מבצע השמדת העופות נמצא בעיצומו
בקיבוצים עין-השלושה וחולית החלו היום להשמיד עשרות אלפי תרנגולי הודו באמצעות מים מורעלים כדי למנוע את התפשטות שפעת העופות. במצרים מתה מהמחלה מגדלת עופות מקומית
את "האור הירוק" להמתת העופות נתן משרד החקלאות, בעקבות החשד שתרנגולי הודו רבים המיועדים לפיטום בלולים של הקיבוצים עין-השלושה וחולית מתו כתוצאה משפעת העופות. בשני הקיבוצים קיבלו החקלאים הוראה לחסל עשרות אלפי עופות וזאת, באמצעות החדרת רעל למי השתייה של העופות.
בלולים של קיבוץ עין השלושה נערכים לקבורה המונית של 12 אלף תרנגולי הודו שיומתו במהלך המבצע. על פי הדרישות של המשרד לאיכות הסביבה נחפרו בורות בעומק של 6 מטר שכוסו ביריעות פלסטיק עבות ובתוכם ייקברו העופות.
לאחר שהבורות יתמלאו הם יכוסו בשכבות של סיד וכך יושלם מבצע השמדת העופות הגדול בהיסטוריה של ישראל. בעין השלושה ובחולית עובדים צוותים גדולים כדי לסיים את המבצע המורכב, שבשלב זה אינו מתקדם בקצב מהיר בגלל מחסור בכוח אדם ובטרקטורים.
במקביל, אישרו השלטונות במצרים חשד לפיו, מגדלת עופות, המתגוררת בחווה צפונית לקהיר, מתה לאחר שנדבקה במחלה. גורמי הבריאות ביצעו בדיקות על מנת לקבוע את סיבת המוות של האשה, והתוצאות הראו שהיא אכן מתה כתוצאה מהמחלה. גורם במשטרה סיפר כי היא הובהלה לבית החולים לפני כשבועיים ואמש הלכה לעולמה.
בהלת "שפעת העופות" נכנסה הבוקר ליומה הרביעי. לפני שלושה ימים דיווחובעלי שני משקים בשני קיבוצים בדרום הארץ, חולית ועין-השלושה, על מותם של אלפי תרנגולי הודו. גורמים במשרד החקלאות מסרו כי רק בלול בעין-השלושה מתו 8,000 עופות, מתוך 12,000 עופות שגודלו במקום.
בעלי המשקים דיווחו על התמותה החריגה מיד לאנשי משרד החקלאות, שהורו על הטלת הסגר על תנועת בעלי הכנף. בנוסף, הורו אנשי המשרד על הטלת הסגר גם על אנשים שבאו במגע עם העופות.
שלשום נראה כי הנגיף הקטלני עושה את דרכו במהירות צפונה. זאת, לאחר שבמשרד החקלאות העריכו שהשפעת התפשטה גם לעופות במושב שדה-מושב שליד קריית-גת. במשרד החקלאות הורו להטיל הסגר על קיבוץ נחשון שליד לטרון וסביב הקיבוצים כיסופים ונירים, הסמוכים לקיבוץ עין-השלושה.
בנוסף, הורו השירותים הווטרינריים על הפסקת ייצוא מוצרי העוף הבלתי מעובד מישראל. במקביל, אסר האיחוד האירופי על ייבוא מוצרי עוף מישראל. האיסור, שייבחן מחדש בפגישת האיחוד בשבוע הבא, מתייחס לייבוא עופות,
שלשום עלה לראשונה החשש שהנגיף הקטלני עבר גם לבני אדם. ארבעה לולנים אושפזו - פועל זר מתאילנד, שני בדואים שעבדו בלולים של הקיבוצים עין-השלושה וחולית, ותושב קריית-גת שעבד בלול במושב שדה-משה - בבתי החולים סורוקה בבאר-שבע וברזילי באשקלון, לאחר שחשו ברע. בתום הבדיקות שנערכו לארבעה החשש הוסר לאחר שהתברר כי הם לא לקו בשפעת העופות.