניהם יוצרת אפקט הזהה לאנזים ה-ACE, שהוא כיום רכיב מרכזי בתרופות להורדת יתר לחץ דם וגם לשמירה על איזונו לאורך זמן.

עוד ציין הצוות היפני בדיווחו כי במחקרים קודמים התברר שחזה עוף מכיל גם הוא חלבונים אלו, אלא שבחינת כמויות העלתה כי בחלק בשר עוף זה הכמויות קטנות מדי מכדי לבסס עליהן ייצור תרופות לאותה מטרה: הפחתה של שיעורי לחץ דם גבוהים. לעומת זאת, השוקיים והרגליים של העוף עשירות יותר באותם חלבונים.
קניידלעך בצבעים

ד"ר סאייגה מסר כי הוא ואנשיו מיצו במעבדה משוקי העוף את הקולגן - החלבון המהווה מרכיב עיקרי בררקמת החיבור הסיבית הלבנה כמו גידים, עור, עצמות, רצועות וסחוס - ובחנו את יכולותיו לפעול כמו "מעכב ACE" להפחתת לחץ הדם. הניסוי הוכתר בהצלחה, ובמהלכו גם זוהו ארבעה חלבונים שונים ברקמת הקולגן ש"הם בעלי פעילות גבוהה של 'מעכב' ACE".

עכברי מעבדה ששימשו כמודל אנושי עם ערכים גבוהים של יתר לחץ דם, מסרו המדענים היפנים, הוזנו בחלבונים הנ"ל והתוצאות היו מרשימות: באופן משמעותי ולאורך זמן רב החלבונים הפחיתו את ערכי לחץ הדם הגבוהים.

הגם שבדיווח היפני צוין כי יהודים נוהגים לצרוך מרק

עוף עם קניידלך בפסח, הופיעה בהודעה לתקשורת מטעם כתב העת המדעי הערה כי באשר לקניידלך שבמרק עצמו - אין הוכחה שהם יכולים להוות מעין תרופה, למעט, כמובן, יצירת תיאבון בריא אצל מי שאוכל אותם.

ממצאי המחקר היפני זכו לתשומת לב בתקשורת בהודו וגם בעיתונים שונים בארצות הברית. אתר האינטרנט של היומון "אורלנדו סנטינל" בפלורידה למשל צירף גם מתכונים לבישול מרק עוף עם קניידלך בשלושה צבעים - אדום (בזכות רכז עגבניות), כתום (מכורכום) וירוק (בזכות תרד). לדיווח אחר הגיב אחד הגולשים בציניות אופיינית כי למיטב ידיעתו "הדרך היחידה להורדת לחץ דם אחרי הסדר היא להתרחק מבני משפחה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים