ראשי > חדשות > אודטה
בארכיון האתר
טורט השוקולד הנהדר של מריקה
(ועוד דברים טובים)
אהלן חברים,
 
תמיד כשדוויינה מייזלס, "תזמורת-קשרי תרבות-ישראל-רומניה-בת-אישה-אחת" עושה מפגש בביתה,לעולם יהיו שם מלא רומנים, מלא בדיחות, מלא צחוקים, ומלא אוכל.
 
היא תמיד מכינה מטעמים רומניים בכמויות שיוצאות מהאוזניים, אבל על הקינוח אחראיות כל החברות האופות שלה, שמביאות לה עוגות. וואי וואי
וואי איזה עוגות עפות שם! וכל מה שנותר לי, זה רק להתרכז בטעמן בעצימת עיניים מרחפת, וכשאני מתעוררת, לדוג את המתכונים.
 
ומהמפגש האחרון, הנה אחת מ-ש-ג-ע-ת במיוחד. טורט השוקולד האוסטרי של מריקה ריינינגר. טורט שוקולד פשוט כאילו, אבל איזה טעם אלוהי עמוק יש לו!!!
 
והוא הולך ככה:
 
חומרים לעוגה
תבנית קפיצית מס' 26
6 חלבונים מביצים גדולות
1 כפית מיץ לימון טבעי טרי
6 חלמונים
100 גרם סוכר (חצי כוס של 200 מ"ל, או שש כפות בינוניות)
100 גרם אגוזי מלך טחונים במעבד מזון להב פלדה
50 גרם אגוזי מלך טחונים לקישוט סופי של פני העוגה
30 גרם קקאו (שתי כפות עם קצת בטן)
15 גרם קמח רגיל לא תופח (כף אחת עם קצת בטן)
 
אופן ההכנה:
1. מקציפים החלבונים עם מיץ לימון. מעבירים את הקצף לצלחת.
2. מקציפים החלמונים עם הסוכר עד לקצף בהיר ונוקשה.
3. מוסיפים לקציפת החלמונים אגוזים טחונים (רק 100 גרם!!!), קקאו וקמח, מערבבים ומאחדים עם קצף החלבונים.
4. משמנים תבנית קפיצית מס' 26 במרגרינה, שופכים לתוכה את העיסה, ואופים בחום של 180 מעלות צלסיוס, (או 356 פרנהייט) ל-15 דקות , ואז מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות צלסיוס (302 פרנהייט ), ואופים עוד 15 דקות.
5. מוציאים ,
וכשזה מתקרר חוצים את העוגה לשניים, כדי לטפטף עליה סירופ ולמלא בקרם שוקולד.
 
חומרים לסירופ
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
200 מ"ל מים (כוס)
50 מ"ל רום (רבע כוס מהמשקה האלכוהולי, לא התמצית)
 
אופן ההכנה
1. מבשלים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
2. כשנמס , מכבים את האש, ומוסיפים את הרום.
 
חומרים לקרם השוקולד
200 גרם שוקולד מריר
45 מ"ל מים (שלוש כפות)
50 גרם סוכר (שלוש כפות בינוניות)
30 גרם קקאו (שתי כפות בינוניות)
250 מ"ל שמנת לקצפת
לא מוקצפת
30 מ"ל רום (שתי כפות)
 
אופן ההכנה
1. במתקן בן מרי מאולתר (על אש בינונית מחבת מלאה עד מחציתה מים רותחים, שבתוכה יושב סיר קטן יבש, שבו ממיסים את החומרים) ממיסים את השוקולד, המים, הסוכר והקקאו.
2. כשהכל אחיד, מורידים מהאש ומחכים שזה יהיה פושר לגמרי.
3. כשקרם השוקולד
פושר לחלוטין, מוסיפים פנימה שמנת מתוקה לא מוקצפת ומערבבים היטב. רק בסוף מערבבים פנימה גם את הרום.
 
קונסטרוקציה
1. מניחים חצי טורט על מגש הגשה ומטפטפים עליו בעזרת כף את סירופ הסוכר די צפוף, כף, כף, עד שכל פני העוגה יראו כהים יותר מהסירופ, אבל רק "סיבוב" אחד, לא משתמשים בכולו.
2. מורחים חצי מקרם השוקולד.
3. מניחים את חצי הטורט השני על קרם השוקולד, אבל הפוך, זאת אומרת עם הצד החתוך שלו כלפי מעלה.
4. מטפטפים גם על החלק הזה את סירופ הסוכר באותו אופן כמו על החלק הראשון.
5. מורחים את שארית קרם השוקולד גם בצדדים.
6. מקשטים ב-50 גרם
נוספים אגוזים טחונים, סוגרים במכסה גדול, ומכניסים למקרר למינימום שש שעות לפני ההגשה, או ללילה. מ-ש-הו!!!
איור: דימיטרי קיליסקי
עובדים בחופש הגדול
תרשמו לעצמכם את הטלפונים הבאים: טלמסר הנוע"ל (הנוער העובד והלומד), הטלמסר פועל 24 שעות ביממה: 03-7651212 או ?1121 מכל טלפון נייד.
 
ועכשיו, לתכל'ס:
 
הרבה בני נוער עובדים ולומדים כל השנה, אבל בחופשת הקיץ מתגבר כמובן הביקוש לעבודה: בתחום המזון המהיר, בבייבי סיטר, באולמות השמחות, ובמיוחד בקייטנות ובפארקי מים.
 
