 |
/images/archive/gallery/340/836.jpg סלמון בסויה מתוקה וג'ינג'ר.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
קרין גורן ושף איילת אור מכינות ארוחת בנות עם מנות מיניאטוריות, מגרות ומתובלות בקפידה |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
קרין גורן 5/8/2005 9:06 |
|
|
|
|
 |
מטרוסקסואלים ככל שיהיו, אני לא מכירה בנים שאוהבים "אוכל בנות". הם חושבים שזה משחק מקדים נחמד, אבל לא מצליחים להתגבר על המחסור בנתחי בשר מדממים. ואני אומרת - יופי, מור פור אס.
אוכל בנות הוא אוכל קטן, יצירתי וצבעוני, שמגרה קודם את העיניים ואז את הלשון. הוא מתובל ועוקצני, וכולל הרבה מנות נשנוש מיניאטוריות, כדי שלא נרגיש איך אנחנו מחרבות את הדיאטה.
למדור השבוע גייסתי את איילת
אור, שפית מקסימה, צעירה ומוכשרת, שהגשימה חלום והשיקה לפני כמה שבועות את OM, מסעדה מתוקה בהוד השרון. איילת הכינה לנו מנות יפהפיות וטעימות נורא, והעיקר - קלות להכנה בבית, ומושלמות לאירוח אלגנטי (את כולן אוכלים בידיים). שימרו את המתכונים הבאים למסיבת הרווקות הקרובה. ואם אין שום מאורסת בסביבה, הכינו ארוחת פינוק לחברות הכי טובות. ואם אתן ממש רוצות להיות נחמדות, השאירו לגבר סטייק במקרר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מוס שוקולד ודובדבנים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 6 מנות זמן הכנה: 10 דקות + שעתיים קירור
המצרכים: 250 גרם שוקולד מריר 1 כף מים קרים 3 כפות ליקר דובדבנים 4 ביצים מופרדות 1/3 כוס סוכר 1 קופסת דובדבנים טריים, מגולענים (במשקל 200 גרם)
אופן ההכנה: מניחים שוקולד, מים וליקר דובדבנים בקערה וממיסים במיקרוגל לתערובת חלקה. מוסיפים פנימה את החלמונים ומערבבים היטב. במיקסר מקציפים את החלבונים, ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד. מפזרים בתחתיות של כוסות הגשה דובדבנים מגולענים, מעל מוזגים את המוס ומעבירים למקרר לשעתיים. אפשר לקשט מלמעלה עם כמה דובדבנים נוספים. מגישים קר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מוס שוקולד ודובדבנים. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סלמון בסויה מתוקה וג' ינג'ר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 6 מנות זמן הכנה: 30 דקות
המצרכים: 1/2 כוס רוטב סויה 1/2 כוס מים 1/2 כוס סוכר 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר 2 כפות שמן 350 גרם פילה סלמון טרי חתוך לאצבעות בגודל 3x2 ס"מ 1 בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה: מביאים לרתיחה בסיר קטן סויה, מים, סוכר וג'ינג'ר. מבשלים ברתיחה עד שהרוטב מסמיך. מחממים מחבת עם שמן, וצורבים את נתחי הפילה צריבה קלה משני הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים ברוטב ובפרוסות הבצל. מגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פילה בס בתימין עם אננס ורוטב בלסמי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 6 מנות זמן הכנה: 30 דקות
המצרכים לרוטב: 1/2 כוס חומץ בלסמי
המצרכים לדג: 6 יחידות פילה בס טרי ונקי מעצמות מלח, לפי הטעם 1 כף חמאה מומסת 3 שיני שום פרוסות דק כמה גבעולי תימין קצוצים 1/2 לימון
המצרכים לאננס: 1 כף חמאה אננס בשל חתוך לשמיניות (כולל הקליפה) 3 כפות סוכר
אופן ההכנה: מרתיחים את החומץ הבלסמי בסיר קטן ומבשלים ברתיחה עד לקבלת מרקם סמיך. מצננים לטמפרטורת החדר. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים את הדג על תבנית עם נייר אפייה, ממליחים ומברישים בחמאה. מפזרים מעל שום פרוס ותימין. סוחטים מעל מיץ לימון. אופים בתנור כ-12-10 דקות. היזהרו לא לייבש את הדג.
