סערה בעקבות מעבר זוג ערבים ליישוב יהודי
האישור שקיבלו הזוג זבידאת הרגיז את תושבי היישוב רקפת בגליל, אז הם תלו דגל ישראל ליד ביתם. הערבים הסירו אותו ועוררו את זעמם

במזכירות לא ראו את המעשה בעין יפה והפיצו לתושבי היישוב באמצעות הדואר האלקטרוני את שאירע. המעשה עורר תגובות נזעמות מצד התושבים, "זה פשוט מאוד מעשה פרובוקציה של משפחת זבידאת", אמרה תושבת המקום ל-nrg מעריב וסירבה להזדהות.
תושבת נוספת תהתה בפורום היישוב באינטרנט "ממתי תליית דגל ישראל הפכה ברקפת להתרסה?", ואילו תושב אחר ציין במחאה - "הדגל שלי הוא כחול ולבן".
במשפחת זבידאת טענו מנגד שהפעולה שלהם באה על רקע העובדה שתליית הדגל נעשתה ללא אישור שלהם ושזה מהווה הסגת גבול. "לאורך כל הדרך נמנענו לצאת לתקשורת בעניין התנגדות משגב ורקפת שנתגורר ביישוב", אמרו.
"לצערנו אנשים שמתנגדים לכך מתוך מניעים גזעניים, מנסים לעשות מזה הון פוליטי ולהתסיס את האווירה, ועל כן פנינו לעיתונות בעניין". על הסרת הדגל הוסיפו השניים: "מדובר בהסגת גבול בלתי חוקית, מי שתלה את הדגל רצה לעורר דין פוליטי ואנו ניסינו למנוע זאת, נהגנו בצורה מכובדת מבלי לפגוע ברגשות של אף אחד, ומסרנו את הדגל למזכירות, אפילו לא התעניינו מי תלה את הדגל על
"אנחנו לא מתביישים בזה שאנחנו לא ציוניים", הדגישו בני הזוג. "יחד עם זאת אנו מכבדים את העמדות הפוליטיות, האמונות והסמלים של כל אחד, אבל אנו מתנגדים לכך שמישהו יכפה עלינו את העמדות או הדעות שלו".
רון שני, ראש המועצה האזורית משגב, אמר בתגובה: "משפחת זבידאת בחרה להצטרף לרקפת - ישוב קהילתי, יהודי וציוני. זו בוודאי לא בחירה פשוטה. יום העצמאות ודגל ישראל הם סמלים חשובים ומרכזיים בזהות שלנו. היום, בערב יום הזיכרון, ומחר באזכרות ובבתי העלמין הדגל מורד לחצי התורן, ואחר כך ביום העצמאות אנו מניפים את דגל המדינה בגאון".
"הסרת הדגל בידי הזוג זבידאת הותירה הרגשה קשה ביישוב. זה מעשה שלא ייעשה, לא בכלל ולא בערב יום הזיכרון בפרט. דגל המדינה הוא הדגל של כולנו. אנו לא יכולים לקבל הסבר לכך. יש כאן כישלון ערכי ומוסרי".
מעברה של משפחת זבידאת לרקפת התאפשר בתום מאבק בן שש שנים, לאחר שוועדת הקבלה של היישוב דחתה אותם פעמיים בטענה שהם לא מתאימים לחיי הקהילה ביישוב. בספטמבר האחרון הורה בג"צ למדינה להקצות לזוג הצעיר קרקע במקום.
