הלך לעולמו המשורר הלאומי הפלסטיני
רשת הטלוויזיה אל ג'זירה מדווחת שמחמוד דרוויש הלך לעולמו לאחר שעבר ניתוח לב פתוח ומצבו הבריאותי הידרדר באופן פתאומי

המשורר הלאומי הפלסטיני מחמוד דרוויש. צילום ארכיון: אי-פי
אתמול דווח כי דרוויש עבר את הניתוח בהצלחה, אולם היום בשעות הצהריים דיווחו כלי תקשורת ערביים כי חלה הידרדרות מפתיעה במצבו הרפואי. אתר האינטרנט אל-ערב, השייך לעיתון כל אל-ערב, שיוצא לאור בנצרת, דיווח כי דרוויש הובהל לטיפול נמרץ וכי סיכוייו לצאת בחיים קלושים.
כעת דווח, כאמור, כי דרוויש הלך לעולמו. בנוסף, רשת אל ג'זירה מדווחת כי הרשות הפלסטינית נערכת להעביר את גופתו של דרוויש מבית החולים ביוסטון שבטקסס לעמאן, ומשם לשטחי הרשות.
המשורר הגולה המשתוקק לשוב למולדתו
דרוויש נולד ב-1941 בכפר הנטוש בירווה שבגליל. ב-1948, בהיותו בן 7, נאלצו הוא ובני משפחתו להימלט ללבנון. דרוויש ובני משפחתו שבו לישראל בחשאי, והוא החל בפעילותו הספרותית ובפעילות פוליטית במסגרת המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק"י). שיריו הראשונים התפרסמו מעל גבי עיתון "אל-אתחאד", ביטאונה של המפלגה הקומוניסטית.
בראשית שנות ה-70 של המאה שעברה עזב דרוויש את ישראל ועבר להתגורר במוסקבה ולאחר מכן במצרים, עד שלבסוף השתקע בלבנון, שגם אותה עזב ב-1982, לאחר פרוץ מלחמת לבנון הראשונה.
לאחר שעזב את לבנון, התגורר דרוויש, שהפך לאחד המשוררים הפלסטינים
הבולטים ביותר ולפעיל פוליטי בשורות אש"ף, בכמה בירות בעולם הערבי וגם בפריז. ב-1996 עבר דרוויש להתגורר ברמאללה.
לדרוויש קריירה ספרותית ענפה. הוא פרסם כ-30 קבצי שירה ופרוזה, שתורגמו ל-35 שפות. חלק משיריו אף הולחנו והוא זכה בשורה ארוכה של פרסים יוקרתיים. המוטיב החוזר בשיריו של דרוויש הוא הגעגועים והכמיהה למולדתו הפלסטינית. הוא גם הרבה לכתוב על חוויותיו כגולה, המשתוקק לחזור לכפר הולדתו ולמולדתו.
דרוויש עבר בעבר שני ניתוחי לב, האחד ב-1984 והשני ב-1998. בשנה שעברה הגיע דרוויש לביקור היסטורי בחיפה, וקיים ערב שירה שבו נכחו אלפי בני אדם.