5 טיפים לתזונה בשעת משבר

השתדלו לאכול לעיתים קרובות, עם דגש על פחמימות, ולפני שאתם נוגסים, בדקו האם אתם צמאים

נעמי רייכמן | 2/12/2008 13:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

ד"ר שרון מאור, תזונאית תוכנית WINLIFE לאורח חיים בריא של וינגייט:

אי-ודאות ולחץ מתבטאים לעתים קרובות באכילה כפיצוי מרגיע ומנחם. כאשר מדובר בתקופה ממושכת אזי אכילת היתר עלולה להוביל להשמנה.

- אכלו לעתים קרובות (שלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות ביניים קטנות ביניהן‭.(‬
- אכלו פחמימות - לארוחה עשירה בפחמימות (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה) יש השפעה מרגיעה מכיוון שהיא מעלה את ייצור הסרוטונין במוח. סרוטונין הינו מוליך עצבי שמשפיע, בין השאר, על

מצב הרוח והתיאבון.
- הימנעו ממזונות מתוקים המכילים סוכרים פשוטים. מזונות אלו עתירי קלוריות וחסרי רכיבים מזינים הדרושים לגוף בשעת לחץ ומשבר (ויטמינים ומינרלים‭.(‬ בנוסף, מכיוון שהם בעלי אינדקס גליקמי גבוה הם מעלים את רמת הסוכר מהר ולאחר מכן חלה ירידה מהירה באנרגיה ובמצב הרוח.
- דאגו לשתות לפחות כעשר כוסות מים. לעתים תחושת רעב אינה אלא תחושת צמא וכדאי לוודא שאנו מרווים את הגוף בנוזלים לפני שפונים לאוכל.
- בצעו פעילות ספורטיבית.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים