מנכ"ל יבואנית טויוטה: החברה תיקנה את התקלה בדוושות כבר בדצמבר

סוף דצמבר: טויוטה העולמית מכחישה תקלה בדוושת הגז. 21 בינואר: החברה מודה לראשונה בתקלה בדוושות. 9 בפברואר: המנכ"ל הישראלי טוען: החברה תיקנה את התקלה חודש וחצי לפני שחשפה את קיומה. חשיפת מעריב עסקים

גיל מלמד | 10/2/2010 7:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"טויוטה ביצעה את השינוי (בדוושת ההאצה, ג.מ) על קו הייצור קרוב לוודאי ב‭5-‬ בדצמבר, ובשעתו לא התייחסה אליו כאל 'ריקול' אלא כאל שיפור, מודיפיקציה, מן הסוג שקיים בכל מכונית לכל אורך החיים של ייצור דגם סדרתי". כך אומר מיכה כרמון, מנכ"ל יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה בארץ. "המכוניות שנמצאות כעת בישראל ומשוחררות לציבור הלקוחות שלנו הן מכוניות מייצור דצמבר ואילך, שבהן כבר בוצעה המודיפיקציה", הוסיף.

אלא שלוחות הזמנים הללו מדובר מעלים בעיה מטרידה: עד לתחילת חודש ינואר השנה הכחישו אנשי טויוטה העולמית שבעיות התאוצה הלא נשלטת בדגמים שונים שלהם נגרמו בגלל תקלת מצערת. אנשי טויוטה טענו שדיווחים ברוח זו, אשר פורסמו על-ידי הניו-יורק טיימס והל"א טיימס באמצע דצמבר, אינם נכונים ושהבעיה היחידה שידועה להם נוגעת לשטיחון שלרגלי הנהג.

יתרה מזו: הקריאה לתיקון של טויוטה בארה"ב פורסמה רק ב‭21-‬ בינואר, ונגעה למספר דגמים שנמכרו בצפון אמריקה. הקריאה לתיקון שנוגעת לשוק האירופי, ולישראל, פורסמה רק ב‭6-‬ בפברואר, כלומר בין חודש ושבוע לחודשיים וחצי לאחר המועד שבו יוצרו מכוניות שבהן כבר תוקנה התקלה.

אם מועדים אלה תואמים את מה שהתרחש בפועל במפעלי הייצור של חברת טויוטה, המשמעות היא שטויוטה ידעה על התקלה - כמו גם על הפתרון שלה - זמן מה לפני שהכריזה עליה באופן רשמי, ולפני שהכירה בה מבחינה ציבורית.

לחילופין, אם טויוטה גילתה את התקלה והחלה לתקן מכוניות על קווי הייצור רק במקביל לפרסום הקריאה לתיקון, הרי שכל המכוניות שנשלחו לישראל נשלחו עם התקלה בדוושת התאוצה.

לדבריו של כרמון, בטויוטה האמינו שהתקלה תסתכם בקריאת שירות, "כלומר שהם יתקנו את התקלה על קו הייצור ויבצעו שיפור דומה בכל מכונית שנכנסת לטיפול שגרתי", זאת להבדיל מ"קריאה לתיקון", בעלת אופי בטיחותי, שעליה הוחלט בסופו של דבר.

"זה שירות שכל היצרנים עושים", מסביר כרמון, "מאד מקובל בתעשייה לשפר מכוניות באופן רציף לכל אורך הדרך. לדעתי מה שקרה בסופו של דבר זה שבעקבות הלחץ התקשורתי הם נאלצו להפוך קריאת שירות לתיקון בעל אופי בטיחותי. אנשי טויוטה אמרו לכל אורך הדרך שלדעתם לא היה צריך לבצע קריאה לתיקון אלא קריאת שירות".
צילום: רויטרס
טיוטה - הסתירו את התקלה כמעט חודשיים צילום: רויטרס
בטויוטה ממשיכים למכור

נוהל "קריאה חוזרת" של משרד התחבורה הישראלי אוסר על היבואן לשחרר מכוניות חדשות מבלי שבוצע בהן התיקון עליו הכריז יצרן הרכב. ב"הוראת נוהל 83"‬ של משרד התחבורה משנת 2007 נכתב במפורש: "אין לבצע רישום ראשוני של רכב שהוכרזה לגביו 'קריאה חוזרת', אלא לאחר שתוקן הליקוי על ידי היבואן בהתאם להנחיות היצרן".

מכיוון שהחלקים הנחוצים לביצוע

תיקון התקלה יגיעו ארצה רק ביום רביעי הבא, וליבואן הישראלי אין עדיין אפשרות לבצע את התיקון, הרי שמרגע שהוכרזה הקריאה לתיקון בישראל בסוף השבוע שעבר - ועד ליום שבו אפשר יהיה לבצע את התיקון במכוניות שטרם נמסרו ללקוחות - אסור לבצע בהן רישוי או למסור אותן ללקוחות.

עם זאת, למעריב עסקים נודע כי חברת יוניון מוטורס ממשיכה לשחרר מכוניות מדגם קורולה למרות הקריאה לתיקון שהוכרזה על ידי היצרן, ועוד לפני שהחלקים הדרושים לצורך התיקון הגיעו ארצה. כרמון אמר למעריב עסקים שיוניון מוטורס משאירה בצד מספר מכוניות חדשות שבהן צריך להיות מבוצע התיקון, אבל משחררת ללקוחות מכוניות מדגם קורולה אשר יוצרו מייצור דצמבר ואילך.

"בדקנו בדיקה כפולה", אמר כרמון, "כדי לוודא שהמכוניות שאנחנו משחררים לא כלולות ברשימת מספרי השילדה שנמסרו לנו על ידי היצרן, בין השאר כדי למנוע מן הלקוחות את הצורך לשוב אלינו לצורך תיקון".

דגמי המכוניות בהם מדובר הם "קורולה", "אוריס", "יאריס", "אוונסיס", "ראב 4", ו"ורסו", ולאור הקריאה לתיקון בדגמי "פריוס" נדרש עדכון תוכנה במכוניות אלה לפני מסירתן ללקוחות. 

בארצות הברית הופסקה בסוף ינואר מכירתם ומסירתם של מספר דגמי טויוטה למשך כשבועיים, עד אשר החל היצרן לתקן את תקלת המצערות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים