עיני: כץ מנסה לפתות את העובדים לשביתה
יו"ר ההסתדרות גינה את הצהרת שר התחבורה כי הרכבת תחולק ל-3 חברות בת: "הפקרות לשמה, לא מחפש הסכם, אלא מלחמה"
-השר כץ הודיע: "אין הסכם, נארגן מחדש את הרכבת", צפו.
הרפורמה ברכבת: "אף עובד לא יילך הביתה"

עופר עיני צילום ארכיון: אריק סולטן
"שר התחבורה לא הגיע מעולם להסכם איתי", מציין עיני, "בשבועיים האחרונים ניהלתי, בשיתוף מלא של ועד עובדי הרכבת, משא ומתן אינטנסיבי עם הנהלת הרכבת ונציגי האוצר".
"במשא ומתן הייתה התקדמות ניכרת אולם בשום פנים ואופן לא היה הסכם, ודאי שלא עם שר התחבורה. כך שכל האמירות כאילו הגעתי להסכם איתו, והועד הוא שטרפד אותו, הינן הבל הבלים ועל אחריותו של השר בלבד".
"שר התחבורה עשה היום צעד שהינו הפקרות לשמה וחוסר אחריות ממדרגה ראשונה כלפי ציבור העובדים והנוסעים ברכבת, כל זאת תוך זריית חול בעיני הציבור ואמירת דברים שלא היו ולא נבראו".
"האחריות תהיה עליו בלבד"
"ישראל כץ החליט לבצע פרובוקציה באמצע מו"מ שמתנהל ומתקדם. זהו דבר חסר תקדים שאני מתקשה לזכור כמותו בשנים האחרונות ביחסי העבודה. כץ כנראה אינו מחפש את ההסכם אלא את המלחמה עם העובדים לשם מלחמה, הוא רוצה לפתות אותם לשביתה על מנת להבאיש את ריחם בעיני הציבור וכדי לצבור נקודות".

השר ישראל כץ, היום צילום: ראובן קסטרו
הוא קרא לשר לחזור בו מהחלטתו ולהמשיך במשא ומתן כדי להגיע להסכם. "עליו לעשות זאת כדי לא ליצור הסלמה ביחסי העבודה ופגיעה באזרחי מדינת ישראל, במקרה כזה האחריות תהיה עליו בלבד".
גם ח"כ דב חנין (חד"ש) תקף הערב את הודעת שר התחבורה בנושא רכבת ישראל, ואמר כי השר כץ הכריז היום למעשה על מהלך הפרטה בשלבים של הרכבת. "הקמת חברות הבת בשיתוף
המגזר הפרטי, והוצאת תחזוקת רכבות למיקור חוץ, משמעותם - תחילת הפרטה בפועל של הרכבות בישראל", אמר ח"כ חנין.
לדבריו, "הניסיון העולמי של הפרטת רכבות הוא קשה, הדוגמא הבריטית של ההפרטה, גולת הכותרת של התאצ'ריזם, הובילה לפגיעה קשה ברמת השירות לנוסעים, בלוחות הזמנים, ברמת הבטיחות ובתנאי העבודה. כל הפרמטרים הללו הידרדרו מטה, חוץ מפרמטר אחד שדווקא עלה - מחירי הנסיעה, והכישלון היה חרוץ כל כך שהממשלה נאלצה לשוב ולהלאים את שירותי הרכבת".