 |
/images/archive/gallery/304/676.jpg כוס קפה עם חימום עצמי.
צילום: ארכיון  |
|
|
חדש בארה"ב: כוס קפה חד-פעמית עם מנגנון חימום עצמי. הביקורות, עם זאת, קוטלות בטירוף |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 16/5/2005 16:03 |
|
|
|
|
 |
השף התמנוני מקליפורניה, וולפגאנג פאק, הטביע בשבוע האחרון את שמו על מוצר נוסף. אחרי קולקציית הסירים וליין הארוחות המוכנות שהוציא תחת ידיו, חוגג פאק את מעורבותו בהוצאת מוצר חדשני ומעט מוזר - כוס קפה המחממת את עצמה.
המוצר החדש הוא תוצר פיתוח משותף של R&B International (המתמחה במשקאות מוכנים לשתייה) ושל חברת טכנולוגיה קליפורנית בשם OnTech, שהשקיעה 7 שנים ו-24 מיליון דולר בייצור הפחית המבוקשת. איך זה עובד? בערך ככה: מים זורמים אל תוך קונוס הממולא בתחמוצת קלציום, והתגובה הכימית שנוצרת כתוצאה מהמפגש הזה מחממת את הכוס למשהו כמו 63 מעלות צלזיוס תוך 6-8 דקות.
הסדרה החדשה מגיעה ב-4 טעמים - קרמל, מוקה, פרנץ' ונילה ולאטה - ותשווק החל מהחודש ברחבי ארצות הברית. "אני לא מתכוון להחליף לכם את ארוחת הערב, אבל אם מתחשק לך משהו חם ואין לך מיקרו, אנחנו כאן בשבילך", אומר ג'ונתן וויס, המנהל בפועל של OnTech בראיון שהעניק לניו יורק טיימס בנושא.
"המוצר מתאים ללייפסטייל של כל אמריקאי - מצפייה במשחק פוטבול ועד לטיול בכפר, ובקיצור לכל מקום שאין בו בית קפה או אמצעי חימום", הסביר. לפי הצפי שלו, תוך שנתיים ארצות הברית כולה עוברת למוצר החדש. זאת, כפי שציינו בכירים נוספים, כיוון שסדרת מוצרי הקפה המחממים עצמם מונעת משני הצרכים הגדולים של הקהל האמריקאי: קפה, ואוכל המבשל את עצמו ללא מגע יד אדם, צורך הנובע מסגנון החיים של האמריקאי הממוצע, המבלה במכוניתו יותר זמן מאשר בכל מקום אחר. אגב, סימן לבאות: את רעיון האוכל שמבשל את עצמו מכתיר באותה הזדמנות הטיימס כדבר הבא בעולם האוכל המקומי.
לגבי טעמו של הנוזל, כנראה שמדובר באכזבה. זאת, לפחות לפי טועמים מהטיימס, שמצאו אותו אמנם חם מספיק, אבל מתוק להבעית ובעל טעם לוואי מטריד. ככל הנראה, הבעיה היא בממתיקים המלאכותיים כמו גם בהליך הכימי, שלא ממש מוסיף לטעם. בקרוב, מן הסתם, נזכה לבדוק את הנושא בעצמנו. או שלא.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|