סוף עונת המוקשים: הבניאס נפתח שוב למטיילים
הנחל היה סגור במשך חודשיים בשל היסחפות של מוקשים למסלולי המטיילים. פעולות הפינוי נמשכות במקומות נוספים בגליל ובגולן
עוד כותרות ב-nrg:
המורדים באוקראינה: אנחנו כבר לא חלק מהמדינה
למה יהודים גורמים להשמנה? ואיך פותרים את זה?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
פינוי המוקשים מהבניאס:
לפני כחודשיים אותר בשביל ההליכה בשמורת הבניאס מוקש סורי ישן שפוצץ על ידי חבלן משטרה. בעקבות איתור המוקש וגילוי מוקשים נוספים נסגר השטח ומשרד הביטחון החל בפעילות פינוי המוקשים. לדברי אנשי משרד הבטחון, האיזור פונה בתנאים קשים ביותר בשיפועים של זוויות חדות, תוך שימוש בחבלי סנפלינג בשטח הררי עם שמירה הדוקה על תנאי בטיחות מחמירים ביותר. בסך הכל אותרו במקום ופוצצו 24 מוקשים ו-7 חלקי מוקשים. חלק מהמוקשים אותרו ממש על השביל ובצמוד לשביל שאלפי מטיילים עברו בו.

פינוי מוקשים
צילום: משרד הביטחון

פינוי מוקשים
צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון
במקביל להחזרת שביל המטיילים באזור הבניאס, התקיים היום (ג') טקס לציון סיום פרויקט "מג'דל שמס-חד נס", במסגרתו הוצגו עיקרי הפעילות בחודשים האחרונים ופינוי מאות מוקשים סורים באזור שהוגדר כמסוכן
מהרשות לפינוי מוקשים במשרד הביטחון מציינים, כי במדינת ישראל ישנם אלפי שדות מוקשים נגד אדם ונגד טנקים, שהונחו במהלך השנים בשל צרכים מבצעיים. חלק מהמוקשים אינם משמשים עוד לצרכי ביטחון וחלקם הם למעשה שדות מוקשים זרים או, שטחים שבמהלך השנים נסחפו אליהם מוקשים. מקרה הפציעה המפורסם ביותר כתוצאה מזליגת מוקשים, הוא של הילד דניאל אופיר שנכנס לתוך שדה מוקשים עם משפחתו ביום מושלג בצפון הגולן ואיבד את רגלו כשעלה על מוקש.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg