 |
/images/archive/gallery/305/431.jpg פלטת גבינות של NG.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
כל המנות, הגבינות והפסטיבלים שמציעות המסעדות לכבוד חג הביכורים. חלק ב' ואחרון |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 9/6/2005 15:51 |
|
|
|
|
 |
השף אופיר ג'ובאני חוגג ב- NG עם צלחת גבינות של מחלבת הבוטיק
יעקבס, המוגשת בליווי אגס ביין ופירות טריים (65 שקל).
NG בר בשר. אחד העם6, נווה צדק, תל אביב. טל':03-5167888.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פסטיס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
תזכורת לחג: במסגרת "קיץ ישראלי לבן" מגישים בפסטיס צלחת גבינות מיובאות (קממבר, ברי, סנט מור, פקורינו) בליווי סלט קיצי של עלים ירוקים, תאנים טריות ואגוזים בווינגרט בלסמי (45 ש''ח), וזאת לצד הטרמיסו המפורסמת של פסטיס (העשויה ממסקרפונה) ואת פילה הדניס ביוגורט זעתר וסומאק.
פסטיס. שד' רוטשילד 73, תל אביב. 03-5250773, 03-6290964.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ארקדיה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הומאז' לגבינות הצאן בארקדיה: לכבוד החג יגיש השף עזרא קדם צלחת גבינות צאן מהרי יהודה, שתכלול החל מגבינות לבנות וחצי רכות, ועד לגבינות הקשות כמו מיכל, תום, רעיה ותמר. הגבינות מוגשות בליווי פירות ולחם אגוזים של ארקדיה (45-55 ש''ח).
ארקדיה. אגריפס 10 בסמטה, ירושלים. טל: 02-6249138.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קניון ארנה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ג'אז וגבינות בארנה: לכבוד החג יקיים הקניון פסטיבל שיארח מגוון אופציות טעימה. בין המשתתפים: מחלבות מרקוביץ' (שיציעו מגוון גבינות כבשים, ביניהן גבינת בירה, גבינת יין, רוקפור ועוד), מחלבות גד, והקונדיטור הנס ברטלה יציע עוגות, קישים ופשטידות. בנוסף, יוצעו פשטידות ומאפים חלביים ממיטב הקונדיטורים בארץ; יינות וליקרים תוצרת הארץ וחוץ כולל טעימות ללא הגבלה, לחמים במבחר טעמים, בלינצ'סים והרבה קינוחי שוקולד וגבינה.
מי שמחפש ערך מוסף יוכל ליהנות ביום שישי ובערב החג (יום ראשון) מהופעות ג'אז, ובשבת ושני בשעה 12:00 בצהריים יתקיים מופע ילדים.
פסטיבל ג'אז גבינות ויין ב"ארנה". 10-13 ביוני. הכניסה חופשית. השונית 2, הרצליה פיתוח. טל': 09-9589777.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ג'אפה באר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
קרחנת שבועות באדיבות השף ניר צוק: ב-11-12 בחודש תיערך בג'אפה בר חגיגת ביכורים, שתכלול יין במזיגה חופשית, גבינות ומבחר טאפאס ב-90 שקל.
Jaffa Bar. סמטת הזכוכית 1, יפו.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פאסיפיק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
האופציה הכשרה: מסעדת פסיפיק משיקה לכבוד החג את ארוחת שבעת המינים. בתוכנית: מזנון של עשרה סוגי לחמים (כנגד החיטה והשעורה משבעת המינים) ובהם לחמים מחיטת דורום, קמח שטיבל ומקמח מלא, בליווי מבחר מטבלי שמן זית כתית מובחרים (כנגד הזית משבעת המינים) המיוצרים באיזורים שונים ברחבי הארץ: צפונה, דרומה ומזרחה.
מנה עיקרית: עופיון בזיגוג תמרים ורימונים. גם הקינוחים ברוח החג. מבחר סורבטים על בסיס שבעת המינים - סורבה רימונים, גלידת וניל, תמרים ונענע, גלידת קוקוס וסורבה תמר צהוב ובזיליקום. מחיר לאדם: 79 שקל.
פאסיפיק. הירקון 145, תל אביב (במלון קראון פלזה). טל': 03-5201169.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פורלין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
תפריט מיוחד לשבועות במסעדת פורלין. ראשונות לבחירה: קרפצ'יו פילה בקר עם שמן כמהין וגבינת קשקבל, סלט ירוק עם רוקפור ואגוזי מלך, סלמון כבוש ברוטב שמיר ויוגורט. מרענן חיך: סורבה אשכולית אדומה וקמפרי. עיקרית לבחירה: לזניה של פירות ים, פילה דניס על מצע ריזוטו ופלפלים, סטייק סינטה ברוטב רוקפור. קינוח לבחירה: עוגת גבינה במילוי טרפלס, פנקוטה ברוטב דבש וג'ינג'ר. מחיר לסועד: 120 שקל. הארוחה תיערך מה-10 בחודש ועד ל-13.
פורלין. פרישמן 10, תל אביב. טל': 03-5222664.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פינגווין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מסעדת פינגווין בנהריה מציעה לחג הגבינות קורדון בלו, הממולא בגבינת קשקבל וחזה אווז מעושן (53 שקל), לזניה עגבניות וארבעה סוגי גבינות (41 שקל), רביולי גבינה ברטבים שונים (החל מ-36 שקל) ואיך אפשר בלי הבלינצ'ס המפורסם עם גבינה וצימוקים (29 שקל) או שרי פינגווין (גלידת שמנת ופירות יער חמים, 24 שקל).
פינגווין. שד' הגעתון 31, נהריה. טלפון: 04-9928855.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אדלינה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
השפית אדלינה גולדפלד משיקה מנות מיוחדות לחג השבועות: פטריות פורטובלו בטבון במילוי גבינת ברי, קלמארי ממולאים עם סלסה עגבניות ועשבי תיבול וניוקי פרמזן במילוי ריקוטה ועשבי תיבול. קינוח: כנאפה או צלחת גבינות ופירות.
כמו כן, במהלך החג תציע אדלינה תפריט יינות מיוחד ובו 8 ייקבי בוטיק שונים. באפשרות הסועדים להזמין יין בכוס, בבקבוק ואף לרכוש הביתה בקבוקים, במחירים מוזלים.
אדלינה. קיבוץ כברי בגליל המערבי. טל': 04-9952707.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אדוארדו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ארוחת עילית באדוארדו לכבוד החג. ראשונה לבחירה: קרפצ'יו פילה אנטיאס בליווי גבינת עיזים בשמן זית, שרימפס אבטיח וגבינת פטה - 7 שרימפס מוקפצים בגבינת פטה, שום וכוסברה ומונחים על פלחי אבטיח קר. עיקרית לבחירה: סלט דימרה - תערובת עלי בייבי גרין, לבבות חסה, עגבניות שרי, שרימפס וטבעות קלאמרי מטוגן בליווי גבינות רוקפור וחומץ שמפניה, או ניוקי תוצרת בית ברוטב שמנת, רוקפור, פרמזן עשיר וקונפי שום. קינוח: סופלה של גבינות עיזים וגנאש ריבת חלב לצד גלידת תמרים. בנוסף, תוגש לכל סועד כוס שמפניה. מחיר: 109 שקל.
אדוארדו. יהודה הלוי 87, ת"א.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עינת
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מסעדת עינת, המתמחה בעיקר בבשר, משלבת כוחות עם מבחר גבינות לכבוד החג: פטריות שמפיניון ממולאות גבינה (32 שקל), קבב טלה עם רוטב יוגורט (55 שקל) וסטייק עגל עם רוטב רוקפור (75 שקל) ועוד.
עינת. כליל החורש 1 פינת הזית, מעלות (ליד מגרשי הטניס). טלפון: 04-9570520.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
MESSA
|
 |
|
 |
 |
 |
|
MESSA חוגגת שבועות עם מנות כברבוניות על מצע פירה לבנה, וקינוחים כקרפצ'יו אננס עם גלידת יוגורט עיזים וקינוח דלעת עם גבינת עיזים ופיסטוקים מסוכרים לצד גלידת פרג. בנוסף, יוגשו קוקטיילים מיוחדים לחג הלבן.
MESSA. הארבעה 19, תל-אביב. טל': 03-6856839.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מיכאלי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מסעדת מיכאלי מציעה פלטת גבינות, שהשפית יהודית מיכאלי אוהבת במיוחד. הפלטה מארחת מגוון מתחלף של גבינות ממחלבות בוטיק בישראל ובעולם, דוגמת סנט מור, אמנטל, 5 קאונטיז, קמבזולה, צ'דר וקממבר עם אגוזים וגבינות נוספות. בין המחלבות הישראליות: הנוקד, משק יעקבס, חוות בצרון וברקנית. מחלבות מחו"ל: סורז'ר, אוואן, גלאק, הפלטה מגיעה על עגלת עץ כפרית בפריסה אישית. מומלץ בלוויית פורט של יקב טוליפ. מחיר הפלטה: 55 שקל.
מיכאלי – מטבח כפרי. הפרחים 4 מושב רשפון. טלפון: 09-9518418
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
בליני
|
 |
|
 |
 |
 |
|
השף אבי שקרל ממסעדת בליני מציע לקראת שבועות חגיגת גבינות. במקום יוגשו מנות כגון ניוקי ברוטב ארבעת הגבינות, אנטי פסטי של גלילות חצילים במילוי גבינות עיזים משובחות וקוקטיילים על בסיס פירות העונה.
בליני. יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, תל-אביב. טל': 03-5178486.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קזנקי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בבר פירות הים קזנקי יציעו מגוון מנות ייעודיות לקראת החג, כגון מנה של חציל בלאדי על מצע של צזיקי מחלב כבשים, מנת קינוח של בלינצ'ס גבינה מתקתקה עם פירות, פסטה פירות ים בגימור של גבינות ושמנת ועוד הפתעות לבנות לקראת החג.
קזנקי. רחוב הארבעה 16, תל-אביב. טל':03-5610630. |  |  |  |  | |
|