נדחה הערעור: רוצחי דני כץ יישארו במאסר
ביהמ"ש העליון דחה ערעורם של שלושה מרוצחי הילד בחיפה לפני 27 שנים, לאחר שקבעו כי לא ניתן להוכיח שהם אינם מסוכנים לציבור
- אמו של דני כץ: "מקווה שהם יינמקו בכלא עד סוף חייהם"

דני כץ. "המערערים לא הוכיחו כי הם ראויים לשחרור" צילום ארכיון
בשנת 2006 נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, קצב את עונשם ל- 30 שנות מאסר. משחלפו למעלה משני שליש מתקופת מאסרם, הם פנו לוועדת השחרורים בבקשת שחרור מוקדם על תנאי – כפי שמאפשר החוק.
ואולם, ועדת השחרורים דחתה את בקשתם והסתמכה בין היתר על כך שהם ממשיכים לטעון שלא היו מעורבים בפרשת הרצח, זאת לאחר שבתי המשפט קבעו כי אשמתם הוכחה מעל לספק סביר. הוועדה גם ציינה שהם לא הצליחו להראות שחל בהם "שינוי בולט וממשי מבחינת הבנת חומרת מעשיהם ומוכנותם להשתלב בחברה ולתרום לה".
יש להתחשב בפגיעה אפשרית באמון הציבור
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את עתירתם נגד ההחלטה והסכים עם שיקול דעתה של הוועדה. לבקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון הם טענו, באמצעות עורך הדין אביגדור פלדמן, כי אין לייחס משקל לצורך שחרור מוקדם לכך שהם ממשיכים להכחיש את העבירה.
"זו פגיעה בזכותנו הבסיסית לחופש מחשבה...כבר היו אנשים שהורשעו בדין על אף היותם חפים מפשע. לכן אין להעמיד אותנו בפני הבחירה אם להודות בפשע שלא ביצענו או לוותר על אפשרות לשחרור מוקדם".
השופט ריבלין ציין, כי על ועדת השחרורים לשקול את שאלת מוכנות האסיר להליכי
שיקום, וכדי לבדוק זאת, יש לבחון האם הוא לקח אחריות על מעשיו והאם הוא מבין את חומרתם. כמו כן, על הוועדה לשקול את השינוי שחל באסיר מבחינת הבנת חומרת מעשיו ולקיחת אחריות עליהם, ואת השיקולים של מסוכנתו.
הוועדה גם רשאית להתחשב בפגיעה שעשויה להיגרם לאמון הציבור במערכת המשפט כתוצאה משחרור כזה. "החלטת הוועדה, כי שחרורם של השלושה יגרום לפגיעה באמון הציבור היא סבירה בהחלט ואין להתערב גם בה", פסק ריבלין. הוא ציין גם כי חומרת העבירה ונסיבותיה במקרה זה הן מצמררות וחריגות באופיין האכזרי.

רוצחיו של דני כץ בבית המשפט העליון. ''פגיעה בזכותינו הבסיסית לחופש מחשבה''
ענת זכאי