דוח: עשירים רוכשים יותר שירותי בריאות

משרד הבריאות: יש קשר בין רמת השכר לגובה ההשקעה בביטוחים, תרופות וטיפולי שיניים. האגודה לזכויות החולה: "תמונה מדאיגה"

אבי יופה | 24/11/2013 8:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פערים גדולים בהוצאות משקי הבית בישראל על מוצרי בריאות כמו ביטוחים, טיפולי שיניים ותרופות. כך עולה מנתונים שמפרסם משרד הבריאות. לרמת ההכנסה השפעה על הפערים בין קבוצות האוכלוסייה.
 
ברכישת התרופות נמצאו פערים נמוכים יותר. אילוסטרציה
ברכישת התרופות נמצאו פערים נמוכים יותר. אילוסטרציה צילום אילוסטרציה: אלי דסה

פערים משמעותיים קיימים בהוצאות על שירותי בריאות נוספים. החמישון התחתון (שני העשירונים התחתונים) מוציא 64 אחוז ביחס לחמישון העליון על שב"ן (137 שקל ו-213 שקל בהתאמה). עיקר ההוצאה של משקי הבית בתחום היא על ביטוחי בריאות וולנטריים (ביטוחים מסחריים ושב"ן). בין השנים 2006 ל-2011, התקופה שנבחנה בדוח של המשרד, הפכה הוצאה זו לגדולה מבין ההוצאות. היא חלפה על פני הוצאות השיניים.

בחמישון התחתון, ל-53 אחוז ממשקי הבית יש הוצאה על שב"ן, לעומת 98 אחוז בחמישון העליון. ההוצאה הממוצעת בקרב המגזר הערבי היא 178 שקל למשק בית, לעומת 197 שקל בקרב יהודים.
גם בביטוחים המסחריים, הניתנים על ידי חברות הביטוח, קיימים פערים גדולים. בחמישון התחתון מוציאים רק 59 אחוז מההוצאה של החמישון העליון (172 שקל לעומת 346 שקל). בחמישון התחתון רק לשישה אחוז יש הוצאה על ביטוחי בריאות מסחריים, לעומת 59 בעליון.

הממצאים מראים גם כי רוב המחזיקים בביטוחי בריאות מסחריים חברים גם בתוכניות שב"ן. ל-29 אחוז ממשקי הבית ישנה הוצאה על ביטוחי בריאות מסחריים, ול-28 אחוז הוצאה גם על שב"ן.

ברכישת תרופות הפערים נמוכים יחסית. אחוז משקי הבית הרוכש תרופות מרשם עומד על 34 בחמישון התחתון לעומת 38 בעליון. ההוצאה הממוצעת היא 248 שקל. ההוצאה על תרופות ללא מרשם דומה בין החמישונים- 13 ו-17 אחוז בהתאמה. ההוצאה הממוצעת היא 140 שקל.

פערים משמעותיים ניתנים לזיהוי בהוצאה על טיפולי שיניים. ל-25 אחוז ממשקי הבית בחמישון התחתון יש הוצאה בתחום, לעומת 34 אחוז מהחמישון העליון. קיים פער גדול גם בהוצאה: 366 שקל לחמישון התחתון לעומת 537 לעליון.

שמוליק בן יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה, הגיב לדוח: "הנתונים מציגים תמונה מדאיגה, לפיה הציבור מאבד את אמונו במערכת הבריאות. מי שיכול לשלם מכיסו על שירותי בריאות עושה זאת, ואף מגדיל את הוצאתו לכיסוי ביטוחי. ומי שאין ביכולתו לעשות כן, ניצב מול קופות חולים הנמצאות בגרעון תקציבי, המביא לקושי תזרימי הפוגע ביכולת לשלם לספקים שונים, וכפועל יוצא מקטין זמינות השירותים ומאריך את תורי ההמתנה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים