מחקר: נבטי ברוקולי למען הבטן
מחקר חדש מעלה כי אכילה יומית של נבטי ברוקולי מועילה נגד דלקות וכיבים בבטן ואפילו מונעת סרטן
במחקר השתתפו 50 בני אדם הסובלים מדלקת קיבה (גסטריטיס), מחלה שמקורה בין השאר בחיידק הליקובקטר פילורי (Helicobacter pylori).

נבטים. צילום: עדי אבישי
המשתתפים חולקו לשתי קבוצות: משתתפי הקבוצה הראשונה אכלו מדי יום מנה של 70 גרם נבטי ברוקולי. בקבוצה השנייה ניתנו למשתתפים נבטי אלפלפא, והם נתבקשו לאכול כמות דומה במשך תקופה זהה.
כעבור חודשיים נבדקו המשתתפים. התוצאות הצביעו על ירידה ברמות הזיהום והדלקת בקרב אוכלי הברוקולי. החוקרים סבורים כי ההשפעה של נבטי הברוקולי מקיפה יותר, וכוללת גם מניעה של כיב קיבה (אולקוס) ושל סרטן.
"איתרנו מזון שאם אוכלים אותו על בסיס קבוע, הוא עשוי באופן פוטנציאלי להשפיע על המקור של בעיות קיבה רבות, ואולי אפילו למנוע את סרטן הבטן", כתב ג'ד פהאי, ביוכימאי של מזון בבית הספר האוניברסיטאי לרפואה ג'ון הופקינס, שהשתתף בעריכת המחקר.
נבטי הברוקולי מכילים רמות גבוהות של הביו-כימיקל הטבעי סולפורפין (sulforaphane). לפי ההשערות, רכיב זה משמש טריגר ליצירת אנזימים הפועלים נגד דלקות בבטן. המדע כבר מצא שהסולפורפין מתפקד כאנטיביוטיקה נגד החיידק, אבל המחקר הראשוני הוא הראשון שהראה את האפקטים שלו על בני אדם.