5 טיפים לתזונה בשעת משבר
השתדלו לאכול לעיתים קרובות, עם דגש על פחמימות, ולפני שאתם נוגסים, בדקו האם אתם צמאים
ד"ר שרון מאור, תזונאית תוכנית WINLIFE לאורח חיים בריא של וינגייט:
אי-ודאות ולחץ מתבטאים לעתים קרובות באכילה כפיצוי מרגיע ומנחם. כאשר מדובר בתקופה ממושכת אזי אכילת היתר עלולה להוביל להשמנה.
- אכלו לעתים קרובות (שלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות ביניים קטנות ביניהן.(
- אכלו פחמימות - לארוחה עשירה בפחמימות (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה) יש השפעה מרגיעה מכיוון שהיא מעלה את ייצור הסרוטונין במוח. סרוטונין הינו מוליך עצבי שמשפיע, בין השאר, על
מצב הרוח והתיאבון.
- הימנעו ממזונות מתוקים המכילים סוכרים פשוטים. מזונות אלו עתירי קלוריות וחסרי רכיבים מזינים הדרושים לגוף בשעת לחץ ומשבר (ויטמינים ומינרלים.( בנוסף, מכיוון שהם בעלי אינדקס גליקמי גבוה הם מעלים את רמת הסוכר מהר ולאחר מכן חלה ירידה מהירה באנרגיה ובמצב הרוח.
- דאגו לשתות לפחות כעשר כוסות מים. לעתים תחושת רעב אינה אלא תחושת צמא וכדאי לוודא שאנו מרווים את הגוף בנוזלים לפני שפונים לאוכל.
- בצעו פעילות ספורטיבית.