 |
/images/archive/gallery/128/685.jpg מסעדה סינית
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
| 40 מנות דים סאם, מאות סוגי תה |
|
| אחרי שחולל מהפכה עם מסעדת "וואגמאמה" בלונדון, חושף אלן יאו פרוייקט חדש |
|
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
מימי ברעם 27/6/2004 15:04 |
|
|
|
|
|
|
 |
מי שמתמצא בקולינריה האירופית בטח שם לב לאלן יאו (Alan Yau), שהפך לאחד השמות המובילים בעולם המסעדות הבריטי. לאחר כמעט שלוש שנים של שיפוצים והשקעה של יותר מארבעה מיליוני ליש"ט פתח יאו בלונדון את "Yauatcha" (יאו מגיש תה, בסינית), האחרונה בממלכת המסעדות שלו. יאו, שהיגר עם הוריו ללונדון מהונג קונג כשהיה בן 12, עבד בנעוריו כמלצר במסעדות סיניות עממיות, וכשלמד בקולג' כבר פתח את מסעדת הטייק אוואי השנייה שלו, בשותפות עם אביו. בתקופת לימודיו הוקסם מרעיון הזכיינות בתחום המזון, נסע להונג קונג להשתלם ברשת מקדונלד'ס, חזר לעבוד ברשת בלונדון ואז פיתח את הנוסחה שלו למזון מהיר, איכותי וזול: בר הנודלס "וואגממה".
המסעדה
הפכה לרשת המצליחה ביותר בלונדון של אוכל מהיר, טעים, מרגש ובריא, המוגש בצורה מעניינת עם פילוסופיה שלמה מאחוריו, וכל זה במחירים בינוניים, כמעט זולים. כשהמסעדה הראשונה ברשת נפתחה, בקרבת המוזיאון הבריטי, היא היתה לא רק מקום לאכול בו. עמדה מאחוריה תפישת עולם שפיתחה ושינתה את פני המסעדנות הלונדונית ופתחה דלת למסעדות רשת איכותיות במחירים סבירים בלונדון, שבינתיים הפכה לכמעט בלתי שפויה במחיריה. יאו הוביל טרנד של רשת מזון מהיר שבה משתמשים במרכיבים איכותיים עם אוריינטציה בריאותית אסיאתית, העיצוב נעים, המחירים שפויים והסועד יודע בדיוק איך תיראה כל מנה מהתפריט בכל אחד מסניפי הרשת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ארוחה תאילנדית מלאה בצלחת אחת
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אחרי מכירת וואגממה, שממשיכה לפעול בהצלחה אדירה, הקים יאו חברת ייעוץ להקמת מסעדות. חיבור מוצלח עם מעצב הפנים הצרפתי כריסטיאן ליאגרה, שהכתיב הרבה טרנדים עיצוביים מאז שנות התשעים, הוליד את "Busaba Eathai", רשת מזון מהיר בסגנון תאילנדי, שאחד השפים הידועים ביותר בעולם בתחום הבישול התאילנדי תרם לבניית התפריט שלה. "Busaba Eathai" הגישה ארוחה תאילנדית מלאה בצלחת אחת. המבקרים לא ידעו ממה להתפעל קודם: מהאוכל המצוין או מהעיצוב הנפלא. ההצלחה של וואגממה חזרה על עצמה. כיום פועלים בלונדון שני סניפים של "Busaba Eathai". הסניפים השלישי והרביעי בדרך. אחרי שהוכיח את הצלחתו בתחום המסעדות הזולות, פנה יאו לפרויקט הדגל שלו, "Hakkasan", מסעדה סינית אקסקלוסיבית, מפוארת, מעוצבת עד הפרט האחרון ויקרה מאוד. |  |  |  |  | |
|
|
| |
|
| |
|
|
|