 |
/images/archive/gallery/113/860.jpg ציון פרג'ון, המנוע מאחורי ה''אסקובר''
(צילום: נאור רהב)  |
|
|
|
|
| אסקובר, "מסעדה על בר" חדשה ונוצצת, מפגישה בין הדור של רפי שאולי לדור שלא ידע את קארין דונסקי |
|
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
רון לוין |
|
|
|
|
|
|
 |
בראשית היה זה רפי שאולי, המסעדן והבוהמיין שהביא את הבשורה של חיי לילה לתל-אביב של שנות ה-60 וה-70. היו אלה ימים בהם לא היו בסצינה קלאברים כמו שירזי מ-TLV, חיים פנחס ממועדון הדום וראובן לובלין מהאומן-17. החוג הנוצץ של מדינת ישראל התרכז אז בגוש דן וכלל יהלומנים, תעשיינים, פוליטיקאים ואמנים שהתערבבו בנערות זוהר דוגמת מנדי רייס-דיוויס, שרונה מארש, קארין דונסקי, חניתה צנטנר וחני פרי. הצהובון היחיד היה אז "העולם הזה", וכולם האזינו ל"קול ישראל". מאז ועד היום הברנז'ה לא פספסה ערב אחד ב"תל-אביב הקטנה" של שאולי, שכבר חוגגת יובל שנים, וכחלק מהחגיגות הם נהגו להתרפק על אותם ימים טובים של "המועדון" שלטענתם, עד לא מזמן, לא היה לו תחליף. אז הנה זה בא. בשקט בשקט נמצא התחליף ל"מועדון" ול"תל-אביב הקטנה" של שאולי: לפני
שלושה חודשים נפתח "אסקובר", מסעדה על בר, כפי שמפרשן היזם והמוציא לפועל, ציון פרג'ון, שפתח את החלל העצום בגודלו במתחם יד-חרוצים בתל-אביב. שלושה חודשים בלבד לקח למקום להפוך למקום הבילוי הכי חם לעשירון העליון ולחוג הנוצץ של מדינת ישראל. המקום פתוח כל השבוע, והימים הדחוסים הם מרביעי ועד סוף-השבוע, אז המקום מלא עד אפס מקום בשני דורות של בליינים שמסתדרים מעולה ביחד. מה הסוד? קחו איש עסקים מעל גיל 50 שמכיר את חיי הלילה (חיים וייסר), חברו אליו שתי צעירות שהן חלק מסצינת חיי הלילה הכי מטורפים בתל אביב (ציפי רומנו ממועדון ה-TLV ואתי מארק ממועדון הלמון), חברו אליהם יהלומן שמבין עניין (קובי אליוף) ושימו מעל כולם את ציון פרג'ון, צעיר בן 28 שמגיל 17 מתמחה בסצינת חיי הלילה - ברקורד שלו מקומות כמו "יפה" ו"ננה בר".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
משקאות זולים, אוכל יקר. צילום: יחצנות
|
|
 |
 |
 |
 |
|
"אני לא מחליף את שאולי"
|
 |
|
 |
 |
 |
|
עם חיבור כזה של שותפים, כשכל אחד מביא את החברים שלו, מה הפלא שדוגמניות צמרת, שחקנים, ספורטאים ואמנים מהדור הצעיר חוגגים עם היהלומנים, התעשיינים והפוליטיקאים שהיו שם עם רפי שאולי בשנות ה-70. הדור הצעיר הרבה יותר מתוחכם, אבל הדור הבוגר עדיין יכול ללמד דבר או שניים את הצעירים. התוצאה מעניינת למדי. "אני לא מחשיב את עצמי כמחליף של שאולי", מדגיש פרג'ון. "אני זה אני, והעובדה ש' אסקובר' מצליח זה רק בזכות העובדה שכל מי שעובד פה עושה הכל מאהבה צרופה למקום. אף פעם לא היו לי חברים צעירים ואני מתחבר לקהל הבוגר יותר. אני לא פיק-אפ בר ולא מגה-בר. אני מסעדה על בר, ובמקום שלי 20 איש יכולים להרגיש נוח בדיוק כמו 150 איש כי המקום והאווירה מושקעים במיוחד". אז הלכנו לראות את המקום החדש, שקרוי על לארח כ-90 איש בנוחות מירבית. מסכי טלוויזיה שקועים מאפשרים ליושבים על הבר לצפות באורחים בחלקים שונים של המקום באמצעות מערכת מצלמות משוכללת, כך שאף אחד לא מפספס שום דבר. בצדי הבר שולחנות עץ כהים וכיסאות מרופדים לנוחות הסועדים. חדר פרטי ומהודר לפורום שמו של פבלו אסקובר - דמות דרמטית ביותר, מי שהיה ראש קרטל הסמים בקולומביה ("זה רק מוסיף הילה של אקשן וחשאיות", אמרה אחת החוגגות שנשאלה לגבי השם). תומי בן-דוד, שעיצב את המקום, דאג שהתאורה תעניק נקודות של זוהר לקירות הנקיים. הבר המרשים והמתפתל עצום בגודלו, ויכול מצומצם של אנשים מציע נקודת תצפית נפלאה אל הבר, ודרך ריצפת זכוכית אל מרתף היין העשיר. |  |  |  |  | |
|
|
| |
|
| |
|
|
|