האם גלולות למניעת הריון באמת משמינות?
חוקרות מצאו כי בניגוד לדעה הרווחת, הגלולות לא מעלות את הסיכון להשמנה – הן אף יכולות לגרום להרזיה מסוימת

המחקר בוצע על ידי מדענים ורופאים מהאוניברסיטה למדעי הבריאות במדינת אורגון שבארה"ב, בשיתוף צוות מהפארק הלאומי האמריקאי למחקרים בקופי על - קופי מקאק-רזוס שימשו מודל למדענים בעבודתם.
הסיבה לבחירת החוקרים בזן זה של קופים, היא שמערכת הרבייה שלהם זהה כמעט לחלוטין לזו של בני האדם. סיבה נוספת היא שמודל כזה ניתן לשליטה, לבקרה מלאה ולמדידות מדויקות, כמו במקרה של כמות המזון שהקופות צרכו. התוצאה שהתקבלה - הנתונים שהצטברו היו בעלי משמעות מדעית-רפואית גבוהה הרבה יותר מבעבר.
בתיאור מהלך המחקר שארך כשנה, פירטה ד"ר אליסון אדלמן, מומחית לגינקולוגיה ומיילדות ומי שעמדה בראש צוות המחקר, כי בתחילה היו מחצית מהקופות במשקל יתר ואחרות במשקל גוף תקין. במשך שמונה חודשים של טיפול הן קיבלו מינונים שונים של גלולות למניעת היריון שהותאמו למשקל הגוף שלהן - כך חיקו את המינונים המדויקים שניתנים במרשמי רופאים לנשים.
המעקב אחר הקופות כלל מדידה של כמויות המזון שצרכו, משקל הגוף, רמת הפעילות הגופנית במהלך היממה, רמת השומן בגופן ומדידות של מסת השרירים.
התברר כי קבוצת הקופות שהיו במשקל גוף נורמלי נותרו במשקל יציב גם לאחר נטילת הגלולות למניעת הריון. זאת, בעוד שקבוצת הקופות שהיו במשקל יתר, איבדו כ-8.5% ממשקלן, נוסף על הפחתה של 12% בשומן הגוף. הסיבה: עלייה בקצב חילוף החומרים הבסיסי (מטבוליזם בזאלי BMR).
לא נצפו שינויים בכמויות המזון שנצרך בשתי הקבוצות, או בפעילות הגופנית ובמסת השריר. "המחקר
היא ציינה גם שייתכן כי ההשלכות השונות של שימוש בגלולות תלויות במשקל גוף האישה בנקודה שבה התחילה בנטילה. "נשים במשקל גבוה שישמרו על תפריט מזון יציב, יבחינו בירידה במשקל העודף בתקופת נטילת הגלולות. אנחנו טוענות במחקר כי הנשים אינן צריכות לחשוש מהשימוש בגלולות כמו בעבר בגלל התירוץ של סכנת העלייה במשקל. אין בכך ממש", סיכמה קמרון.