משהו ירוק קורה בחדר האוכל של הקיבוץ
ספגטי מקמח מלא אורגני, קינואה, סלטים. אביב לביא ביקר בחדר האוכל של קיבוץ מעגן מיכאל וחזר שבע. זה מתחיל בצלחת. לא עוצר בירוק

פעם בשבוע, מגיעה חקלאית אורגנית מהסביבה ופורשת את תוצרת המשק שלה בכניסה צילום: SXC
רגע לפני החג נקלעתי בשעת צהריים לקיבוץ מעגן מיכאל. הרבה מלונות בישראל היו שמחים לאמץ את הנוף הניבט מחדר האוכל של הקיבוץ. האולם רחב הידיים - בכל זאת, יש כאן יותר מ-1,500 חברים - יושב על אחד מרכסי הכורכר המאפיינים את האזור, ומבעד לחלונות הזכוכית אפשר להשקיף על שבילי הקיבוץ המוריקים, בריכות הדגים וכמובן הים התיכון.
הכחול תמיד שלט באזור הזה, הירוק הוא חידוש של השנים האחרונות. ההיצע המגוון של ארוחת הצהריים כולל דלפק מיוחד של מנות אורגניות - ספגטי מקמח מלא אורגני, קינואה, סלטים. קבוצה מספיק גדולה של חברים ביקשה לאכול מזון בריא וידידותי לסביבה - וקיבלה. פעם בשבוע, מגיעה חקלאית אורגנית
מהסביבה ופורשת את תוצרת המשק שלה בכניסה לחדר האוכל. כמה עשרות משפחות מפרנסות אותה על בסיס קבוע.
בסיום הארוחה, כשמפנים את המגשים, אני מתבקש לרוקן את שאריות המזון - כולל מפית הנייר המוכתמת וקיסם העץ - לתעלה שזורמת בתחתית מתקן השטיפה. התעלה, מסבירים לי, מסיעה את הפסולת האורגנית היישר לתוך מטחנה, ומשם לקומפוסטר של הקיבוץ. אשפה אורגנית כבר מזמן לא נחשבת כאן לזבל. לא צריך להתאמץ, לא צריך להכין קומפוסט, המכונה עובדת בשבילך.
בדרך ליציאה הראשית חלפתי על פני מרכז מחזור: לכאן החברים מביאים את כל סוגי הפסולת שעוד נותרו באמתחתם. לראשונה בחיי, ולו לחמש דקות, הצטערתי על כך שאני לא קיבוצניק.
aviv67@gmail.com








נא להמתין לטעינת התגובות
