השמדת העופות מתרחבת למרכז
החלו ההכנות להשמדתם של עופות שנדבקו בשפעת העופות בקיבוץ נירים ובמושב שדה-משה בדרום, ובקיבוץ נחשון סמוך ללטרון. בעין-השלושה ובחולית הושמדו עד כה כ-70 אלף עופות
בכירי משרד החקלאות הודיעו שמבצע חיסול בעלי כנף שנדבקו בשפעת העופות בעין השלושה וחולית הסתיים כבר אתמול בערב, אבל בשטח, טוענים במועצה האזורית אשכול, שונה התמונה לגמרי. ראש מועצה האזורית אשכול, אורי נעמתי, אמר אתמול ל-NRG מעריב כי רק 10% מהעופות הושמדו מאחר והרעל לא השפיע עליהם.
הבוקר, נשמע נעמתי יותר תקיף: "הבעיה הפכה ללאומית אבל העסק מתנהל בעצלתיים. היום ידוע על שניים-שלושה קיבוצים נגועים, והממשלה חייבת לקחת על עצמה את הטיפול בבעיה לפני שהמחלה תתפשט".

אתמול בערב אמר הווטרינר הראשי לעופות במשרד החקלאות, שמעון פוקומונסקי: "המתת העופות בעין השלושה וחולית הושלמה, ובקיבוצים אלה התגלה בוודאות הזן הקטלני של המגיפה. היום ימיתו את להקות העופות במוקדים הנגועים בנחשון ובשדה משה". בהתייחסו לטענותיו של ראש המועצה נעמתי אמר כי המשרד לקח בחשבון שהרעל לא פועל על כל העופות ואלה ששרדו הושמדו ידנית על ידי הפקחים.
בתדרוך שהתקיים אתמול בבית-דגן העביר ד"ר פוקומונסקי מסרים מרגיעים בנוגע לסיכויי התפשטות המחלה, אך ציין כי "אנו מקווים שהצעדים שנקטנו יעזרו לעצור את העברת הנגיף". לדבריו, "אנחנו מתכוונים להמשיך את המאמצים ולהגיע למצב בו לא תהיה כל התפשטות". למרות המסרים האופטימיים, חוששים עדיין במשרד החקלאות שעופות נודדים יפיצו את המחלה מעבר לאזורים הנגועים.
במקביל, משרד החקלאות ניקה וחיטא משחטה בקריית מלאכי, דרכה עוברים רכבים רבים מהמשקים בקיבוצים הנגועים. "אנו לא חוששים שהמשחטה היא המקור להפצת שפעת העופות", אמרו במשרד. "ונקטנו בצעד זה כאמצעי זהירות נוסף בלבד".
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר אלכס לבנטל, אמר כי הנגיף לא שורד מעל טמפרטורה של 70 מעלות וכי "אין כל סכנה באכילת
עוד הוחלט כי החקלאים שנפגעו כלכלית מהשמדת עופותיהם יקבלו פיצוי על פי פקודת בעלי החיים. "הערכת המשקים שנפגעו תתקיים בימים הקרובים על פי גודל להקת העופות שהושמדה", אמר ד"ר פוקומונסקי. "עבור כל תרנגול הודו שהושמד יקבל החקלאי 100 שקל ועבור תרנגול רגיל - 12 שקל", הוסיף.

כבר אתמול בשעות הבוקר החל מבצע השמדה המוני של עופות בקיבוצים עין-השלושה וחולית, כדי למנוע את התפשטות שפעת העופות. בשני הקיבוצים קיבלו החקלאים הוראה לחסל עשרות אלפי עופות וזאת, באמצעות החדרת רעל למי השתייה של העופות.
בלולים של קיבוץ עין השלושה נערכו לקבורה המונית של 12 אלף תרנגולי הודו שיומתו במהלך המבצע. על פי הדרישות של המשרד לאיכות הסביבה נחפרו בורות בעומק של 6 מטר שכוסו ביריעות פלסטיק עבות ובתוכם ייקברו העופות.
לאחר שהבורות יתמלאו הם יכוסו בשכבות של סיד וכך יושלם מבצע השמדת העופות הגדול בהיסטוריה של ישראל. בעין השלושה ובחולית עובדים צוותים גדולים כדי לסיים את המבצע המורכב, אבל המבצע לא התנהל בקצב מהיר בגלל מחסור בכוח אדם ובטרקטורים.
בהלת "שפעת העופות" נכנסה אתמול בבוקר ליומה השלישי. שלשום דיווחו בעלי שני משקים בשני קיבוצים בדרום הארץ, חולית ועין-השלושה, על מותם של אלפי תרנגולי הודו. גורמים במשרד החקלאות מסרו כי רק בלול בעין-השלושה מתו 8,000 עופות, מתוך 12,000 עופות שגודלו במקום.
בעלי המשקים דיווחו על התמותה החריגה מיד לאנשי משרד החקלאות, שהורו על הטלת הסגר על תנועת בעלי הכנף. בנוסף, הורו אנשי המשרד על הטלת הסגר גם על אנשים שבאו במגע עם העופות.

שלשום נראה כי הנגיף הקטלני עושה את דרכו במהירות צפונה. זאת, לאחר שבמשרד החקלאות העריכו שהשפעת התפשטה גם לעופות במושב שדה-מושב שליד קריית-גת. במשרד החקלאות הורו להטיל הסגר על קיבוץ נחשון שליד לטרון וסביב הקיבוצים כיסופים ונירים, הסמוכים לקיבוץ עין-השלושה.
בנוסף, הורו השירותים הווטרינריים על הפסקת ייצוא מוצרי העוף הבלתי מעובד מישראל. במקביל, אסר האיחוד האירופי על ייבוא מוצרי עוף מישראל. האיסור, שייבחן מחדש בפגישת האיחוד בשבוע הבא, מתייחס לייבוא עופות, בשר עוף, ביצים ומוצרי עוף. האיסור אינו מתייחס לבשר שכבר בושל או לבשר של עופות שנשחטו לפני ה-15 בפברואר.
שלשום עלה לראשונה החשש שהנגיף הקטלני עבר גם לבני אדם, עם אשפוזם של ארבעה לולנים - פועל זר מתאילנד, שני בדואים שעבדו בלולים של הקיבוצים עין-השלושה וחולית, ותושב קריית-גת שעבד בלול במושב שדה-משה - בבתי החולים סורוקה בבאר-שבע וברזילי באשקלון, לאחר שחשו ברע. בתום הבדיקות שנערכו לארבעה החשש הוסר לאחר שהתברר כי הם לא לקו בשפעת העופות.