הכל דבש: כמה אנחנו קונים לקראת החגים
בחודש תשרי קונים הישראלים 1,600 טון דבש, ובשאר השנה 4,000. פערים אפילו גדולים יותר נרשמים במכירות הקרפיונים וברימונים
עוד כותרות ב-nrg:
עיריית ירושלים: ה"אולם בטוח, משרד הכלכלה חסר אחריות"
סקר: רק 10% יצביעו לאבו מאזן בבחירות הבאות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לפי הנתונים המתפרנסים לקראת ראש השנה, בחודש תשרי לבדו נצרכים כ-800 טון קרפיונים לעומת 250 טון בשאר חודשי השנה, כמו גם 750 טון של דגי אמנון לעומת 550 טון בשאר חודשי השנה, וכ- 250 טון בורי לעומת 170 טון בשאר חודשי השנה. הצריכה המקומית לנפש בישראל נמוכה יחסית למדינות אחרות: במדינות הים התיכון הצריכה השנתית היא 20 – 40 ק"ג לנפש, ביפן צורכים 60 ק"ג לנפש והאמריקאים צורכים כ-8 ק"ג לנפש לשנה.

עליות במכירות לקראת החגים
גם שוק התפוחים ישראלי נהנה מעלייות במכירות לרגל החגים, אולם בשיעור נמוך יותר. הישראלי אוכל בממוצע כ- 125 תפוחים בשנה, הנחשבת לכמות גדולה מאוד, ולכן העלייה לקראת חגי תשרי, אף שהיא קיימת - היא מינורית: סביב 16-17 תפוחים בתשרי לעומת כ-12-13 בחודש רגיל.

פעמיים בתשרי ועוד פעם כשמתחשק. רימונים
שאטרסטוק

היה מעדיף לדלג על תשרי. דג קרפיון
רובי קסטרו
שוק הדבש הוא ה"מרוויח" הגדול ממנהגי החג. 40% מהתצרוכת
ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ-200 גרם דבש בממוצע (לפי חישוב האוכלוסייה החוגגת את חגי תשרי). לעומת זאת, במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ-4,000 טון דבש, כחצי ק"ג דבש לנפש.
מוכרי הרימונים נהנים אף הם מעליות משמעויותיות: בתקופת החגים צורכים הישראלים כ-10,000 טון רימונים, מתוך כ-15,000 טון רימונים שאותם צורכים הישראלים לאורך כל השנה. ישראלי אוכל בממוצע כשלושה רימונים בשנה, שניים מתוכם בחודש תשרי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg