ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
שמח מאוד יהיה פה
שבע תחנות חובה לנשנושי חג, עם הסופגניות והלביבות הכי טובות שתוכלו לפרגן לעצמכם
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
7/12/2004 10:29
יותר מכל חג אחר, חנוכה מספק לתאבי המטוגנים את הפנטזיה האולטימטיבית, בקטגוריית המתוקים והמלוחים כאחד. אך בניגוד לימי ילדותנו, שהתאפיינו בעיקר בשמן זול וריבה בטעם אדום, המגמה בשנים האחרונות היא התרחקות בוטה מהמסורת הקולינרית, ומינוף גרסאות מעצבים למאכלים המסורתיים. התוצאה ניכרת בעיקר בסקציית הסופגניות, אבל גם בעניין הלביבות נדחק האבטיפוס לטובת פיוז'נאות מיותרת.

על כן, קשה להכחיש,
בין מיליוני האופציות לחג הנוכחי ישנן לא מעטות שיגרמו לצרבת קשה. למשל, מילויי צ'ילי או שוקולד מריר וטקילה (באדיבות רולדין) המסוגלים להחריד כל חובב יידישקייט, או קרמי פסיפלורה מאוסים (באדיבות הרוב) שחדרו אף לאזור הסופגניות. כדי לעבור את המכשול בשלום, קיבצנו מספר המלצות, חלקן טרנדיות, חלקן פחות מוכרות וכמה מהן פשוט מסורתיות וטובות, שיעשו חג מוצלח, ובעיקר נטול אכזבות. תנו ביס.
הסופגניות של עידית
לצד כל הדיזיינר סופגניות, בולטות אלו של עידית כזיכרון נוסטלגי משובח במיוחד. ללא ספק, מדובר בסופגניות הטובות ביותר ביקום, בלי יותר מדי בולשיט של ציפויים ומילויים ביזאריים. בצק טוב, טריות של חומרי גלם ומילויים פשוטים ומשובחים של ריבת חלב, ריבת משמש, שוקולד והתות המיתולוגי. ועוד משהו - הן גם מתחממות בומבה.
 
אבן גבירול 85, ת"א. טל' - 03-5249613; כמעט באותה דרגה נמצאות אלו של קונדיטוריית השרון מכפר נטר, שאותן ראוי ביותר לדגום. טל': 09-8995188.
מיני סופגניות
טרנד מבורך לאלו שהמתוק יוצא להם מכל החורים אחרי ביס וחצי. הוורסיה הזערורית של העניין מאפשרת לחוות את המתיקות של החג, בלי לרצות למות ממנת יתר של שמן בהמשך. בקיצור - מדובר בחגיגת. הזכורות לטוב מהעונה שעברה הן אלו של קונדיטוריית בן עמי מכפר ויתקין (09-9579589). אז, הם הפליאו בגרסת המיני עם מילויים הרפתקניים במידה (חלווה, ריבת חלב) ובטקסטורה מנצחת.
 
מיני סופגניות של בן עמי. צילום: יחסי ציבור
הספינג' של לחם ארז
למיטב זכרוני, בלחם ארז השיקו את המיזם הספינג'אי כבר בשנה שעברה, אבל בהחלט ייתכן שזכרוני מאותה תקופה אבד, בשל הרעלת סוכר ושמן. מדובר, ללא ספק, באחת גרסאות החנוכה הכיפיות שבן אנוש יכול לשים בפיו. הבצק של הספינג' מתקתק יותר משל הסופגניה הרגילה, ועם זאת, מרגיש קליל הרבה יותר בבטן. הבעיה היחידה בחוויה, חוץ מההפצצה הקלורית, היא שקשה להפסיק.
לאטקעס
צר לי לומר, אבל בכל ישראל עדיין לא נמצא המקום שמגיש את אותן לביבות פשוטות, שהיו עושות סבתות פולניות באייטיז. הברירה היחידה לחפצים בלביבה אורגינל היא להכין אותה בבית. האמת? לא מדובר בסיפור גדול. שעה-שעתיים, קילומטר של נייר סופג ואתם בחזרה בשטייטעל.

סבתא אווה, בשלנית מיתולוגית ואלופת לאטקעס ע"פ נכדיה, תרמה מתכון שמזכיר את המתכונים של פעם, לפני העידן המתחכם.
 
המצרכים:
6 תפוחי אדמה אדומים
2 ביצים
בצל גדול
1/2 כוס קמח
מלח, הרבה פלפל שחור
שמן לטיגון
 
ההכנה:
מגררים את תפוחי האדמה בפומפיה, וסוחטים מנוזלים. שמים בקערה. מגררים את הבצל, סוחטים ומוסיפים לקערה. מערבבים עם שאר החומרים עד ליצירת תערובת הומוגנית. צרים לביבות, ומטגנים בשמן חם מאוד עד להשחמת התערובת. מניחים על נייר סופג, ומגישים מיד. אפשר להגיש בלוויית שמנת חמוצה.
 
לביבות משוכללות של קרין גורן. צילום: מיכל לנרט
לביבות הבטטה של אורנה ואלה
ובכל זאת, שתי המלצות ללביבות לא קלאסיות, שהפכו לקלאסיקה של כל השנה. את אלו של אורנה ואלה ממש לא צריך להציג. זו קצת קלישאה, אבל אם עוד לא אכלתם, חנוכה הוא האיוונט המתאים ואם כן, אתם בטוח לא צריכים המלצה נוספת. המתיקות הטבעית של הבטטות מקבלת כאן טיגון זריז בחמאה ומוגשת עם רוטב שמנת ועירית. ואגב, עזבו את המנה הקטנה. גשו ישר לעיקר (שינקין 33, ת"א. טל': 03-6204753).
לביבות הפראסה של מפגש הבלקן
שמנמנות, עסיסיות, וסקסיות להחריד. הפראסה, בת הדודה האינטליגנטית של הבצל, מתגלית במסעדה היפואית של יחיאל פילוסוף כגן עדן של כל השנה. שווה לבדוק (שדרות ירושלים 43, יפו. טל': 03-6830719).
הפפנאש של מסעדת חיים
הרומנים, כך כבר טענתי בעבר, יודעים לחיות. הסופגנייה המקומית שלהם היא עוד אחת מההוכחות הבדוקות לכך. היתוך מושלם בין גבינה, קליפת לימון וסוכר, כולם מטוגנים בעדינות ומוצפים בריבה ובשמנת חמוצה. אם יש אוכל מנחם, זה האובייקט. ואת זו אפשר לאכול כל השנה (נס ציונה 8, ת"א. טל': 03-5165361).

אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...