 |
הליקרים הם מקור בלתי נדלה של מרכיבים, טכניקות וטעמים, וגם של אגדות וסיפורים. מרשמים שכוחי אל, סיפורי גבורה, יד אלוהים, מודלים לאמנים ומכשפות הם רק
חלק מהדברים שנקשרו אליהם. כדי לפשט את העניין, חולקו הליקרים לכמה משפחות: ליקרים על בסיס צמחים, זרעים, פירות, אגוזים, וויסקי, תחליבים ושמנת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
שרטרז
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הליקר המפורסם ביותר על בסיס צמחים הוא השרטרז, המשמש גם כמשקה אלגנטי לאחר הארוחה וגם כבסיס נפלא לקוקטיילים. יש שני סוגי שרטרז: הצהוב, שמכיל 40 אחוז אלכוהול, והירוק, שמכיל 55 אחוז אלכוהול. במאה ה-17 נמסר לנזירים ממנזר שרטרז כתב יד עתיק שהכיל בתוכו נוסחה סודית להכנת סם המאריך את החיים. המשקה פותח על ידי הנזירים, שהפכו אותו ברבות הימים למשקה יומיומי ומכרו אותו בבקבוקים מיניאטוריים. רק הנזירים יודעים ממה מורכב הליקר. לנו ידוע רק כי נמצאים בו 130 מרכיבים טבעיים המושרים באלכוהול בצירופים שונים לפני הזיקוק. דבש מוסף למשקה, והוא מיושן לפחות שמונה שנים בחביות. בפה מורגש טעם מדהים של פרחי בר, דבש ופירות, שילוב של מתיקות עם צמחים חזקים. אין עוד ליקר שישווה לו במורכבות ובעניין שבו. |  |  |  |  | |
|