ראשי > כלכלה > צרכנות > כתבה
בארכיון האתר
מה עושים עם הכסף
והשבוע על השקעות של בנקים ובתי השקעות, כיצד יש לנקוט זהירות בשימוש בכרטיסי אשראי ועל תעריפי הביטוח
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
יהודה שרוני
25/3/2005 8:46
השקעות 

לא כל יום פורים 

מנהלי השיווק בבנקים מחפשים מעת לעת הזדמנות לצאת במבצעי השקעות אטרקטיביים. השבוע היה חג פורים התירוץ. חלק מהבנקים, כמו בנק ירושלים, העלו את הריבית על פקדונות ל‭3% -4%-‬ לשנה ל"תקופת מבצע‭."‬ אנחנו מעריכים כי ה"מבצע החד-פעמי" יחזור על עצמו, "באופן חד-פעמי" כמובן, בהזדמנות הראשונה. 

נכון שלא כל יום פורים, אבל מבחינת הלקוחות, את ה"שופינג" אנחנו חייבים לבצע בעצמנו. עם כל הכבוד לפקדונות ולמק"מים, הפעם אנחנו רוצים להמליץ הפעם על משהו שונה במקצת: פיקדון אצל ברוקר. 

ברוקרים פרטיים נוהגים להציע ללקוחותיהם ריבית מועדפת משמעותית
על הריבית הבנקאית. הברוקר מתייצב מול הבנק כלקוח גדול, ומצליח לקבל ריבית הגבוהה ב‭1.5%-1%-‬ מזו שהלקוח היה מצליח להשיג בעצמו. 

דוגמאות? בית-ההשקעות אילנות בטוחה מציע היום על פקדונות בהיקף של 50 אלף שקל ריבית של ‭2.9%‬ לשנה. האם אין סכנה לגורל הכסף? אותה סכנה הקיימת בהפקדתו בבנק בינוני או קטן. רמת הביטחון הפיננסי של אילנות בטוחה אינה פחותה מזו שבכל מוסד פיננסי אחר. אז תשאלו, ובצדק, איפה כאן העוקץ? אין. אילנות בטוחה מכינה את מלכודת הדבש בתקווה שבהמשך הדרך תתפתו לטעום את אפיקי ההשקעות האחרים שהם מציעים. אנחנו לא היינו קוראים לזה "עוקץ‭."‬ 
כרטיסי אשראי
זהירות מנקיון פסח

עונת הקניות לקראת פסח הולכת ומתקרבת. אמצעי התשלום העיקרי של הרוכשים בישראל, וגם של אלה שיוצאים לחו"ל, הם כרטיסי האשראי.

כדי לא להשבית את שמחת החג, ממליץ רו"ח אלעד יריב, ממשרד אלעד יריב ביקורת חקירתית, על מספר אמצעי זהירות. יריב, קצין לשעבר במפלג ההונאה במשטרה, יודע בדיוק על מה הוא מדבר:

• אין למסור את מספר כרטיס האשראי שלכם לאדם זר. לכאורה מדובר בעניין מובן מאליו, אולם מתברר כי רבים מהאזרחים נוטים לשכוח זאת ופעם אחר פעם "נופלים בפח" שהעבריינים טומנים להם.

• היזהרו מטלפונים המבשרים על זכייה בנופש בבית-מלון או בהגרלה כלשהי, ושבהם כל מה שאתם צריכים זה "רק" למסור את מספר כרטיס האשראי שלכם. האינטרנט מהווה כר נרחב למעילות מסוג זה. פושעים רבים מנצלים את האנונימיות ברשת ומשיגים את פרטי הכרטיס, באמצעות התחזות לבעלי עסקים לגיטימיים. הגולשים חייבים להקפיד לא לרכוש באתרים מפוקפקים או באתרים שאינם מוכרים.

• עיסקאות בדוכנים המוצבים ברחובות ומציעים את מרכולתם לעוברים והשבים תמורת תשלום בכרטיסי האשראי הן מסוכנות מאוד. לדוגמה, רכישת מינוי לקבלת הנחות בבתי-עסק או מינוי להחלפת דיסקים. פעמים רבות מדובר בנוכלים שלא יספקו את הסחורה ולעתים יגבו מחשבונכם סכומים גבוהים מאלה שאמרו.

• ודאו שבעל העסק לא מעביר את כרטיס האשראי שלכם פעמיים.נתוני ההעברה השנייה משמשים לביצוע רכישות על חשבונכם. כמו כן, הקפידו לשמור את שוברי התשלום והקבלות שנמסרים לכם, או להשמידם אם אינכם מעוניינים בהם. עבריינים רבים מחפשים בפחי אשפה קבלות ושוברים משומשים, ומשתמשים בפרטים המודפסים עליהם לביצוע רכישות שונות.
ביטוח
יום כיפור כלכלי

חברות הביטוח, כך פורסם השבוע, שוקלות להעלות את תעריפי הביטוח המקיף לרכב ואולי גם את תעריפי ביטוחי הדירות. מדוע? העלייה החדה בהיקף גניבות כלי הרכב גורמת לחברות נזקים כספיים שהן אינן יכולות לעמוד בהם.

בענף הביטוח רוצים להמשיך להרוויח, וזה כמובן לגיטימי. השאלה היא רק באיזו דרך. כשהמצב טוב והגניבות יורדות, התעריפים אינם יורדים. אבל שגונבים יותר, ממהרים להעלות. תעריפי הביטוח המקיף אינם תחת פיקוח. המפקח הטוב ביותר מבחינה זו הוא הנהג. בעל הפוליסה חייב לעשות את החשבון: האם שווה לשלם ‭4,000‬ שקל בשנה על ביטוח מקיף לרכב ששווה, נניח, 15 אלף שקל? נהג זהיר עם מכונית ששווה 100 אלף שקל, ושיש לו בבית חניה סגורה, צריך לחשוב היטב אם לעשות ביטוח מקיף או אולי להסתפק בביטוח צד ג‭.'‬ החיסכון הצפוי: אלפי שקלים בשנה.
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

צרכנות
מגהצים יותר: זינוק של 10% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי  
תווי שי - הנחה שעולה ביוקר  
בעקבות המיתון: השי לחג מתכווץ  
עוד...