"הבטיחות הוזנחה במשך שנים"
ממצאי הביניים של בדיקת תאונת הרכבת, שהוגשו לשר התחבורה, מעלים שורה של ליקויים חמורים
שר התחבורהמינה את ועדת הבדיקה זמן קצר לאחר התאונה הקטלנית, בה נהרגו 5 בני אדם ונפצעו 77 נוספים. היום, עם קבלת הממצאים, אמר מופז כי הוא מתרשם שנושאי הבטיחות ברכבת הוזנחו במשך שנים רבות.
"לא נעשה שימוש באמצעים טכנולוגיים מתאימים, למרות שקיימת טכנולוגיית מדף, שהיתה יכולה לחסוך חיי אדם", אמר מופז. "ההפרדות המפלסיות עוכבו במשך שנים בגלל חסמים סטטוטוריים ובירוקרטיים, ונושאי הבטיחות נדחקו לתחתית סדרי העדיפויות".
מממצאי הוועדה עולים כמה ליקויים מרכזיים. בין היתר, מסתמן כי לא נבחנו ולא יושמו פתרונות להגברת הבטיחות ברכבת לטווח הקצר והבינוני אלא רק לטווח הארוך, המבנה הארגוני של הרכבת וחלוקת הסמכויות לא היו תקינים, ובנוסף, קיימת אי בהירות לגבי הסמכות והפיקוח השלטוניים על הרכבת, וכללי הרגולציה החלים עליה.
בנוסף קבעה הוועדה, כי תפקיד המשגיח/התצפיתן אינו מוגדר כהלכה, וכי יש צורך לבחון את מהירות הנסיעה של הרכבת, והתאמתה לתנאי הדרך המשתנים.
"דוחה הספקולציותלגבי לוחות הזמנים"
מופז הודה לחברי הוועדה על הבדיקה המהירה והיסודית, והורה להם להמשיך ולבדוק את מכלול ההיבטים הקשורים לבטיחות ברכבת, עד להגשת הדוח המלא בתחילת יולי.
יממה לאחר התאונה בבית יהושע כינס מנכ"ל רכבת ישראל, עופר לינצ'בסקי, מסיבת עיתונאים בה הציג נתונים ראשוניים מממצאי דוח החקירה שעורכת הרכבת. לינצ'בסקי התייחס להערכות לפיהן חלף זמן רב בין שיחת הטלפון שהתקבלה במוקד החירום של הרכבת לבין הפעלת נוהל החירום,
ואמר כי דיווחים אלה אינם נכונים.
"אני דוחה את כל הספקולציות שהועלו בכלי התקשורת לגבי לוחות הזמנים", אמר לינצ'בסקי. "רכבת ישראל עושה כל מאמץ אפשרי לנסות ולמזער את התופעה, לצד זה שהפתרונות לזמן הקצר מוגבלים".
עדכון אחרון : 21/6/2006 1:28