 |
/images/archive/gallery/339/546.jpg שרימפס במילוי גבינת עזים של אדמונד.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
רון לוין איתר עבורכם עוד מתכון אלוף: שרימפס במילוי גבינת עזים של הלאונג' בר אדמונד |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
רון לוין 2/8/2005 10:09 |
|
|
|
|
 |
מתי ביקרתם לאחרונה בשדרות רוטשילד בשעות הלילה? מדובר באחת השדרות היפות בישראל, רצופה מסעדות, ברים ובתי-קפה לצד עצים מוריקים, ומלאה בצעירים שמתאספים בקיוסקים המפוזרים לאורכה. לפני שבוע בלבד נפתח הלאונג' בר אדמונד בחלק המערבי של הרחוב, והוא מציע מנות של פירות ים ובשרים לצד מוזיקה משובחת.
על האוכל והאלכוהול באדמונד אני יכול רק לומר מילה אחת: מעולה. התפריט מופקד בידי השף פטריק אלבין, שעבד בעבר במסעדת אורקה ובתמוז המיתולוגית,
והרעיון מאחורי המנות ראוי ליישום גם במקומות אחרים: מחיר אחיד של 29 שקל למנה שגודלה פי כמה ממנת טאפאס רגילה.
אכלנו שם מנות מצוינות מפירות ים, אך גם מנות שהן כשרות לכל דבר. אחת המנות הטובות ביותר היא כדורי שרימפס במילוי גבינת עזים, ורק בשביל זה שווה להגיע לשם. תאמינו לי שהחיוך לא יירד לכם מהפנים. ונכון, אני בדרך כלל מקפיד על מנות כשרות, אבל הפעם נחרוג לטובת הקהל שכן אוכל פירות ים. לשומרי הכשרות נציע תחליף לשרימפס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
שרימפס במילוי גבינת עזים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים לשש יחידות: 180 גרם שרימפס קלופים (דג זהבון לשומרי הכשרות) שמיר מלח פלפל לבן 60 גרם גבינת פרומעז
המצרכים לציפוי: 2 ביצים קמח פנקו (פירורי לחם יפניים) חצי ליטר שמן סויה
המצרכים לרוטב איולי: 2 חלמונים 1 כפית חומץ בלסמי 1 כפית מיץ לימון 2 שיני שום כתושות 100 גרם שמן סויה 50 גרם שמן זית מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה: קוצצים את השרימפס למרקם דק (לא משחתי). מתבלים במעט שמיר קצוץ, מלח ופלפל לבן. מחלקים את התערובת לשישה חלקים, יוצרים עיגול בתוך כל אחד מהחלקים העיסתיים, ולתוכו מכניסים 10 גרם גבינת עזים וסוגרים לצורת כדור, כשהשרימפס עוטפים את הגבינה.
מצפים את הכדורים כמו בשניצל (קמח, 2 ביצים טרופות ופנקו) ומטגנים בטיגון עמוק כדקה וחצי עד להשחמה קלה. מניחים על רוטב איולי ומעטרים בעלי שמיר ופפריקה.
אופן הכנת הרוטב: מערבבים במיקסר ידני את כל המרכיבים, חוץ מהשמנים שאותם יוצקים בהדרגה עד שנוצר מרקם של מיונז. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|