"אם נתעלם מאיראן – מה נגיד לילדים שלנו?"
רה"מ אולמרט, המבקר בארה"ב, נאם הלילה בלוס-אנג'לס והדגיש האיום האיראני. 'לא נסבול מצב בו איראן תחזיק נשק גרעיני', אמר. "בעבר קריאות להשמידנו נתקלו באדישות, אך אני אומר 'לא עוד'"
"היו למלחמה בלבנון הישגים רבים, אך דבר אחד לא הצלחנו לעשות - וזה להחזיר את הבנים הביתה", אמר אולמרט בנאומו, בהתייחסו למלחמה האחרונה. "אני מתחייב לעשות הכל כדי שזה יקרה", הבטיח.
בהמשך העלה את הנושא החם - הגרעין האיראני. "הגענו לרגע האמת בכל הנוגע לאיראן", אמר אולמרט. "לא נסבול מצב שבו איראן תחזיק בנשק גרעיני. אם איראן תשיג יכולת לייצר נשק גרעיני, כפי שאנחנו יודעים שהיא מנסה לעשות, נכנס לעידן חדש של חוסר יציבות שהעולם טרם ראה כמוהו", הזהיר.
אולמרט הוסיף: "איננו יכולים להרשות לעצמנו לחכות, חייבים לדבר בקול אחד. הקהילה הבינלאומית לא יכולה להרשות לעצמה להסס בכל הנוגע לאיראן. לא נסבול פעולות מצד אלה שמטילים ספק בזכותה של ישראל להתקיים, ובאותו זמן פועלים כדי לפתח נשק קטסטרופלי שיסייע להם להגשים את רצונם".
ראש הממשלה התייחס גם למאמצים האמריקנים בנושא האיראני. "שוחחתי עם הנשיא בוש על הנושא", אמר אולמרט, "ולא ניתן להטיל ספק במאמצים שהוא משקיע בנושא, אבל ארה"ב חייבת לזכות לתמיכת הקהילה הבינלאומית, במידה ואנחנו רוצים לנטרל את האיום הזה בצורה מוצלחת.
"פעולותינו ימדדו על ידי תוצאות ולא על ידי כוונות", הדגיש ראש הממשלה. "הדור שלנו ימדד על ידי יכולתו להבטיח שלום וביטחון, ולא על ידי הכישלון לעמוד אל מול האיומים. לא בחרנו באחריות הזאת, אבל הנטל הוא על כתפינו, ולא נתבייש להתמודד עם האתגר הזה. בעבר קריאות להשמיד את העם היהודי נתקלו באדישות מצד העולם, אבל אני אומר כיום - לא עוד".
ראש
ראש הממשלה התייחס גם לסוגייה הפלשתינית. "אני רוצה לומר לפלשתינים, שישראל בוחרת בתקווה ובשלום, אבל לא נקבל ממשלה של החמאס שלא מכירה בישראל ומעורבת בטרור". אולמרט הדגיש כי התקדמות מול הפלשתינים תהיה רק על ידי הידברות. "אני מוכן להיפגש עם אבו-מאזן מיד וללא תנאי, כדי למצוא דרכים לשיפור המצב", אמר.
ראש הממשלה מבקר בארה"ב בפעם השנייה מאז נכנס לתפקידו. אולמרט המריא ביום שבת, ימים ספורים לאחר תבוסת הרפובליקנים בבחירות לבית הנבחרים האמריקני.
אתמול התייחס אולמרט לכותרות שהתפרסמו בכלי התקשורת בישראל לפיהן הוא סירב להעניק גיבוי פומבי לרמטכ"ל. ראש הממשלה חייג לחלוץ ושוחח עימו בטלפון. גורמים בלשכתו של אולמרט אמרו כי "ראש הממשלה שוחח עם הרמטכ"ל והבהיר לו שמבחינתו, אין לדברים כל שחר וכי יחסי העבודה ביניהם ימשיכו להיות מצוינים".
ביום שני נפגש אולמרט עם נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש. בסיום הפגישתה אמר אולמרט כי היה רוצה לפתוח בדיאלוג עם אבו-מאזן, ואף לא פסל את דמשק, אם זו תשנה את מדיניותה. "במקום להתקדם, הסורים עושים ההיפך". אמר והוסיף כי "שינוי במדיניות הסורית יוכל להביא למשא ומתן, אבל לצערי זה לא קורה".
מיד עם נחיתתו בוושינגטון, ביום ראשון, הבהיר ראש הממשלה כי האפשרות שבכיר הפת"ח, מרואן ברגותי, ישוחרר בתמורה לשליט - לא קיימת. "כאשר הפלשתינים יעמדו בדרישות הסף של הקהיליה הבינ"ל – נקיים עימם דיאלוג" אמר.