דליה מארק-הורנצ'יק לא לבד
החשדות נגד השופטת אינם הפעם ה-1 בה מעורבים שופטים בפרשות הגורמות מבוכה למערכת המשפט
השופטת דליה מארק-הורנצ'יק עומדת במרכזה של פרשייה המעלה חשדות פליליים ומעמידה את מערכת המשפט באור שלילי. הורנצ'יק חשודה בכך שקיימה לכאורה קשר פסול עם עו"ד גד פרנקל, אותו מינתה לתיקי כינוס נכסים, זאת למרות שהיה בהליכי השעיה מטעם לשכת עורכי הדין. פרשייה זו מצטרפת לכמה פרשיות מביכות קודמות במרכזן עמדו שופטים.
אחת הפרשות הללו אירעה בחודש דצמבר האחרון, כאשר סגן נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, השופט עודד גרשון, התלונן על גרימת נזקים לרכבו הפרטי. מצלמות וידאו שהוצבו באזור סייעו בזיהוי דמות אישה לבושה במעיל, כשהיא מנקבת את גלגלי המכונית ונמלטת מהמקום.
במשטרה בדקו את התמונות וקבעו כי עולה מהם חשד ממשי שמדובר בעו"ד גליה סלבצקי, הסנגורית הציבורית המחוזית בחיפה ומי שהיתה בת זוגו של השופט. סלבצקי נשלחה למעצר בית.

מאז התפוצצה הפרשה, הציגה סלבצקי בפני חוקרי המשטרה טענות קשות נגד השופט הבכיר, ובמשטרה החלו לחקור את טענותיה. לאחר פרסום הפרשה יצא גרשון לחופשה עד לתום החקירה הפלילית בנושא. במשטרה העריכו כי הרקע למעשיה של סלבצקי הוא הקשר עם השופט גרשון, שככל הנראה לא הסתיים בצורה יפה.
עו"ד משה גלעד, שנחשב לאחד מבכירי הסניגורים בארץ ומכיר שנים ארוכות את סלבצקי ואת השופט גרשון, אמר לאחר פרסום הפרשה כי הוא "המום מהדברים שפורסמו", והוסיף כי "לפעמים, במקצוע שלנו, המציאות עולה על כל דמיון, אך עדיין מוקדם לקבוע מה באמת קרה".
בחודש יולי 2005 נחשפה פרשייה נוספת בה הייתה מעורבת שופטת, הפעם הייתה זו שופטת בית המשפט לענייני משפחה בבאר-שבע, אסנת אלון-לאופר. הפרשה המביכה החלה כשהשופטת חשדה בבן-זוגה לחיים, קצין בכיר בשב"ס, שהוא מנהל רומן עם קצינה בבית הכלא עליו הוא מפקד.
כדי לברר אם יש בסיס לחשדותיה, פנתה

אלון-לאופר הואשמה בין היתר כי העבירה לחוקר אברמסון 5,000 שקל עבור שירותיו, וכן כי טילפנה לאותה קצינת שב"ס איתה על פי חשדה ניהל בן זוגה רומן, כדי לבדוק את מיקומה. לאחר שזו ענתה לשיחה, נהגה השופטת לטרוק את הטלפון.
אלון-לאופר הורשעה לפני כחצי שנה ונגזרו עליה 6 חודשי מאסר על תנאי וקנס בסכום עשרת אלפים שקלים. בפסק דין ארוך ומקיף קבע הרכב השופטים המיוחד, שכלל את נשיא בית המשפט המחוזי, אורי גורן, סגנית הנשיא, השופטת הילה גרסטל והשופט ד"ר עמירם בנימיני, כי מעשיה של השופטת מהווים פגיעה משמעותית באמון הציבור במערכת המשפט בישראל.
"תדמיתם של השופטים חייבת להיות נקייה מכל רבב והציבור מצפה מהם בצדק להקפיד על שמירת החוק, קלה כחמורה", נכתב בפסק הדין. השופטים ציינו כי אלון-לאופר נחשבה לשופטת מצויינת ומסורה, שלפני הפרשה עמדה להתקדם בסולם המשפטי. כמו כן, הבהירו השופטים כי הרשעתה לא פוגעת ביכולתה להמשיך לעסוק במקצוע עריכת הדין.
בפסק הדין נכתב עוד כי ספק אם התביעה היתה מעמידה לדין אישה שבדקה את מכשיר הטלפון הנייד של בעלה מחשש כי הוא בוגד בה. אך במקרה זה, נכתב, מדובר בשופטת בבית משפט שביצעה חדירה למאגר ממוחשב של חברת פלאפון, באמצעות עובד החברה שהעיד בעבר בפניה. השופטים ציינו כי אין מדובר בעבירה חד פעמית ש"היא פרי של רוח שטות חולפת, שכן הנאשמת לא הסתפקה בפלט אחד של שיחות יוצאות אלא שבה וביקשה לקבל פלט נוסף". בעקבות הפרשה נאלצה השופטת לאופר-אלון לפרוש מתפקידה.