"ידעתי שגיא בסוריה. צה"ל מזלזל בי שנים"
אמו של החייל הנעדר גיא חבר הגיבה אתמול לדיווח, לפיו ארגון סורי הודיע כי הוא מחזיק בחייל הנעדר ודורש תמורתו 9 אסירים סורים. "זה דפוס של סוריה שחוזר על עצמו שנים", טענה האם
בהודעה שפרסם הארגון נכתב: "אל תחשבו שמיליוני הדולרים שלכם יחזירו את החייל הנעדר בגולן. אתם יודעים טוב מאוד איך ניתן להחזירו". הקבוצה, שהוקמה רק בשנה האחרונה, טענה כי היא מחזיקה בחייל ישראלי הנעדר בגולן, וכי הוא ישוחרר בתמורה לתשעה אסירים מן הגולן הדרוזי, המוחזקים בבתי הכלא בישראל. בהודעה המעורפלת לא הוזכר מפורשות שמו של גיא חבר, ולא כל פרט נוסף על אודות הקבוצה או חבריה.
לדברי רינה חבר, שהתראיינה לערוץ הראשון, "אף אחד לא הכחיש, לא אמר כן או לא וזה בדיוק ההתנהלות הסורית". חבר ציינה כי היא שמחה שכל התקשורת התגייסה לנושא, "כי הם עוזרים לנו מאד ואנחנו צריכים לקבל משם אות חיים כדי שיוכיחו לנו שגיא באמת נמצא שם. זה הדבר הראשון שצריך לעשות".
בהתרגשות גדולה היא הוסיפה כי היא "נרעשת מכל העניין", אך הבהירה: "ידעתי שגיא נמצא בסוריה לא היה לי ספק שהוא באמת שם". בראיון למעריב טענה חבר: "צה"ל מזלזל בי שנים. לא יודעת למה הסורים החליטו לדבר פתאום, אבל לי אין שום ספק לכל אורך הדרך שהבן שלי נמצא בסוריה. זה דפוס של הסורים שחזר על עצמו, שבו הם החזיקו אזרחים זרים מבלי לגלות לאיש שהם בידיהם עד שפתאום שיחררו אותם".
חבר התייחסה גם לאחריות השלטון בדמשק, ואמרה כי אין לה ספק שבסוריה יודעים מה עלה בגורל בנה. "גם אם הארגון מחזיק את הבן אדם מתחת לאדמה, הסורים משחררים אותו ולא הארגון", אמרה. "כל המידע אצל הסורים ואין לי ספק שלא בכדי יצאו עם ההודעה הזו. זה סוריה זה לא שוויץ".
רינה חבר מדברת בתוכנית פוליטיקה. באדיבות ערוץ 1
גורמים צבאיים אמרו אמש בעקבות הפרסומים כי הם בודקים את הדיווח, וכל מידע נוסף בעניין. "זו לא פעם ראשונה שארגון כזה או אחר מודיע דברים מסוג זה. ההודעה עמומה כך שלא ניתן ללמוד ממנה יותר מדי. בכל מקרה אנחנו לא מכירים שום מידע כזה וכמובן שאנחנו בקשר רציף עם המשפחה", אמרו.
"גברי ההתנגדות הסורית הלאומית בגולן הכבוש", היא התארגנות שעליה נודע לראשונה ביוני 2006 בדמשק. אז נשלחו הודעות לסוכנויות הידיעות בסוריה, שכללו איומים בפתיחת מאבק חמוש בישראל למען השבתו של הגולן. בתום כמה שבועות לקחה הקבוצה אחריות על הצתת מבנה בבסיס צה"ל בכפר מג'דל-שמס. לאחר חודש נוסף פרסמו חבריה הודעה שלישית, שבה איימו לחטוף חיילים ישראלים כדי לשחרר את 16 האסירים הביטחוניים הדרוזים מן הגולן, המרצים עונשי מאסר בישראל.
ראש המוסד לשעבר, דני יתום, אמר אמש כי אם הפרסומים כי גיא חבר מוחזק בסוריה וכי תמורתו דורשים 9 אסירים נכונים צריך לסגור עסקה כבר מחר. "אני מלווה את המשפחה מאז שגיא נחטף, ואנחנו גם שכנים. אני מנסה לעזור בכל התפקידים שלי מאז שגיא נחטף. אני מוכרח לומר שאני
ח"כ מיקי איתן, המקורב למשפחת חבר, אמר כי לפני שלושה שבועות שוחח עם אימו של חבר, כיוון שהיתה אמורה לבוא לכנסת, ורצתה שיעלו את הנושא של בנה בכנסת. "אני יכול לומר לך שאני שמעתי מהנימה של ההודעה, שחושבים שזה תרגיל. אנחנו עומדים מאחורי המשפחה. האמא נלחמת שנים נגד כל הסיכויים ונגד כל גורם שאומר לה שהבן שלה איננו בחיים. מול כל הדברים האלו יש תמיד אמונה שאמא יודעת יותר טוב מכל אחד בתחושות. היא מעלה שאלות שאין עליהן תשובות הגיוניות. אף אחד לא יכול להסביר להיכן נעלם הנשק. נניח שהאדם נעלם, אבל גם הנשק חסר ולא מצאו שרידים לנשק", אמר איתן.
"אנחנו מרגישים כמו רבים מתושבי כוכב יאיר שאנחנו עומדים בצד. המאבק העיקרי הוא המאבק של האמא של גיא שהיא כל החיים שלה זה רק להילחם נגד כל העולם על מנת שהנושא הזה לא ירד מהפרק ושיעשו כל המאמצעים האפשריים להגיע אילו. אנחנו מתפללים ומקווים בשבילה שזו תהיה תפנית חיובית".

פרשת היעלמותו של חבר היתה ונותרה אחת המסתוריות ביותר בתולדות צה"ל. חבר נעלם בתום תורנות שמירה בבסיס תותחנים ברמת הגולן ב-17 באוגוסט 1997. בני משפחתו אמנם התלוננו לא פעם שהחיפושים אחריו התמהמהו בימים הראשונים והקריטיים להיעדרותו, אולם מאז הושקעו מיליונים במבצע החיפוש.
היחידה לאיתור נעדרים של צה"ל (אית"ן) בסיוען משטרת ישראל והמשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) חיפשו אותו כמעט בכל מקום ברחבי הרמה, לרבות שדות מוקשים וקרקעיות אגמים.
כל פריט שהיה שייך לגיא, החל בכונן הקשיח של המחשב האישי שלו וכלה בספרים האחרונים שקרא, נסרק בקפידה בחיפוש אחר רמז כלשהו. אפילו האפשרות ששינה את זהותו, חזר בתשובה ונמצא באחת הישיבות נחקרה לעומק.
במהלך שנת 2005 נרתמו גם שר החוץ דאז, סילבן שלום והמתווך הגרמני, ארנסט ארלאו, לבקשת המשפחה, והחלו לבדוק ביסודיות את האפשרות, שלפיה חצה גיא את הגבול לסוריה העובר בסמוך לבסיסו. אולם כל המאמצים העלו חרס.