במקביל, מחממים מחבת עם חמאה. מוסיפים את פרוסות האננס, ומפזרים מעל סוכר. מטגנים עד להזהבה. מסדרים בצלחת פרוסת דג, מניחים מעל שתי פרוסות אננס ומקשטים ברוטב חומץ בלסמי. כדי שהמנה תתאים לנשנוש בידיים, פורסים את הפילה לאצבעות בגודל ביס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
שיפודי חזה עוף במרינדת חלב קוקוס, בוטנים וגרגירי כוסברה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 6 מנות זמן הכנה: 20 דקות + שעה השריה
המצרכים למרינדה: 1 פחית חלב קוקוס 3 כפות חמאת בוטנים 1 כפית קארי יבש 2 כפות רוטב סויה 1/2 צ'ילי קצוץ (או יותר, לפי האומץ) 1 כפית גרגירי כוסברה קלויים במחבת וכתושים גס 2 כפות כוסברה קצוצה
המצרכים לעוף: 2 חזות עוף פרוסים לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס"מ מושחליםעל שיפודים מלח, לפי הטעם בוטנים קלויים, לקישוט
אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה. משפדים את רצועות העוף. מניחים את השיפודים במרינדה ומשרים במקרר למשך שעה. משחילים את רצועות העוף על שיפודים קצרים. מחממים מחבת פסים וצולים את השיפודים מכל הכיוונים, עד שהעוף משנה את צבעו ומוכן. ממליחים תוך כדי צלייה. מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
חציל קלוי עם עגבנייה ושאר ירקות. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
חציל קלוי עם עגבנייה טרייה, גבינת פטה וברוסקטה שום
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 6 מנות זמן הכנה: 30 דקות
המצרכים: 2 חצילים בינוניים יפים ומוצקים 6 פרוסות לחם מאתמול (עדיף לחם שאור) 6-5 כפות שמן זית מלח גס, לפי הטעם 3 שיני שום מלח, לפי הטעם מיץ מלימון 1 2 כפות שמן זית 2 עגבניות פרוסות 200 גרם גבינת פטה מעט שמן זית, בנוסף מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה: מניחים רשת צלייה על הגז וקולים את החצילים על להבה גלויה מכל הכיוונים עד שהם משחירים. מצננים. בינתיים פורסים את הלחם לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומורחים עליהן שמן זית ומלח גס. אופים בתנור בחום גבוה עד שהן משחימות. מיד כשמוציאים מהתנור את הצנימים, משפשפים עליהם את שיני השום (הן נמסות לתוך הלחם).
מקלפים את החצילים בעדינות, ומנסים להשאיר את בשרם שלם. פורסים כל חציל לשלוש פרוסות שמנמנות. מעבירים לצלחת הגשה ומתבלים את החציל במלח, במיץ לימון ובשמן זית. מניחים על החצילים פרוסות עגבנייה, מעל את הלחם הקלוי, ומעל הכל מפוררים גבינת פטה. לסיום יש לזלף על הכל שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פטל ואוכמניות עם גבינת ריקוטה, סוכר, נענע ולימון
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 6 מנות זמן הכנה: 5 דקות
המצרכים: 1 חבילת פטל טרי 1 חבילת אוכמניות 1 חבילת גבינת ריקוטה (לא מלוחה!) 2 כפות סוכר קליפה מגוררת מ-1/2 לימון 4-3 עלי נענע
אופן ההכנה: מפזרים על צלחת הגשה פטל ואוכמניות טריות. מפוררים מעל את גבינת הריקוטה. כותשים במכתש ועלי את הסוכר יחד עם גרידת לימון ועלי נענע. מפזרים את הסוכר הארומטי מעל הפירות. מגישים מיד. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|