גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"כבר 25 שנה אנו תקועים בין סוריה לישראל"

מאז אושר ב-82' סיפוח הגולן לישראל, מתאספים כל שנה הדרוזים לעצרת מחאה. הפעם תקפו את ישראל המתעלמת, לדבריהם, מאיתותי השלום מכיוון סוריה

יובל לידור | 14/2/2007 13:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כבר 25 שנים מציינים הדרוזים ברמת הגולן את מחאתם על אישור חוק סיפוח הגולן לישראל, אך השנה הם הוסיפו התבטאויות חריפות נגד מדיניות הממשלה, שלטענתם מתעלמת מאיתותי השלום היוצאים מדמשק. "כבר 25 שנה המשפחות שלנו תקועות בין סוריה לבין ישראל", הם זועמים.

בארבעת הכפרים הדרוזים בצפון הגולן - בוקעתא, עין-קיניה, מסעדה ומג'דל-שמס - מתקיימות היום שביתת מסחר כללית, עצרות מחאה והפגנות לציון 25 שנים לאישורו של החוק מיום ה-14 בפברואר 1982.

בעצרת המרכזית שנערכה בגבעת הצעקות בכפר מג'דל-שמס, הונפו כרזות תמיכה בסוריה ובמשטר העלוואי, וכוהני דת דרוזים התבטאו בחריפות נגד מדיניות ממשלת ישראל. "סוריה היא הסמל למשטר הגון ואזרחות אמיתית", "הגולן תמיד היה ויישאר סורי", "אנחנו סורים גאים" – זעקו הכרזות שנשאו המפגינים.

במהלך העצרת המרכזית נשמעו גם קולות תמיכה בחיזבאללה ובשייח' חסן נסראללה. "האומה הערבית צריכה להבין שרק התגייסות של כולם למען שחרור רמת הגולן, תהפוך את המהלך למוצלח", אמר השייח' תאופיק עמאשה, מהפר בוקעתא. "ראינו בקיץ את מה שעשה החיזבאללה, אבל הוא לא זכה לתמיכה מכל האומה הערבית. סוריה מושיטה לישראל יד לשלום, אבל היא לא מקבלת יד לשלום בחזרה. אני מאמין שאם מישהו מושיט יד לשלום ולא מקבל משהו בחזרה - הוא בסוף יפנה לדרך אחרת, לדרך המלחמה".

גם כהן הדת יאסר אלולי, מהכפר מסעדה, התבטא בנושא. "למרות שבשנים האחרונות יש יותר אפשרויות לצאת לאיחודי משפחות בסוריה, עדיין מרבית האוכלוסיה הדרוזית בגולן סובלת מהתופעה שחלקים גדולים מקרוביה נמצאים בסוריה, באין אפשרות לערוך ביקורים מסודרים", הוא אמר.
"גיא חבר? לא יודעים כלום"

במקביל לעצרת המרכזית, בה השתתפו כמה מאות דרוזים מהגולן, התאספו בצד הסורי של גבעת הצעקות למעלה מאלף אזרחי סוריה, על מנת להביע הזדהות. במהלך העצרת הושמע פעמיים ההמנון הסורי, ואל המקום הגיעו גם כמה עשרות מערביי ישראל ומהפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, כדי לתמוך בעצרת.

ראויה שאנטה, תושבת הכפר שפרעם, הסבירה כי "ה-14 בפברואר הוא מועד שמצוין בכל שנה, והפך לסמל למאבק הכלל עולמי למען שחרור השטחים

הכבושים. השנה הגיעו יותר אנשים להפגנות ולעצרת מאשר בשנים האחרונות, וזאת על רקע המלחמה שהיתה בקיץ, וכל איתותי המשא ומתן לשלום שבאים מסוריה ולא נענים בישראל".

שאנטה הדגישה כי מבחינת הדרוזים אין מוצא אחר. "הקריאות שנשמעו למען החיזבאללה ולמען המדיניות של סוריה ברורות - הגיע הזמן שרמת הגולן תחזור לאן שהיא שייכת ותחזור להיות בריבונות סוריה".

משתתפי העצרת סירבו בתוקף להתייחס לנושא החייל הנעדר גיא חבר, ששמו עלה אמש לכותרות כאשר דווח שארגון סורי הודיע שהוא מחזיק בו ודורש שחרור אסירים תמורתו. "אף אחד מאיתנו לא מכיר את הארגון הזה, ואנחנו לא מכירים את הסיפור הזה", טען השייח' עמאשה. "לכולם ידוע וברור שיש תשעה אסירים ביטחוניים דרוזים מהגולן שיושבים בכלא הישראלי, ואותם צריכים לשחרר".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים