פיונגיאנג: נתקוף אם יהיו "עוד פרובוקציות"
הצפון קוריאנים קראו לארה"ב לעצור את "כוחות הבובה של הדרום" מביצוע הרפתקאות צבאיות, בעוד סיאול הודיעה שתתגבר את כוחות הקרקע

ביום שלישי התרחשה התקרית הצבאית החמורה ביותר מאז סיום מלחמת קוריאה, כאשר הצפון קוריאנים שיגרו מאות פגזים לעבר האי יונפיונג שבגבול המערבי. שני אזרחים ושני חיילים נהרגו בהתקפה, ומאות מתושבי האי נמלטו מבתיהם.
בהודעה שפרסם היום הצבא הצפון קוריאני, הוא איים להמשיך את ההתקפות. "אנחנו נוציא לפועל סבב שני ואפילו שלישי של התקפות ללא היסוס, אם מחרחרי המלחמה בדרום יבצעו שוב פרובוקציות פזיזות", נאמר בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית.
"ארצות הברית לא יכולה להימלט מאשמה על ההפגזה האחרונה", הוסיף צבא הצפון. "אם ארצות הברית באמת רוצה דטנט בחצי האי הקוריאני, עליה להפסיק לתת מחסה לכוחות הבובות הדרום קוריאניים אלא לשלוט בהם כדי שלא יבצעו עוד פרובוקציות הרפתקניות".
האזהרה מגיעה כאשר האמריקאים והדרום קוריאנים נערכים לפתיחת תמרון ימי משותף ביום ראשון הקרוב, ונושאת המטוסים ג'ורג' וושינגטון כבר עושה את דרכה לאזור. בוושינגטון הדגישו כי התרגיל תוכנן מראש, אולם הוא נועד לשלוח מסר מרתיע לכיוון פיונגיאנג בעקבות האירועים האחרונים.
נשיא קוריאה הדרומית, לי מיונג-באק, כינס היום ישיבת חירום כדי לבחון את הצעדים הבאים, במהלכה הוחלט לתגבר את כוחות הקרקע ביונפיונג ובארבעה איים נוספים בגבול המערבי. "אסור לנו שלא לעמוד על המשמר לקראת פרובוקציה צפון קוריאנית אפשרית נוספת", אמר הנשיא. "אני חושב שפרובוקציה נוספת עלולה להגיע בכל זמן".

שר ההגנה הדרום קוריאני ביקר היום באי הפגוע, שבו נותרו בתים הרוסים, עצים שבורים ורחובות מלאי הריסות. מאות מתושבי האי, שהעבירו את הלילה הראשון בבונקרים, הועברו על גבי ספינות צבאיות לעיר הנמל אינצ'ון והתאחדו עם בני משפחותיהם.
גורם צבאי ציין היום כי מבדיקת הפגזים עולה החשד כי הצפון קוריאנים עשו שימוש גם בפצצות דלק אוויר, פצצות תרמיות שיוצרות גל פיצוץ ממושך וגורמות ליותר נפגעים ולנזק רב יותר למבנים. "נראה שהצפון קוריאנים השתמשו בכלי נשק כאשר כדי להרוג אנשים ולגרום לבהלה רבה יותר בגלל השריפות", אמר.
ההערכות בסיאול ובוושינגטון הן כי ההתקפה היא חלק מתהליך הירושה בקוריאה הצפונית, כאשר קים ג'ונג-איל צפוי להעביר את השלטון לבנו הצעיר קים ג'ונג-און. היום דיווח יומון דרום קוריאני כי השניים ביקרו בבסיס שממנו שוגרו הפגזים.
הממשל האמריקאי קרא לסין לנצל את קשריה עם המשטר בפיונגיאנג כדי להשפיע עליו להפסיק את הפעולות הצבאיות, וגם הדרום קוריאנים הצטרפו לבקשה. בבייג'ינג
דובר משרד החוץ הסיני קרא לחידוש שיחות שש המדינות על פירוק תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית "בדחיפות", וכי כל הצדדים המעורבים בסכסוך בחצי האי הקוריאני צריכים "לעשות יותר כדי להרגיע את המצב".