ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
תוקעת
יעל פז מלמד שמחה לגלות בבית הקפה "ארנו" גם מתוקים ומאפים נטולי סוכר ולא פחות טעימים כלל וכלל
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
יעל פז-מלמד
27/6/2004 12:10
כשילדיי רוצים להסתלבט עלי, הם שולפים לעברי את המשפט: "תראו איזה יופי, זה ממש טוסקנה". ויש גם וריאציה על הנושא, שבה במקום טוסקנה מביאים כעדות את פרובנס. ולא לחינם הם עולים עלי בעניין הזה, שכן בכל הטיולים המשפחתיים המשותפים, וכאלה לשמחתי היו רבים, תמיד כשהגענו למקום שבו הנוף היה מרהיב, הייתי אומרת: "תסתכלו איזה יופי. זה ממש טוסקנה".
 
רוצה לומר, אפילו שמדובר בנוף הארץ, הרי שהוא לא פחות יפה מהנופים של טוסקנה או פרובנס, שהם היפים ביותר האפשריים. הרגל מגונה הוא זה, המעיד יותר מכל על הפרובינציאליות של האומר, וכבר פעמים רבות החלטתי שאוציא אותו מאינוונטר ההתבטאויות שלי, אבל ברשותכם אשתמש בו רק עוד פעם אחת, כי פשוט אי אפשר שלא.
 
הפעם ההשוואה תפליג עד פריז, ליתר דיוק לחנויות הפטיסרי של העיר הנפלאה ההיא. בשבוע שעבר, בשעת אחר צהריים לחה ומגעילה במיוחד, נכנסתי
אל חנות קטנה ומדהימה ברחוב סוקולוב ברמת השרון, ומרגע שסגרתי אחרי את הדלת נבלעתי בתוך בועה שהיא כולה פריז. מדובר בחנות מאפים ומתוקים חדשה לגמרי, ארנו, ועוד לפני שטעמתי מן המעדנים המתוקים של המקום, ידעתי שהגעתי למקום הנכון.
 
לכאורה לא היה שם שום דבר שונה במהותו מהרבה חנויות פטיסרי אחרות, ובכל זאת זה היה אחר. שידר חוצלארציות. על מדפים כהים שהקיפו את קירות החנות הוצגו לראווה עוגות ועוגיות, חלקן מלוחות, רובן מתוקות. במקרר הפתוח נחו להם פטיפורים ועוגות קטנות, והכל היה יפה וצבעוני ונעים ומזמין.
 
עכשיו החל השלב הקשה, הוא שלב ההחלטות. קרואסונים עם שקדים, על בסיס חמאה, כמובן, לא ניקח? ודאי שניקח. ודנישים מרהיבים? גם ניקח. ומה עם עוגת שוקולד ועם כמה פטיפורים, ועוגת קרמל ומילפיי ומה לא? במקרים כאלה, כשקשה מאוד להחליט, שווה לקחת קצת מכל דבר. זה מה שעשיתי.
גם לחולי סוכרת
ועכשיו תשמעו: כל הדברים שקניתי שם, בלי יוצא מן הכלל, היו נפלאים. עוגת השוקולד, למשל, שבמבט ראשון נראית כמו סתם עוד עוגה באריזה, וגם מחירה אינו מעיד על משהו יוצא דופן (24 שקל) היתה מדהימה, וכך היא נותרה גם חמישה ימים אחרי שנקנתה. ומה נאמר על הקרואסונים המיוחדים, שלמרות שלא יצאו בזה הרגע מן התנור, היו בדיוק כמו שחולמים על קרואסונים טריים בבוקר. נימוחים בפה, פריכים במידה הראויה, מושלמים.
 
הדנישים, שגם הם נאפו בבוקר ונאכלו בערב, היו מושלמים. קצת חמאה עליהם, כפית ריבה טובה, ולא צריך כלום. ויש גם עוגיות ארוזות במכל פלסטיק, שאם אתם לא רוצים לגמור את כל הכמות, עדיף שלא תתחילו. אי אפשר להפסיק. התגלית הגדולה של המקום היא העוגות ללא סוכר, שישמחו לבב כל מי שאסור לו סוכר, או שמעדיף את החיים בלעדיו.
 
אני, שמחפשת תמיד מוצרים ללא סוכר עקב סוכרת, כבר ניסיתי עשרות עוגות ועוגיות ללא סוכר, ותמיד בסוף הניסוי באה ההחלטה שאו שלא אוכלים כלום, או שאוכלים עם סוכר. אין תחליף. ובכן, יש. עוגה בחושה עם שוקולד ללא סוכר בארנו הופכת גם את חיי הסוכרתיים ליפים. עוגה מעולה, שאין כל הבדל בטעם בינה לבין עוגה עם סוכר. וגם היא תשרוד אצלכם בכבוד במשך שבוע, מבלי שייפגם משהו בטעמה.
 
המחירים סבירים עד מאוד. בסביבות ה-24 שקל לעוגה בחושה רגילה, קרואסון מיוחד או דניש - עשרה שקלים. עוגות הקרם המיוחדות עולות מאה שקל, שזה בהחלט לא מעט, אבל זה המחיר בכל המקומות, ולעתים אף גבוה מזה.
 
את כל הדברים הנפלאים שיש שם אופה בחור צעיר ששמו ערן שוורצברד, שהיה איש המנות האחרונות והמתוקים של יונתן רושפלד במסעדה היוקרתית שלו, שנסגרה בינתיים. יש לו את זה לערן. הוא כישרון גדול מאוד הבחור, והמאפים והמתוקים שלו בהחלט שווים נסיעה מיוחדת לרמת-השרון, גם אם אתם לא תושבי המקום. מעט פעמים קורה שמוצאים פטיסרי שמספק כל כך הרבה הנאות, ואף נפילה אחת.
 
ארנו, סוקולוב 84, רמת-השרון. טלפון: 03-5409228.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...