630 מ' דולר: עסקת ענק לתעשייה האווירית בהודו

תספק מערכות הגנה אווירית המורכבות על גבי ספינות לחברה הממשלתית ההודית BEL. לפני החתימה על העסקה, בוצע ניסוי במסגרתו התבצע יירוט מבצעי של המערכת מספינת חיל הים של הודו

nrg חדשות | 21/5/2017 9:42
תגיות: צבא וביטחון,התעשייה האווירית,עסקת נשק,הודו
התעשייה האווירית הודיעה היום (ראשון) כי חתמה על עסקה נוספת לאספקת מערכות LRSAM (הגרסה הימית של מערכת ההגנה האווירית ברק 8) בהיקף כולל של כ-630 מיליון דולר, עבור 4 ספינות של חיל הים ההודי.

לראשונה, מבוצעת העסקה מול החברה הממשלתית ההודית (BHARAT ELECTRONICS LIMITED BEL) שתשמש קבלן ראשי בפרויקט כחלק ממדיניות Make in India"" של הממשל ההודי. טרם החתימה על העסקה, בוצע בהצלחה בשבוע שעבר בהודו, ניסוי יירוט מבצעי של המערכת מספינה נוספת של חיל הים ההודי, בו הוכחו שוב יכולותיה המבצעיות בתרחיש אתגרי מאוד מול מטרת אמת.
 
צילום: התעשייה האווירית
ברק 8 ימי (LRSAM) מתוך ניסוי בנובמבר, 2015 צילום: התעשייה האווירית

תרחיש הניסוי החל עם שיגור המטרה וכניסתה למסלול. מכ"ם המערכת MFSTAR המותקן על גבי ספינת חיל הים ההודי, זיהה את האיום ועקב אחריו במעופו. הנתונים הועברו אל מרכז השליטה של מערכת הנשק אשר שיגרה את הטיל המיירט למסלולו. הטיל שוגר כהלכה וניווט את עצמו אל עבר המטרה. במהלך מעופו קלט הטיל המיירט את המטרה בעזרת ראש הביות, כיוון עצמו אליה, פגע בה והשמידה. מערכת הנשק על כל רכיביה עמדה בהצלחה בכל היעדים שהוצבו לה.

יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית: "עסקה זו מצטרפת לשורת העסקאות שחתמה התעשייה האווירית בעשור האחרון מול זרועות הביטחון בהודו, ומחזקת את מעמדה של החברה כמובילה עולמית בתחום מערכות ההגנה האווירית. הפרויקט הייחודי מבטא שיתוף פעולה טכנולוגי הדוק בין ה-DRDO, התעשייה האווירית, וצבאות שתי המדינות ואנו נמשיך להובילו להמשך עבודה ועשייה משותפת". 
 
צילום: התעשייה האווירית
משגר הטילים שנמכר בעסקה צילום: התעשייה האווירית

מערכת LRSAM  הינה מערכת הגנה אווירית, פרי פיתוח ייחודי של התעשייה האווירית בשיתוף משרד ההגנה ההודי בהובלת ה-DRDO (רשות פיתוח אמצעי הלחימה ההודית). למערכת מספר רכיבי מפתח העומדים בחזית הטכנולוגיה: מכ"מ דיגיטלי מתקדם ביותר - MFSTAR, מערך שליטה ובקרה, משגרים, מיירטים בעלי ראש ביות מתקדם, תקשורת וקישוריות בין מערכית ורב מערכתית.

המערכת נותנת מענה מפני מגוון רחב של  איומים אוויריים, ימים וקרקעיים. היא נמצאת בשימוש בחיל הים ההודי, בחיל האוויר ההודי ובחיל הים הישראלי ובעתיד הקרוב תהיה בשימוש גם בצבא ההודי. חלקים מהמערכת פותחו בשיתוף תעשיות מקומיות בהודו, כמו גם, חברת הבת וחטיבה של התעשייה האווירית - אלתא וחברת רפאל הישראלית.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך