מחקר: אכילה מרובה של בשר אדום מגדילה את הסיכון למוות מוקדם

צריכה יומית של 100 גרם בשר אדום מגדילה את הסיכון למות מסרטן או מהתקף לב, בהשוואה לאכילה של 150 גרם בשבוע – כך קובע מחקר ענק שנערך בארה"ב

קלרה ג'ונסון, אי-פי | 24/3/2009 15:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנשים שאוכלים כמויות גדולות של בשר אדום ובשרים מעובדים נמצאים בסיכון מוגבר למות מהתקף לב ומסרטן – כך עולה ממחקר הגדול ביותר מסוגו שנערך בארה"ב, ושממצאיו פורסמו אתמול בכתב העת Archives of Internal Medicine.

החוקרים שאלו 545 אלף אמריקנים, שהיו בני 50 עד 71 בתחילת המחקר, על הרגלי האכילה שלהם, ואחר כך עקבו אחריהם במשך 10 שנים. במהלך התקופה התרחשו יותר מ-70 אלף מקרי מוות.
בשר אדום.
בשר אדום. 


בתום התקופה השוו החוקרים בין מספר מקרי המוות של בני האדם שצרכו רמות גבוהות ביותר של בשר אדום, לבין מספר מקרי המוות בקרב הצרכנים ה"צנועים" של בשר, ובדקו את הסיכון למוות בשני המקרים. במהלך עיבוד הנתונים נלקחו בחשבון השפעותיהם של גורמי סיכון נוספים, כמו עישון, היסטוריה משפחתית של סרטן ו-BMI (מדד מסת הגוף) גבוה.

החוקרים מצאו כי אכילה של כ-100 גרם בשר ביום בממוצע לאורך השנים, הובילה גברים במחקר לסיכון מוגבר של 22 אחוז למות מסרטן, ושל 27 אחוז למות ממחלת לב. זאת בהשוואה לאנשים שאכלו הכי מעט בשר אדום, 150 גרם לשבוע בסך הכל.

נשים שאכלו כמויות גדולות של בשר אדום נמצאו בסיכון מוגבר של 20 אחוז למות מסרטן ושל 50 אחוז למות ממחלות לב, לעומת נשים שאכלו פחות בשר אדום.

אכילה מרובה של בשר מעובד, כמו נקניקיות, הובילה לסיכונים מעט יותר נמוכים בהשוואה לאכילת בשר אדום, ואילו אנשים שהדיאטה שלהם הכילה יותר בשר כמו עוף ודגים נמצאו בסיכונים נמוכים יחסית למוות.
ויש גם ביקורת

ראשמי שינהא מהמכון האמריקני לסרטן שהוביל את המחקר, הגדיר את הממצאים "צנועים", וציין כי הם תומכים בעמדה של חלק מארגוני בריאות הקוראים לצמצם את צריכת הבשר האדום והמעובד, על מנת להפחית את הסיכון לסרטן.

משתתפי המחקר היו כולם חברים בקבוצה הנקראת AARP, שמשתתפיה

נוהגים לאכול בצורה הנחשבת לבריאה יותר מבני גילם האמריקנים. המשמעות היא שהמציאות עשויה שונה בחלקים אחרים באוכלוסיה, הוסיף שינהא. מעבר לכך, המחקר התבסס על דיווח של האנשים שהתבסס על הזיכרון שלהם, שעלול להיות שגוי.

במאמר שהופיע לצד המחקר כתב ברי פופקין, מנהל המרכז האינטר-דיסיפלינרי להשמנה באוניברסיטת צפון קרוליינה, שהפחתה של צריכת הבשר האדום תזכה את האנושות ברווחים נוספים, מעבר לבריאות טובה יותר.

גידול בקר מעלה את פליטת הגזים, ומשפיע על ההתחממות הגלובלית, טען פופקין, ואומות צריכות להעריך מחדש את הסובסידיות שמעוותות את המחירים ומעודדות תזונה המבוססת על בשר. "אנחנו מקדמים דיאטה שתורמת בצורה מוגזמת להתחממות הגלובלית" אמר פופקין בראיון לסוכנויות הידיעות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים