ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
הסבא של כל הדרינקים
הוויסקי החדש מבית גלנפידיך מנסה לשחזר את הטעם של סבו, שיוצר בשנות הארבעים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מירה איתן
5/9/2004 11:43
גלנפידיך, בית המאלט וויסקי הפופולרי ביותר בעולם, משיק בימים אלה בישראל וויסקי חדש, גלנפידיך קאורן ריזרב, וויסקי איכותי וייחודי שמשחזר את הטעם של אבי אביו משנות הארבעים.
 
גלנפידיך קאורן ריזרב משלב בתוכו את הטוב שבשני אזורי הוויסקי העיקריים של סקוטלנד - את הרעננות ואת הפירותיות של גלנפידיך, הסמל של אזור הספייסייד, עם הטעמים המעושנים, הכבדים יותר, האופייניים לאזור האיים.
 
הקאורן ריזרב הוא סינגל מאלט וויסקי שיושן במשך מינימום 12 שנה בחביות עץ אלון מסורתיות ובחביות שרי ולסיום עבר תקופת "חיתון" עם גלנפידיך שיושן בחביות ששימשו קודם לכן ליישון מאלט מהאי איילה. התוצאה של שיטת יישון ייחודית זו היא וויסקי מלא ועשיר, שניתן לחוש בו מתיקות קלילה ומעט טעמי פרי הדר משולבים במאלט מלא ומעושן.
 
לפני כמה שנים גילה המאלט מאסטר של גלנפידיך ארומות וטעמים שונים בחביות שבהן זוקק וויסקי בשנות הארבעים של המאה הקודמת. מתברר שבתקופת מלחמת העולם השנייה היה מחסור בפחם, וכדי לא להפסיק לייצר וויסקי התגברה החברה על הבעיה בהוסיפה אחוז גבוה של כבול לבערה בשלב ייבוש השעורה.
 
התוצאה היתה וויסקי קלאסי מתובל בעשן ובכבול, מאפיינים שאפשר למצוא בדרך כלל בוויסקי מהאיים ולא מאזור ההרים (פירוש המילה קאורן בתרגום מגאלית הוא "גחלי כבול"). לאחר עבודת שחזור מדויקת התקבל מאלט וויסקי שמשחזר את האופי שהיה לגלנפידיך באותן שנים.
 
מחיר מומלץ לצרכן: 365 שקל לבקבוק.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...