יום שני, יוני 16, 2025 | כ׳ בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

כתום, ירוק ועם נקניקיות: מתוכני המרקים שיעשו לכם את החורף

בכל צבע ומרקם, עם תוספות או בלי, מרק הוא מרחב היצירתיות של החורף. הכינו את הכפות

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ד בכסלו ה׳תשפ״ד (27/11/2023 22:11)
כתום, ירוק ועם נקניקיות: מתוכני המרקים שיעשו לכם את החורף

מרק זוקיני. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מרקים הם המקום הכי יצירתי שיש לנו בחורף. בדרך כלל אני קונה את המצרכים במיוחד, אך גם מרקים מאולתרים ממה שאני מוצאת במקרר ובמזווה הם נפלאים. המרק הכי אהוב אצלנו הוא מרק כתום, שחיזקתי כאן עם עדשים ויצא פשוט נפלא. מרק אפונה זו אהבת ילדות (ואף פעם לא יוצא לי טעים כמו של אמא שלי) ומרק קישואים זה כיף אמיתי.

אפשר להכין מרק מכל דבר, אפילו מכפתור! (רק אל תשכחו להוסיף לו תבלינים וירקות). ישנה אסכולת המרקים הטחונים, ואסכולת המרקים עם חתיכות של ירקות (מה אתם מעדיפים?), מרקי עוף הוא עולם שלם בפני עצמו, כופתאות של מרק הן תת־נושא שראוי למדור מיוחד, ועוד לא דיברנו על שקדי מרק, קרוטונים, טוסטים מוקרמים ושאר מטעמים.

מרוב דיבורים על מרק אין לי ברירה אלא לקום ולטגן בצל, כי כלל חשוב בכל מרק: חובה להתחיל עם הרבה בצל מטוגן.

מרק כתום עם עדשים

המרק הכתום האיקוני בתוספת עדשים, והתוצאה פשוט מדהימה.

מרק כתום עם עדשים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים ל: 6-5 מנות

3 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק־דק

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית ג'ינג׳ר יבש או קוביית ג׳ינג׳ר טרי קצוצה דק־דק

¼ כפית כורכום

¼ כפית קינמון

3 שיני שום פרוסות

1 כוס עדשים כתומות

5 גזרים

1 בטטה גדולה

1 תפוח אדמה (לא חובה)

1 דלורית בינונית / 300 גרם דלעת

3־4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 10־20 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.
  2. בינתיים מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
  3. את העדשים שוטפים בשפע מים עד שהן נקיות וללא אבק.

מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.

  1. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את כל הירקות ומערבבים היטב כשתי דקות.
  3. מוסיפים את המים עד גובה הירקות ועוד סנטימטר.

מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה עד שהירקות רכים מאוד.

  1. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  2. אם המרק סמיך מדי מוסיפים קצת מים רותחים וטוחנים שוב.

מרק זוקיני

לפני כמה שנים גיליתי את המרק הזה ומאז אני מכינה אותו בכל חורף. על המרק הזה נאמר: אפילו הקישואים לא ידעו שהם יכולים להיות כל כך טעימים.

מרק זוקיני. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים ל: 6-5 מנות

4־3 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים דק

¼ כפית כורכום

¼ כפית כמון

½ כפית קארי

¼ כפית קינמון

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

5־4 שיני שום, פרוסות דק

8־7 זוקיני חתוכים לטבעות גדולות

300 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות

1 תפו״א קלוף חתוך לקוביות

1 ליטר מים

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית כ־15 דקות עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את התבלינים היבשים והשום ומערבבים היטב כדקה־שתיים.
  3. מוסיפים זוקיני, דלעת ותפוח אדמה ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים ומבשלים כ־45 דקות או עד שהקישואים והדלעת רכים מאוד.
  5. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד למרקם קרמי ואחיד.
  6. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מגישים עם קרוטונים.

מרק אפונה עם נקניקיות

כשאני מוסיפה בשר או נקניקיות אני זוכה לנקודות בונוס אצל אסף, אז שדרגתי את מרק האפונה שלי עם נקניקיות, וכולנו הרווחנו.

מרק אפונה עם נקניקיות. צילום: אפרת ליכטנשטט. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים ל: 6-5 מנות

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ גס

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

3 שיני שום גדולות, פרוסות דק

200 גרם נקניקיות חתוכות לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

½1 כוסות אפונה יבשה

1 ליטר מים רותחים

2 כוסות אפונה ירוקה קפואה

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־10 דקות עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים נקניקיות, מלח, פלפל, שום ומערבבים היטב כשתי דקות.
  3. מוסיפים את הגזרים, תפוח האדמה והקישוא ומטגנים כחמש דקות.
  4. מוסיפים את האפונה היבשה ומים רותחים שיכסו את כל הירקות ועוד כשלושה ס״מ מעליהם.
  5. מבשלים כשעה וחצי עד שהאפונה רכה ומתפרקת.
  6. מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים עוד חמש דקות.
  7. טוחנים כמה פולסים בבלנדר יד, כדי להסמיך את המרק אך שיישארו חתיכות של ירקות. אפשר גם לטחון עד הסוף אם אוהבים מרק חלק לגמרי.
  8. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים.

תגיות: אוכלזוקינימרק אפונהמרקים לחורףמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הפעימה הרביעית: אלו החטופים ששוחררו משבי חמאס

    הידיעה הבאה

    חברי גרעין של"ף שפונו מקריית שמונה לטבריה: "מחפשים איך להמשיך לעזור גם כאן"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה

    חברי גרעין של"ף שפונו מקריית שמונה לטבריה: "מחפשים איך להמשיך לעזור גם כאן"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD