חבר הכנסת איתמר בן גביר התפרץ בצעקות בעת נאומה של נשיאת הפרלמנט האירופי, רוברטה מטסולה היום אחרי הצהריים בכנסת, כאשר זו דיברה על התמיכה האירופית המוצקה בהקמת מדינה פלסטינית. בן גביר קרא לעברה כי ירושלים אינה למכירה.
קודם לנאומה של נשיאת הפרלמנט, אמר לה יו"ר הכנסת מיקי לוי, כי יש לאירופים את היכולת למנוע הסתה בקרב הדור הצעיר של הפלסטינים, באמצעות פיקוח על חומרי הלימוד בבתי הספר שהאירופים מממנים. הוא הזכיר את המענקים האירופיים לרשות הפלסטינית, בעוד זו ממשיכה לשלם משכורות למחבלים שרצחו חפים מפשע. לוי הוסיף כי "כאשר דורשים ממדינתו של העם יהודי וממנה בלבד, סטנדרט אחר ביכולתה להגן על עצמה מפני התקפות טרור, זוהי אנטישמיות". ח"כ אחמד טיבי, צעק לעברו של לוי כי "יפסיק להסית".
נשיאת הפרלמנט שביקרה הבוקר ביד ושם, התייחסה בנאומה לעלייה באנטישמיות באירופה ואמרה כי "להיות אנטישמי פירושו להיות אנטי-אירופי". היא התייחסה ללחימה באוקראינה ואמרה כי "פוטין מאיים על העולם בנשק גרעיני, עלינו לפעול יחדיו כדי למנוע מרוסיה מלהשתמש בו ומשחקנים לא-דמוקרטיים אחרים להשיג כלי נשק גרעיניים".
מטסולה ציינה בנאומה כי אין כל הצדקה לטרור, אך הוסיפה כי "הפרלמנט האירופי תומך בכל תוקף בתהליך השלום במזרח התיכון. אנו תומכים בפתרון שתי מדינות – עם מדינת ישראל בטוחה ומדינה פלסטינית עצמאית, דמוקרטית, בעלת רצף טריטוריאלי ובת קיימא – החיות זו לצד זו בשלום ובביטחון".
אתמול, עם הגעה ארצה, פרסמה מוטסלה ציוץ בטוויטר בו מחתה על העובדה כי ישראל אסרה על כניסתו של חבר הפרלמנט האירופי מאנו פינדה. היא כתבה כי מתן כבוד לחברי הפרלמנט, חיוני ליחסים הטובים. פינדה שהתגורר בעבר בעזה, הוא פעיל BDS שעמד בקשרים עם פעילי טרור פלסטיניים ואף הביע בהם תמיכה.
גורם מדיני מסר בעקבות הציוץ של הנשיאה, כי "למדינת ישראל נתונה הזכות לקבוע מי ייכנס בשעריה, כמו כל מדינה ריבונית אחרת. בטח ובטח במקרים בהם מדובר בגורמים הקוראים להחרמתה של מדינת ישראל, כמו במקרה של חבר הפרלמנט האירופי פינדה", עוד הוסיף הגורם כי "פינדה ידוע בפעילותו האנטי ישראלית כמו גם פעילותו לקידום חרם כנגד ישראל. בביקורו האחרון בארץ, עם צאתו את הארץ, קיבל מכתב לפיו כל ביקור עתידי שלו בישראל טעון אישור מוקדם. לאור פעילותו האנטי ישראלית, הוחלט לסרב את כניסתו. אין מקום שמדינת ישראל תאשר כניסה למי שמעודד חרם כנגדה".