ארונו של המשורר דרוויש נחת ברמאללה
מסוק הנושא את ארונו של דרוויש נחת ליד לשכת יו"ר הרשות ברמאללה. היום ייקבר המשורר הפלסטיני שהלך לעולמו בשבוע שעבר

קברו הטרי של מחמוד דרוויש. צילום: סאמי עבד אל-חמיד
ארונו של המשורר נעטף בדגל הפלסטיני וכוסה בפרחים, והוא נלקח לאורך קהל של ממתינים ובהם יו"ר הרשות הפלסטינית ודיפלומטים זרים.
דרוויש, שנתן בשירתו קול לכמיהתם של הפלסטינים לעצמאות, נפטר בשבוע שעבר ביוסטון שבטקסס בעקבות ניתוח בליבו. עם היוודע דבר מותו של המשורר בן ה-67 פקד אבל כבד את הרשות הפלסטינית ואת הערבים בישראל.
רבים ראו בדרוויש את אחד מסמליו המובהקים של העם הפלסטיני ושל מה שמכונה בהיסטוריוגרפיה הפלסטינית "המהפכה הפלסטינית". בעקבות מותו הכריז יו"ר הרשות על שלושה ימי אבל לזכרו של המשורר.

יושב ראש הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, בהלוויתו של מחמוד דרוויש צילום: סאמי עבד אל-חמיד
משורר בולט ופעיל פוליטי
דרוויש נולד ב-1941 בכפר הנטוש בירווה שבגליל. ב-1948, בהיותו בן 7, נאלצו הוא ובני משפחתו להימלט ללבנון. דרוויש ובני משפחתו שבו לישראל בחשאי, והוא החל בפעילותו הספרותית ובפעילות פוליטית במסגרת המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק"י). שיריו הראשונים התפרסמו מעל גבי עיתון "אל-אתחאד", ביטאונה של המפלגה הקומוניסטית.
בראשית שנות ה-70 עזב דרוויש את ישראל ועבר להתגורר במוסקבה ולאחר מכן במצרים, עד שלבסוף השתקע בלבנון, שגם אותה עזב ב-1982,
לאחר פרוץ מלחמת לבנון הראשונה. בזמן זה הפך דרוויש לאחד המשוררים הפלסטינים הבולטים ביותר וכן לפעיל פוליטי בשורות אש"ף. ב-1996 שב להתגורר ברמאללה.
לדרוויש קריירה ספרותית ענפה. הוא פרסם כ-30 קבצי שירה ופרוזה, שתורגמו ל-35 שפות. חלק משיריו אף הולחנו והוא זכה בשורה ארוכה של פרסים יוקרתיים. המוטיב החוזר בשיריו של דרוויש הם הגעגועים למולדתו הפלסטינית. הוא גם הרבה לכתוב על חוויותיו כגולה, המשתוקק לחזור לכפר הולדתו ולמולדתו.