במקרים רבים בני הנוער האלה לא יודעים ולא מודעים לזכויות הבסיסיות שלהם, ומעסיקים רבים מנצלים את העובדה הזאת ופוגעים להם גם בשכר וגם בזכויות אחרות שמגיעות להם.
 
בשנה שעברה, למשל, התקבלו אלפי תלונות על ניצול בני נוער מצד מעסיקים ונפתחו 1,400 תיקים , כשיותר מ-60 אחוז מהם היו על נושא שכר המינימום,שזה הדבר הכי בסיסי.כי אם הם לא מקבלים את שכר המינימום, בוודאי ובוודאי שהם לא מקבלים זכויות אחרות כמו החזר הוצאות נסיעה, החזר שעות נוספות וימי חופשה בתשלום שמגיעים להם, וכן הלאה.
 
אז הנה כמה עצות בסיסיות שיעזרו לבני הנוער להגן על עצמם מניצול מצד המעסיק:
 
1. הדבר הכי חשוב הוא לרשום. תרשמו את זמני ההגעה שלכם לעבודה, כדי שתדעו כמה שעות עבדתם ובאיזה תאריכים, כדי שאפשר יהיה לחשב כמה מגיע לכם. כל יום לרשום את כל הפרטים!
 
2. בהרבה מדי מקרים, כמו בעבודת חלוקת עלונים לתיבות הדואר למשל, בני הנוער יודעים רק את השם הפרטי של המעסיק. וכשהמעסיק נעלם אי אפשר, כמובן, לאתר אותו. אז חשוב לדעת אצל מי עובדים: שם המעסיק, שם המשפחה שלו, מספר טלפון בזק ומספר סלולרי שלו, היכן הוא גר, מספר החברה, כתובת החברה, ואם מקבלים תלוש שכר, לצלם עותק ולשמור.
 
3. להוציא פנקס עבודה דרך לשכות התעסוקה. החוק אומר שהמעסיק חייב לדרוש לראות פנקס עבודה. זה לא עולה כסף להוציא פנקס עבודה. רק צריך להביא שתי תמונות פספורט ואישור רפואי.
 
4. לברר (בטלפונים שבראש הרשימה) מה שכר המינימום שמגיע לכם בגילכם (כי לכל גיל יש מדרגת שכר מינימום), ומה מדרגת החזרי הנסיעה. לכל נער/ה מגיעים עד 20.76 שקל ליום, וההחזרים אינם כלולים בשכר אלא מהווים אקסטרה.
 
5. אם מחתימים אתכם על חוזה, דרשו לקבל עותק ממנו. אם המעסיק לא רוצה לתת עותק, זה צריך להדליק נורה אדומה.
 
6. עבודה בשחור: יש מעסיקים שמשלמים שכר ללא תשלום הזכויות הסוציאליות, שזה דבר גרוע ביותר. כי אם למשל לא משלמים עליכם ביטוח לאומי, ואתם נפצעים חלילה, מבוטל-מבוטל, לא ישלמו לכם בעת הצורך שום דבר, וזה חושף אתכם לסכנה גדולה. גם מעסיק שלא נותן תלוש שכר כבר אמור להדליק נורה אדומה.
 
7. ימי התלמדות ללא שכר: אין כזו חיה! פשוט אין! יש בעלי מסעדות שאומרים: "תגיע אלי, תשטוף כלים, או תמלצר יומיים לניסיון" ואחרי ה"התלמדות" מפטרים אתכם, כי "לא עמדתם בסטנדרט". ובכן : על כל יום צריך לשלם! כי מבחינת החוק, המושג הזה: "ימי התלמדות בחינם" פשוט אינו קיים.
 
8. חשוב ורצוי להגיש תלונה, במקרה של פגיעה, אצל ה"נוער העובד", כי זה הארגון היציג של הנוער העובד בישראל. גם אם הפסקתם לעבוד, אפילו לפני זמן די רב, ואתם חושבים שניצלו אתכם, תביאו את כל הרישומים (עם כמה שיותר עובדות שתומכות בהם), ותגישו תלונה. יש חוק התיישנות רק לאחר שבע שנים, כלומר לא צריך לחשוש ולחשוב שמאוחר מדי.
 
9. ובנוגע לקיץ: התופעה הזו שלא משלמים על ימי הכשרה או התלמדות שלפני הקייטנה, ומשלמים רק על ימי הקייטנה הפעילים היא בניגוד לחוק. התופעה פחות בולטת בקייטנות העירוניות, ויותר בולטת בקייטנות הפרטיות, אבל זו עבירה.

  מדד הגולשים
נעצר חשוד בפרשת...
                  18.84%
היעלים הבורחים...
                  11.58%
רצח מרגריטה...
                  8.28%
עוד...
אודטה
"בילילה" - הקורנפלקס הכי טעים בעולם  
טעויות נפוצות בדיאטה  
מקום קסום בסיני  
עוד...

כותבים אחרונים
אביב לביא
אודי מנור
אסף שניידר
בן דרור ימיני
דורית גבאי
יעל פז מלמד
מיקי לוי
משה פייגלין
עידו טנדובסקי
רפי רוזנפלד