ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
לופטגעשעפט
נורית דנגוט-גפן קפצה לעסקית במסעדת "לופט" בראשון לציון. היה חביב
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
נורית דנגוט-גפן
19/10/2004 13:10
לא. לא המליצו לי עליה, והאמת היא שאפילו לא שמעתי עליה קודם לכן. פשוט נשביתי ביופיו של אתר האינטרנט שלה. חוש אסתטי והשקעה ברמה שכזו, חשבתי לעצמי, בטח יתבטאו גם בצלחת - אז הדרמתי לאזור התעשיה הישן של ראשון-לציון, ללופט, לבדוק אם אכן. בלי הרעש והיח"צון של עמק הסיליקון ההרצלייני, התפתח בראשון אזור של פאבים, בתי-קפה, מועדונים ומסעדות, שנותן
מענה בשעות האור גם לצרכיו של הסועד העסקי.

לופט היא מסעדה שמכריזה על עצמה כמתמחה בבשר, ולכן שמה המלא הוא מיט לופט ‭,(Meat Loft)‬ ותמהתני אם כמשחק מילים על קציץ הבשר האמריקני המפורסם ‭.(Meat Loaf)‬ לטובת אווירת הלופט התקינו פה קיר של לבנים חשופות והחשיכו את אור היום לאפלולית חסרת שעה.

כפי שמפרט
האתר, יש כאן 3 אופציות לעסקית, ואת מה שחסר באתר - המחירים לשלושתן - אשמח לפרט כאן. 52 שקלים יקנו לכם את ‭,BUSINESS-1‬ ארוחה הכוללת מנה ראשונה, מנת ביניים, עיקרית, משקה קל ומשקה חם. ‭BUSINESS-2‬ ו‭BUSINESS-3-‬ מקנות את אותן זכויות בתוספת סורבה לקינוח, ויעלו לכם 69 ו‭79-‬ שקלים בהתאמה. ומה ההבדל ביניהן? הבשר.

ב‭1-‬ תוכלו לבחור בין קבב טלה לביפבורגר או ל‭20-‬ כנפיים ועוד, ב‭2-‬ אנחנו כבר מדברים על עוף ניו-אורלינס, פרגיות בטריאקי וכו‭,'‬ ו‭3-‬ תביא לצלחתכם את התותחים הכבדים - אנטריקוט 300 גרם, צלע עגל 400 גרם, סירלוין ודומיהם.
 
 בחרנו בארוחת 2 אחת ובארוחת 3 אחת, ובעודנו ממתינות הגיע לשולחן לחם בצל חם ופריך, ופתח את מסכת הניגודים בין הציפיות לממצאים. תראו לי שוכן לופט אחד שמכבד את עצמו, בניו-יורק או בסן-פרנסיסקו, שלא יתעקש על לחם דגנים מלא ומתפוצץ מתזונה בריאה. איכשהו, למרות שהיה טעים מאוד, הלבן הזה לא התאים לתדמית.
צלחות בסגנון שנות ה-80
לראשונה אחת קיבלנו טרין חציל, שתוכו הורכב מגבינת עזים, בטטה וגמבה, ומעטפתו היתה חצילים קלויים - וכל זה ברוטב שמנת-פסטו. גוף הטרין היה טעים מאוד, וכך גם הרוטב, אם כי פרוסות החצילים הדקיקות היו צמיגיותמשהו.
 
אולי עדיף היה לטגנן. ממול הגיע מה שכונה "אנטיפסטי‭,"‬ והיה הכל - רק לא זה. ערימה מגובבת של ירקות קלויים, אפויים או מטוגנים, שהוגשו חמים, וקשה היה אפילו להבדיל ביניהם. אנטיפסטי? הלו? האם לא התכוונתם לפאר הסיפתח של המטבח האיטלקי, שבו כל ירק מקבל כבוד גם מבחינת צורת הטיפול בו וגם מבחינת מיקומו בצלחת? ושהטמפרטורה שלו צריכה להיות זו של החדר - לא יותר? זה לא היה זה.

מסכת הניגודים, אגב, נגררת גם לתחום בחירת הצלחות. המיתוג הלופטי לא ממש מתיישב עם צלחות זכוכית מפותלות סטייל קפולסקי בשיא גדולתה בשנות ה‭.80-‬ אבל כשהגיעו המנות העיקריות (גם אם על צלחות פאסה) השתפרה האווירה. הפרגית היתה עסיסית ומתובלת כדבעי, כשלצדה אצבעות טוגני בטטה - יאמי! האנטרקוט (במסלול 79 השקלים) היה מדויק להפליא. שמן במידה הנכונה, עשוי מידיום ונימוח עם כל חיתוך (ותודה על הסכין המשונן והחד‭.(‬ הוא לווה בתפודים בתנור, ואם עדיין חסרה לכם מנת הביניים היא הגיעה לצד העיקרית - סלט קטן של חסה ונבטים בוויניגרט.
קינוח ודי
סיימנו ב‭4-‬ כדורי סורבה, שעל כולם התעלה הליצ'י וכסגן שימש לו הפסיפלורה, וקינחנו סופית במשקה חם.

לופט היא מסעדת בשרים עם פוטנציאל, שמשהו קטן - אך לא בלתי ניתן לתיקון - התפקשש לה בדרך. היא מזכירה קצת דירה היי-טקית שעוצבה ביד אמן, אבל אז באו הבעלים והכניסו את רהיטי הנפטלין שלהם. לו אותו דיוק ששימש לעיצוב אתר האינטרנט והתפריט היה נשמר, היתה מתקבלת מסעדה שבהחלט יכולה לעמוד בשורה הראשונה של היאפיות התל-אביבית ולהצדיק נסיעה מיוחדת. כרגע היא מסעדה חביבה, אם אתם במקרה בסביבה - כזו שבהחלט נותנת תמורה סבירה גם למחיר.

לופט. רח' משה בקר ‭,15‬ אזור התעשיה הישן, ראשון-לציון. טל‭03-9563216 :'‬.


אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...