ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אל תזריקו זבל
קצת נמאס מהריבה האדומה, הא? אם כך, להלן כמה הצעות למילויים אלטרנטיביים, משוקולד לבן ועד קרם פסיפלורה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
8/12/2004 10:00
זה התחיל בקטן, עם מילויי חלווה ושוקולד, תפח בהמשך לשיבוטים כפסיפלורה ואוכמניות והגיע לשיאו העונה, עם מילויים של קרמים שונים, ביניהם קינמון, טקילה ושומו שמיים, צ'ילי וטבסקו. על כן, קבלו את הסופגנייה מודל 2004 - יצור כלאיים משודרג, מלווה באג'נדה פיוז'נאית
למהדרין. האמת? עבור ליברלית שכמותי, מדובר בטרנד מבורך. יש רק בעיה אחת - ברוב המקרים, נדמה כי בדרך למילוי המקורי, חומרי הגלם האיכותיים נדחקים לטובת הדאווין, והטעם מוחלף בפאסון.
 
התוצאה: לאלו שחפצים בסופגניות משובחות באמת יש שתי ברירות: 1.
לקפוץ לקונדיטוריה משובחת, ולרכוש מגש במיטב כספם. 2. להביא אותה ביזמות חג, ולקושש לעצמכם סופגניות ביתיות.

כדי שהאופציה השנייה תהיה מוצלחת ואף טרנדית, גוייסה לטובת העניין הקונדיטורית אסנת רוט, בעלת "טושה", פטיסרי ובית קפה בתל אביב. בפטיסרי שלה היא מציעה סופגניות עם מילויים איכותיים, שלא מתחכמים יותר מדי. ועכשיו, היא גם מוכנה לגלות איך עושים אותם בבית. ולמרות העבודה, מדובר בהשקעה משתלמת: גם זול יותר (סופגניית דיזיינרים עולה כיום לא פחות מ-5 ש"ח) וגם ברוב המקרים הרבה יותר טעים. אז למה לא לנסות, בעצם?
מתכון בסיסי לסופגניות
המצרכים ל-20 סופגניות:
1 כוס חלב פושר
30 גרם שמרים טריים
5 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית שטוחה מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפות ברנדי
 
ההכנה:
1. ממיסים בקערה את השמרים ב-1/4 כוס מהחלב.

2. שמים במיקסר את הקמח, סוכר, ביצים, יתרת החלב, תמצית וניל, קליפת הלימון והברנדי, ומערבבים בוו לישה קלות.

3. מוסיפים את השמרים ומערבבים כ-2 דקות.

4. מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כ-2 דקות.

5. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר.

6. מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

7. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר ל-3 שעות.

8. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים (כל עיגול כ- 70 גרם) מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.

9. בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן עמוק ל-190 מעלות.

10. מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כ-2 דקות עד שהסופגנייה שחומה.

11. מזליפים לתוך הסופגנייה ריבה טובה מתוצרת בית.
 
טיפ חשוב: כדאי לבדוק את הסופגנייה הראשונה ע"י חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי. במידה ובאמצע הסופגנייה יש עדיין בצק סימן שהשמן חם מידי.
מילוי שוקולד לבן
המצרכים:
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם שמנת מתוקה
 
ההכנה:
1. מרתיחים את השמנת בסיר.

2.  כשהשמנת רותחת שופכים מעל את השוקולד ומערבבים.

3. מצננים בחוץ ומכניסים למקרר ללילה או ל-4 שעות לפחות.

4. מוציאים מהמקרר ומקציפים לקרם יציב.
מילוי שוקולד מריר
המצרכים:
250 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
 
ההכנה:
1. מרתיחים את השמנת בסיר.

2.  כשהשמנת רותחת, שופכים מעל השוקולד המריר ומערבבים היטב.

3. מצננים ומכניסים למקרר ללילה או ל-4 שעות לפחות.

4. מוציאים מהמקרר ומקציפים לקרם יציב.

5. אופציה מבורכת לציפוי הסופגנייה: במידה ורוצים ציפוי שוקולד, לוקחים מהקרם לפני ההקצפה ומחממים מעט במיקרו (חשוב שהקרם יהיה נוזלי אך לא חם), טובלים את ראש הסופגניה בקרם ומניחים לה להתייצב.
מילוי קרם אספרסו
המצרכים:
כוס חלב
1/4 כוס תמצית אספרסו (או 1/4 כוס נס קפה חזק)
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
כף גדושה קורנפלור
 
ההכנה:
1. מרתיחים בסיר חלב, תמצית אספרסו וסוכר.

2. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וקורנפלור, וכשהחלב רותח יוצקים מעט מהחלב החם לתוך החלמונים ומערבבים.
 
3. מוסיפים את תערובת החלמונים והקורנפלור עם החלב לתוך סיר החלב תוך כדי בחישה.

4. מערבבים עד שהתערובת סמיכה.

5. מורידים מהאש ומעבירים מיד לקערה. נותנים לתערובת להתקרר מעט לפני השימוש.
מילוי קרם פסיפלורה
המצרכים:
כוס חלב
1/4 כוס מחית פסיפלורה (להשיג בחנויות מתמחות)
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
כף גדושה קורנפלור
 
ההכנה:
זהה לקרם אספרסו
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...