השופטת שהורשעה יוצאת לקרב אחרון
לאחר שהורשעה בהזמנת פלט שיחות של בן-זוגה, מערערת השופטת לשעבר אסנת אלון-לאופר לביהמ"ש העליון, ומאשימה את הפרקליטות בצנזור קטעים מעדויות של שופטים שתמכו בה
על הגשת הערעור החליטה השופטת לשעבר בניגוד להצהרת עורך דינה, דוד ליבאי, שאמר מיד לאחר הרשעתה כי לא יוגש ערעור לעליון. לדברי מקורבים ללאופר, השופטת כלל לא תכננה לערער, אולם פניות רבות, שעודדו אותה לערער משום שלדעתם נעשה לה עוול גדול, שינתה את עמדתה.
בין הפונים, שחשו צורך לשלוח מכתבי תמיכה, היו לדבריה מאות אנשים שהתדיינו מולה, עורכי דין וכן שופטים מכהנים, שאת חלקם היא מכירה ואת חלקם לא. לכתב הערעור אף צירפה לאופר שני מכתבי תמיכה של עורכי דין מובילים.
בערעור, שנכתב בידי עו"ד שרון בכר בשיתוף פעולה מלא עם השופטת, מציינת לאופר כי המחוזי בתל אביב העניק משקל מועט, אם לא אפסי, לנסיבות המיוחדות של המקרה ושל המערערת, וגם לתסקיר שירות המבחן החיובי שהמליץ על אי הרשעתה.
כמו כן, טוענת לאופר בערעורה כי ההרשעה מהווה סכנה מוחשית לפרנסתה, ומתעלמת מלקיחת האחריות המוחלטת שבאה לידי ביטוי בכך שפרשה באופן מיידי מכס השיפוט והודתה בעבירה.
כמו כן, טוענת השופטת לשעבר כי הפרקליטות לא נהגה בה בהגינות. נשיא בית המשפט העליון, אהרן ברק לא אפשר לה לזמן שופטים שישמשו כעדי אופי, כמו לנאשם מהשורה, ובמקומם היא הגישה לשופטים את מכתבי העדים. לדבריה, הפרקליטות צנזרה חלק מהם, ואף מחקה קטעים רלוונטים. "בכך נגזרה עלי עמדת נחיתות".
בערעור מספרת השופטת לשעבר על השפעת ההרשעה על מצבה הנפשי והבריאותי. לדבריה, דימויה העצמי נפגע קשות מהסיטואציה בה ישבה על ספסל הנאשמים ומאות הקין שדבק בה וכתוצאה מכך גם מצבה הבריאותי התדרדר.
לאופר מביעה חשש כי אם בעקבות ההרשעה, תעמיד אותה לשכת עורכי
השופטת מדגישה כי יצאה לחופשה מיד לאחר הפרשה ועל אף התקפות תקשורתיות, השמצות וסילופי עובדות של גורמים מגמתיים, בחרה שלא להתראיין, מתוך רצון לשמור על כבוד המערכת המשפטית. לדבריה, היא לא ממעיטה בחומרת העובדה שכשופטת ביצעה את העבירות, אך בד בבד לא נאחזה בקרני המזבח ופרשה.
במסגרת הערעור קובלת לאופר על התייחסות הפרקליטות כלפיה. בניגוד לנאשמים אחרים שרשאים להביא עדי אופי בשלב הטיעונים לעונש, נשללה ממנה זכות זו. יתרה מזאת, השופטת לשעבר טוענת בערעורה כי המכתבים, שאישרו לה להביא כתחליף, צונזרו, ואף נמחקו מהם קטעים רלוונטיים. "בכך נגזרה עלי עמדת נחיתות", כתבה בערעור.
עדים שהופיעו מטעמה של לאופר, סיפרו בבית המשפט כי בן-זוגה, שאמור להיות הקורבן בפרשה, אמר כי "אם אני הייתי אמור להיות הנפגע בסיפור, אינני יודע מה אנו עושים פה. אין לי מה להסתיר בפני אסנת, היא כלל לא פגעה בפרטיות שלי".
"אי אפשר להתעלם מכך שבפרשה הזו הוגשו כתבי אישום כלפי אנשים נוספים, שחלקם בהשתלשלות העניינים היה גדול יותר, אולם הם לא הורשעו", ציינה. "העובדה שאנשים מן היישוב לא הורשעו, והמערערת כן, יצרה אפליה בענישה וגרמה למערערת עוול".
לסיכום, היא מציינת כי שילמה מחיר כבד בעבור אפיזודה יחידה וחסרת משקל, וכי אין ספק שאינה מועדת לעבור עבירה פלילית. לכן מבקשת השופטת לשעבר מבית המשפט להפוך את פסק הדין של המחוזי ולהימנע מהרשעתה.