 |
צריכה מבוקרת של בשר בקר מסייעת במניעת מחלת הסרטן. כך עולה ממחקר חדש, שנערך ע"י ד"ר יואב אהרוני, חוקר ביחידה לבשר במכון לבעלי חיים במכון וולקני. על פי המחקר, צריכת בשר בקר המועשר ב-CLA (חומצה לינוליאית מצומדת - Conjugated Linoleic Acid), יכולה לסייע במניעת התפתחות השלבים הראשונים של המחלה. החומצה נוצרת משילוב של שומן ממקור צמחי ושל חיידקי הקיבה של הפרות, והיא נספגת בבשר ובחלב שלהן ומשם עושה דרכה לבני-האדם. החוקרים גילו את השפעת ה-CLA על הגוף כאשר בדקו מדוע פרות וכבשים אינם לוקים בסרטן העטין, בניגוד לעכברים ובני אדם. על פי המחקר, החומצה מונעת את התפתחות סרטן השד וגם סרטן המעי הגס. בשר וחלב מועשרים ב-CLA, הופכים לכאלה בזכות תזונה נכונה של הבקר. "בעבר, הבקר רעה במרעה הטבעי. עם התפתחות הטכנולוגיה והרצון להפיק יותר חלב מכל פרה, החלו להזין את הפרות בצורה מלאכותית, ואז פחתה ההגנה הטבעית שלנו מהסרטן עקב ירידת ה-CLA בבשר ובחלב שנצרכו", אומר ד"ר אהרוני. "במחקר גילינו שבשומן התת-עורי של הבקר קיים ריכוז גבוה של CLA, והרכב המזון שהפרה תקבל ישפיע על כמות ה-CLA בחלב ובבשר שלה".
|
 |
 |
 |
 |
|
|