האב קרא להימנע ממלחמה, הבן נהרג בלבנון
כמה ימים אחרי שכינס מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה קרא עם חבריו הסופרים להימנע מהרחבת המלחמה, הסופר דוד גרוסמן שכל שלשום את בנו, אורי, בלבנון
- ישראל נלחמת - סיקור מיוחד ב-nrg מעריב

דוד גרוסמן ובנו אורי גרוסמן ז"ל. עיבוד מחשב
אורי היה אמור לחגוג את יום הולדתו ה-21 בעוד שבועיים. הוא למד בתיכון "הניסויי" בירושלים ושירת בשריון, שם גם הגשים את שאיפתו להיות מפקד טנק. הוא נלחם בלבנון ונפגע מפגיעת טיל נ"ט בטנק בו שהה. משפחתו הסתגרה אתמול והמתינה לבואה של כל המשפחה. בהודעה קצרה שהוציאו, אמרו בני המשפחה כי אורי עמד להשתחרר בנובמבר, ואחר כך תכנן לטייל בעולם וללמוד תאטרון.
ביום שישי שוחח אורי עם הוריו ועם אחותו, רותי. לדברי משפחתו, "אורי שמח שהתקבלה ההחלטה על הפסקת אש. הוא הבטיח שאת ארוחת ליל שבת הבאה יאכל בבית. אורי היה בעל חוש הומור משגע וכשרון משחק. הייתה לו נשמה גדולה ומלאת חיים ורגש".

סמ''ר אורי גרוסמן ז''ל
צילום העתק: דו''צ
"הדברים הסתבכו, ולא לטובתנו"
במהלך השבוע שעבר, החליטו דוד גרוסמן, עמוס עוז ו-א.ב יהושוע, לצאת נגד הקונצנזוס שהתגבש סביב המלחמה בלבנון, וקיימו מסיבת עיתונאים משותפת.
במהלך מסיבת העיתונאים אמר גרוסמן כי "לא נקבל בסופו של דבר הצעה טובה יותר מזאת שמוצעת לנו היום. ההסדר הזה הוא הניצחון שישראל צריכה. מנהיגים של מדינה צריכים לזהות את הרגע שבו הם משיגים את ההישגים הגדולים, אולי עברנו את הרגע הזה ואנחנו נמצאים ברגע האחרון בו אנחנו יכולים להשיג משהו לפני שנדרדר אל התהום".
"את המצב האסוני הזה אפשר עדיין למנוע", פנה גרוסמן לראש הממשלה. "מוכרחים להביט צעד קדימה, לא לפי מה שהולך בכוח ילך ביותר כוח. זה לא ירגיע, אלא ילבה את השנאה לישראל בעולם כולו, וחלילה זה יכול להביא עלינו את המלחמה הקיומית הבאה".
בתחילת הלחימה בלבנון, בעקבות חטיפת שני החיילים
וירי הקטיושות על תושבי הצפון, צידד גרוסמן בלחימה. "היתה לנו זכות לצאת למלחמה", הבהיר, "אבל בהמשך הדברים הסתבכו, ולא לטובתנו. המלחמה הזאת נוגעת בחרדות כל כך עמוקות ובטראומות כל כך מושרשות, שאולי הן גורמות לאנשים לאבד קצת משיווי משקלם ואת היכולת לזהות מה האינטרס הנכון שלנו לרגע הזה, ומה לטווח הרחוק".
גורסמן הביע אכזבה מכך שהמנהיגים שנחשבו "אזרחיים", הם אלו שמנהלים היום את המלחמה. "אני חש מדוכדך", אמר. "התקווה הייתה שאם יש מנהיגים בעלי חשיבה אזרחית וחברתית, יש תקווה לדרך פעולה קצת שונה לישראל. מסתבר שיש סוג של כניעה להגיון של כוח שנמצא בידי המנהיגים, עד שכמעט נדמה שמנהיגים נידונו לחזור על תבניות: כשהם צריכים לבחור בדרך כוחנית או בדרך דיאלוגית, הם כמעט מותנים לבחור בדרך הכוחנית".
בהכנת הידיעה השתתף אמיר בוחבוט