ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אחרי שציידנו את הבר הביתי שלנו הגיע הרגע לדבר האמיתי - הכנת קוקטיילים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מירה איתן
13/6/2004 11:16
המשפחה המורחבת חיבבה את היצירות האחרונות מטבעול - "נגיעות תפוחי אדמה עם רוטב פטריות", ו"נגיעות בטטה עם רוטב עשבי תיבול". אכלנו את שני הסוגים כמנה עיקרית צמחונית וגם בת השנתיים ביקשה עוד. הנגיעות הן מעין קציצות קטנות ושמנמנות של ירקות ורוטב
במעטפת פריכה שמחממים בטוסטר-אובן (לא מומלץ לטגן כי יש במוצר די שומן), והן רכות, מתמסרות ועושות מצב-רוח טוב. זה לא זול (30.45 שקל ל-600 גרם), אבל זה שינוי מרענן, מהיר ונוח לצהריים משפחתי, והמחיר הקלורי לא נורא (בסביבות 135 קלוריות ליחידה).
המשפחה המורחבת חיבבה את היצירות האחרונות מטבעול - "נגיעות תפוחי אדמה עם רוטב פטריות", ו"נגיעות בטטה עם רוטב עשבי תיבול". אכלנו את שני הסוגים כמנה עיקרית צמחונית וגם בת השנתיים ביקשה עוד. הנגיעות הן מעין קציצות קטנות ושמנמנות של ירקות ורוטב במעטפת פריכה שמחממים בטוסטר-אובן (לא מומלץ לטגן כי יש במוצר די שומן), והן רכות, מתמסרות ועושות מצב-רוח טוב. זה לא זול (30.45 שקל ל-600 גרם), אבל זה שינוי מרענן, מהיר ונוח לצהריים משפחתי, והמחיר הקלורי לא נורא (בסביבות 135 קלוריות ליחידה). החלק היצירתי בבר הוא הכנת קוקטיילים. את הקוקטיילים הקלאסיים אפשר להכין עם האמצעים שברשותנו, וכמו אמנים אמיתיים אפשר לנסות לרקוח ערבובים נוספים לפי טעמנו האישי.
 
להזכירכם, המשקאות הבסיסיים שלנו הם וודקה, ג'ין, רום, טקילה, וויסקי, ברנדי ועוד כמה ליקרים לפי הטעם (ליקר תפוזים, כמו קוונטרו, הכרחי. יש גם ליקר זול שנקרא טריפל סק). אליהם יתוספו מי לימון וסוכר (ליים ג'וס מוכן או תערובת שהכנו בעצמנו, שבה לימון וסוכר ביחס של 1:4), כמה מיצי פירות, פירות טריים ומשקאות קלים.
 
*
קוקטיילי סאוור. קוקטיילי סאוור, שהם הקוקטיילים האולטימטיביים ללילות הקיץ, ניתן להכין כמעט מכל משקה. המרכיבים: לשייקר עם קרח נמזוג שתי מנות של כל משקה שאתם אוהבים - וודקה, וויסקי, ליקר מסוים וכדומה (מנת קוקטייל היא 40 מ"ל) ומנה ממיץ הלימון המסוכר. ננער אותם בשייקר היטב עד שיהיו קצפיים, ונמזוג לכוס נמוכה. נסו משקאות שונים, כמו אמרטו (ליקר שקדים), בנדקטין (ליקר קוניאק ועשבי תיבול ומרפא) ועוד. התוצאות תהיינה מפתיעות ומרעננות.
וודקה
הוודקה היא המשקה הנייטרלי ביותר בבר, והיא משמשת כמרכיב מרכזי בחלק נכבד של הקוקטיילים. הנה כמה קוקטיילים קלאסיים מוודקה.
 
*
בלאדי מרי. בשנת 1921 ערבב הברמן פרננד פטיו מיץ עגבניות עם וודקה, מלח, פלפל ורוטב וורסצ'סטרשייר, וקרא לקוקטייל על שמה של השחקנית הנערצת עליו, מרי פיקפורד. מקל הסלרי שמכניסים לתוך הכוס עם ההגשה נולד ב-1960, כשלקוח שתוי על הבר קיבל את המשקה שלו ללא הסטירר (הבוחשן) הרגיל. הוא לקח מקל של סלרי שהיה מונח על מגש מתאבנים במקום ובחש בעזרתו את הקוקטייל. את מקל הסלרי אפשר לאכול לאחר הבחישה. המרכיבים: כמה קוביות קרח בכוס גבוהה, מנה וחצי של וודקה (60 מ "ל), מיץ עגבניות עד סוף הכוס. לזרות בנדיבות מלח, פלפל, טבסקו, רוטב וורסצ'סטרשייר ולימון.
 
*
סקס על החוף. מרכיבי קוקטייל זה הם חצי מנת וודקה, חצי מנת ליקר אפרסקים, חצי מנת ליקר תפוחים ומיץ אוכמניות עד סוף הכוס הגבוהה (לא לשכוח את הקרח).
 
*
רוסי שחור. מנת וודקה וחצי מנת ליקר קפה בכוס נמוכה עם קרח. הרוסי על שם הוודקה והשחור הוא הקפה, כמובן. ואם תרצו שהרוסי יהפוך עורו ללבן, הוסיפו לו מנת שמנת מתוקה. השמנת קלה משאר המרכיבים ותישאר מעליהם אם תמזגו בזהירות. יפה מאוד להגשה. את בחישת המשקה יעשו האורחים.
 
*
קוסמופוליטן. מנת וודקה, חצי מנת ליקר תפוזים, חצי מנת ליים ומנה של מיץ אוכמניות מנוערים בשייקר עם קרח ונמזגים לכוס קוקטייל משולשת.
 

קוקטיילים ייצוגיים. צילום: יחצנות
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...