הורשעה השופטת לשעבר
6 חודשי מאסר על תנאי נגזרו על אסנת אלון-לאופר, לאחר שהזמינה פלט שיחות של בן-זוגה כי חשדה בו
הרכב השופטים המיוחד גזר על לאופר-אלון 6 חודשים מאסר על תנאי וקנס בסכום עשרת אלפים שקלים. השופטת בדימוס הורשעה בעבירות של חדירה לחומר מחשב, פגיעה בפרטיות והטרדה טלפונית, לאחר שהודתה כי בשל חשדה כי בן-זוגה בוגד בה, הזמינה מידי חוקר פרטי את פלטי שיחותיו הטלפוניות תמורת תשלום.
בפסק דין ארוך ומקיף קבע הרכב השופטים המיוחד, שכלל את נשיא בית המשפט המחוזי, אורי גורן, סגנית הנשיא, השופטת הילה גרסטל והשופט ד"ר עמירם בנימיני, כי מעשיה של השופטת מהווים פגיעה משמעותית באמון הציבור במערכת המשפט בישראל. "תדמיתם של השופטים חייבת להיות נקייה מכל רבב והציבור מצפה מהם בצדק להקפיד על שמירת החוק, קלה כחמורה", נכתב בפסק הדין.
השופטים ציינו כי לאופר-אלון נחשבה לשופטת מצויינת ומסורה, שלפני הפרשה עמדה להתקדם בסולם המשפטי. כמו כן, הבהירו השופטים כי הרשעתה לא פוגעת ביכולתה להמשיך לעסוק במקצוע עריכת הדין.
בפסק הדין נאמר עוד כי ספק אם התביעה היתה מעמידה לדין אישה שבדקה את מכשיר הטלפון הנייד של בעלה מחשש כי הוא בוגד בה. אך במקרה זה, נכתב, מדובר בשופטת בבית משפט שביצעה חדירה למאגר ממוחשב של חברת פלאפון, באמצעות עובד החברה שהעיד בעבר בפניה. השופטים ציינו כי אין מדובר בעבירה חד פעמית ש"היא פרי של רוח שטות חולפת, שכן הנאשמת לא הסתפקה בפלט אחד של שיחות יוצאות אלא שבה וביקשה לקבל פלט נוסף.

לאופר-אלון יצאה מן האולם כשהיא מחובקת עם שתי בנותיה הצעירות, חברות ובני משפחה. היא סירבה להגיב לפסק הדין אולם סניגורה, עורך הדין דוד ליבאי אמר כי אין בכוונתם להגיש ערעור לבית המשפט העליון.
מקורביה של השופטת לשעבר הביעו חשש כי ההרשעה נבעה מצורך השופטים לרצות את דעת הקהל. חברתה הקרובה ושותפתה של השופטת
הפרשה המביכה החלה כשהשופטת לשעבר לאופר-אלון חשדה בבן-זוגה לחיים, קצין בכיר בשב"ס, שהוא מנהל רומן עם קצינה בבית הכלא עליו הוא מפקד. כדי לברר אם יש בסיס לחשדותיה, פנתה השופטת לחוקר פרטי בשם אמיר אברמסון והזמינה את פלטי השיחות שלו. אברמסון יצר קשר עם אייל זיסקינד, מוקדן בפלאפון, כדי שיחדור לקובץ השיחות של בן זוגה.
לאופר-אלון הואשמה בין היתר כי העבירה לחוקר אברמסון 5,000 שקל עבור שירותיו, וכן כי טילפנה לאותה קצינת שב"ס איתה על פי חשדה ניהל בן זוגה רומן, כדי לבדוק את מיקומה. לאחר שזו ענתה לשיחה, נהגה השופטת לטרוק את הטלפון.
בעקבות הפרשה נאלצה שופטת בית משפט השלום בבאר-שבע לפרוש מתפקידה. משפטה החל לפני כארבעה חודשים ובתחילתו הודתה בעבירה על חוק הגנת הפרטיות ועל חוק הגנת המחשב. בכך למעשה הודיעה כי שיקרה במהלך חקירתה.
השופטת לשעבר, המיוצגת על ידי עו"ד דוד ליבאי, בחרה שלא לנהל משפט הוכחות ובמקום זאת, הודתה בעבירות המיוחסות לה. בהודאתה עבר המשפט ישירות לשלב הטיעונים לעונש, ובכך חסכה לאופר-אלון מעצמה את חשיפת חייה הפרטיים בפני התקשורת והציבור.
לפני כחודש נערך שלב הטיעונים לעונש בבית המשפט, שעסק בשאלה האם להרשיע את לאופר-אלון או להסתפק בעונש ללא הרשעה פלילית, כפי שביקש סנגורה עו"ד דוד ליבאי. במהלך הדיון פרצה השופטת לשעבר בבכי ופנתה לשופטים בבקשה לתת לה עונש שאינו כולל הרשעה פלילית.
בשלב הטיעונים לעונש ביקש עו"ד ליבאי מהשופטים להשתמש בהליך, הקיים בחוק, ולגזור על השופטת לשעבר עונש ללא הרשעה פלילית. התובעת, עו"ד ברכה פלוס, טענה מנגד כי יש להרשיע את השופטת. היום החליט הרכב השופטים לקבל את דרישת התביעה ולהרשיע את לאופר-אלון.