גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הלייזר הירוק הגיע לישראל

לראשונה בוצע בארץ טיפול מהפכני להסרת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת באמצעות אידוי הבלוטה בלייזר ירוק, המונע דימום ומאפשר למטופל להשתחרר מבית החולים שעות ספורות לאחר הפעולה

עופר מאיר, המרכז לכירורגיה | 20/7/2006 7:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא רק הדשא של השכנים ירוק: החידוש האחרון של הטכנולוגיה הרפואית בתחום הכירורגיה האורולוגית הגיע סוף סוף גם לישראל. בשבוע שעבר בוצע לראשונה בארץ טיפול להסרת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת באמצעות אידוי בלוטת הערמונית ב"לייזר ירוק".

הסרת הבלוטה בשיטה החדשנית של אידוי בלייזר היא מהפכה של ממש בכירורגיה אורולוגית, והיא פותחת עידן חדש בניתוחי הסרת ערמונית בישראל, לאחר 30 שנה שבהן קפא התחום על שמריו. 
בניגוד לשיטה הניתוחית הקיימת, את הטיפול החדשני אפשר לבצע גם בחולים המטופלים בתרופות נוגדות קרישה (כדוגמת אספירין).

נוסף על כך השימוש בלייזר ירוק מקטין באופן משמעותי את הסיכון לדימום; לא מצריך שימוש בשטיפת גליצין (שיכולה להיות רעילה לגוף ואף לעתים לגרום למוות); מאפשר לחולה להשתחרר מבית החולים זמן קצר לאחר תום הניתוח (במקום להישאר לאשפוז כ-3 ימים); ומונע את הצורך להישאר מחובר לקטטר זמן ממושך.

הגדלה שפירה (לא סרטנית) של הערמונית היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר אצל גברים מבוגרים. מחצית מהגברים בשנות ה-50 לחייהם ו-90 אחוז מהגברים מעל גיל 80 סובלים ממנה, על פי הספרות הרפואית.

25 אחוז מקרב אלו הסובלים מהגדלת ערמונית (כלומר: 12.5 אחוז מבני ה-50-60 וכ-23 אחוז מבני 80 ומעלה) מדווחים על סימפטומים שפוגעים בתפקוד היומיומי שלהם, כמו קימה תדירה בלילה לשירותים, זרם חלש ודק וצורך תכוף להטיל שתן.

בשלב הראשון של המחלה ניתן לה טיפול תרופתי – אולם בשלבים המתקדמים שלה יש לבצע ניתוח כדי להסיר את החלק החוסם של הערמונית, הלוחץ על מוצא כיס השתן. אלפי ניתוחים כאלו מבוצעים בבתי החולים בישראל מדי שנה.
השיטה הניתוחית המקובלת לטיפול בבעיה (הנקראת TURP, ושבה משתמשים בחשמל) לא השתנתה כלל ב-30 השנים האחרונות, והיא נחשבת לטיפול סטנדרטי ושגרתי.

חרף זאת יש לה שני חסרונות בולטים: לא ניתן לבצע אותה בחולים המטופלים ב"מדללי דם" (ורבים מן החולים בגילאים הרלוונטיים נזקקים למדללי דם); ושטיפת הגליצין הנדרשת לצורך הניתוח גורמת ב-10 אחוז מהמקרים להרעלה.

הרעלה כזו ("תסמונת TUR") כוללת שורה של סימפטומים – החל בתחושה לא נוחה, דרך הפרעה חמורה במאזן המלחים של הגוף וכלה במות החולה.

לדברי ד"ר אנדריי נאדו, אורולוג בכיר במרכז לכירורגיה בבתי החולים אסותא ובשיבא, שביצע לראשונה את הניתוח בישראל, "השיטה החדשה נותנת מענה מושלם לשתי הבעיות המרכזיות של ניתוחי הערמונית המקובלים".

ד"ר נאדו מדגיש, כי אין בהכרח קשר בין גודל הערמונית לחומרת הסימפטומים שהחולה סובל מהם ולסיכוייו להגיע לניתוח. "יכול להיות חולה עם ערמונית קטנה שזקוק בדחיפות לניתוח", הוא מסביר, "ולעומתו מטופל עם ערמונית גדולה, שלא יזדקק לטיפול כירורגי".

"על פי הספרות הרפואית המקובלת", מוסיף ד"ר נאדו, "כ-30 אחוז מהגברים עלולים לסבול בגיל המבוגר מסימפטומים קשים שיצריכו אותם לעבור ניתוח ערמונית". לדבריו, אין כל עדות מדעית מבוססת לחומר או לטיפול כלשהו, שיכול להיחשב כטיפול מונע להגדלת ערמונית.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים